Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Csak a válás lenne a megoldás....? fórum

Csak a válás lenne a megoldás....? (beszélgetős fórum)


21. aesa
2010. márc. 24. 12:45
Igen,ő olyan odavágós.Pedig tudom hogy szeret.
20. manul
2010. márc. 24. 10:40

Amúgy meg mérgében az ember mond sok marhaságot,amit nem is úgy gondol,csak hirtelen vissza akar vágni.

Ez amolyan adok-kapok!Rossz,hogy ezt csináljuk azokkal akiket szeretünk de sajnos ilyenek vagyunk!

Tökéletes kapcsolt pedig nem nagyon van.

19. aesa (válaszként erre: 18. - Manul)
2010. márc. 24. 10:26
Köszönöm,megfontolt,józan maradok.
18. manul (válaszként erre: 17. - Aesa)
2010. márc. 24. 09:48

Szerintem a legtöbb ember életében van olyan pillanat,amikor döntenie kell!

Őszintén kívánom Neked,hogy ez a döntés a javadat szolgálja!

17. aesa
2010. márc. 24. 09:41
Köszi manul!végül is leirted a gondolataimat,igen ott tartok hogy ez átmeneti-e vagy vége?nagyon nehéz,szeretem és tényleg csak akkor teszek pontot a végére ha nincs már más lehetőség.egy házasságból,egy gyerekkel már kiszálltam és örülök,hogy időben.Mindig is józanul gondolkodtam és hallgatok a megérzéseimre,most is ezt teszem.És már nem is vagyok olyan szomorú,kicsit kiirtam magamból ami fáj,talán neki is ezt kellene tennie.
16. manul (válaszként erre: 13. - Aesa)
2010. márc. 24. 07:59

Még annyit,hogy minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek,de az ember szerintem tudja,hogy ezek átmeneti jellegűek vagy a szakadék kettejük között helyrehozhatatlan.

Ha azt érzed,hogy nem tudod rendbehozni és csak ördögi körbe hajszolod bele a családodat,akkor szerintem nem szabad a kelleténél több időt pazzarolni rá.

A helyzet csak rosszabb lesz,minden új veszekedés alkalmával előjönnek a régebbi vélt vagy valós sérelmek,melyek tovább rombolják a kapcsolatot!

Most ez egy kicsit szerintem sokoknak keményen hangzik,de pár év múlva sajnálni fogod a civakodásra elpocsékolt fiatal éveidet.

Hangsúlyozom mindannak amit leírtam akkor van értelme,ha úgy ítéled meg a házasságodat,hogy nem vagy biztos a boldog végkimenetelben!

15. manul (válaszként erre: 13. - Aesa)
2010. márc. 24. 07:48

Kedves Aesa!

Szép dolog,hogy küzdeni akarsz a házasságodért,de az élet rövid!

Azt gondold át,hogy mennyire vagy boldog a jelenlegi kapcsolatodban és mennyire tudnál boldog lenni nélküle.Ha úgy érzed,hogy maradéktalanul megkapsz mindent a férjedtől és ezek csak átmeneti zűrök amik megoldása után tökéletes lehet az életed,akkor dolgozz rajta,mert megéri!

Ha viszont kétes a kimenetele akkor szerintem kár energiát pazarolni rá.

Hidd el nekem senki sem fog azért elítélni,mert kiszáltál egy nem működő kapcsolatból,sőt még saját kudarcként sem könyvelheted el,mert mindenhez két ember kell.

Ezzel csak azt akartam mondani,hogy az élet túl rövid ahhoz,hogy csak küzdelemmel teljen el!

14. tamaryn (válaszként erre: 5. - 6a246d3b04)
2010. márc. 24. 05:41
ez az utolsó három sor..na ettöl lesz agressziv a nő!
13. aesa (válaszként erre: 12. - Doro77)
2010. márc. 23. 16:38
köszönöm a véleményed.Már végiggondoltam nagyon sokszor és persze két ember kell hozzá hogy idáig jussunk.Igen ha kivülre tudnék állni legalább 2 napig biztos előbbre jutottam volna.És totál őszinte vagyok nem cseszegetem,nincs szándékomban megbántani mégis igy veszi.A szóváltások után rájön,hogy hülye volt(magára mondja),többet nem fordul elő....a következő alkalomig.És hogy nem akar elvesziteni mert csak mi vagyunk neki.Már nem sirok a veszekedésekkor,megedzett-ugy érzem.Pedig nagyon fáj.
12. Doro77 (válaszként erre: 9. - Aesa)
2010. márc. 23. 14:18

...igazából azt kellene végiggondolnod,de őszintén,(legalább magunkkal legyünk azok)hogy mi lehet az oka annak,hogy a párod azt érzi betelt a pohár,és te cseszegeted őt....valamiért ez az érzése van,és még jó is hogy legalább elmondta,mert így te is fontolóra veheted a miért-eket..

Nem mondom hogy csak te lehetsz hibás,nyilván nem,csak hogy nézz magadba,és akkor lehet rájössz van abba valami amit mond.

De ha ő bánt meg,akkor meg mondd meg neki,hogy te is úgy érzed hogy cseszeget,és hogy igazságtalanul bánt meg,akkor tudni fogja,hogy mi térzel.A testbeszédből nem biztos.

Üljetek le,és őszintén kérjétek meg egymást,hogy mindketten mondjátok el,mi a sok,és miből kellene visszavenni,és mit lehetne úgy másképp csinálni,hogy mindkettőtöknek jó legyen!!!

Közösen beszéljétek meg,és hidd el,akkor még helyrejöhet a dolog!!!

Sajnos sokszor voltunk mi is így,és sokszor bántottam meg úgy,vagy "cseszegetem" úgy,hogy igazából nem is tudtam hogy mit teszek,nem azért mert hülye vagyok,hanem mert nem láttam rajta hogy rossz lenne neki,de később beszéltünk róla,és szembesített azzal mire is gondolt mikor azt mondta hogy cseszegetem,és tudod rájöttem,igaza van.de már fel sem tünt,hogy esetleg rosszat csinálok.

Beszélgessetek sokat,főleg arról ő mitől érzi most ezt? ---vagy esetleg régebb óta van ez nálatok?

11. Doro77
2010. márc. 23. 14:11

..szerintem angyalvilágnak van némi igaza.

A véleménynyilvánítás,és a dolgok jó meglátása,nem attól függ ki mikor regisztrál,vagy milyen sűrűn szól hozzá 1-1 témához.

Gondolom annyira feldühítette őt maga a tény,hogy a férfiak hülyék,és érzelileg flegmák,és nem tudnak bocsánatot kérni,hogy leírta a véleményét, a másik oldalról.És tudjátok lányok,ez a lényeg.

Egy nő hogy tudna már hozzászólni ahhoz,hogy a férjem miért olyan amilyen,és vajon mit gondol dolgokról,és mi lehet a háttérben.

Egy férfi tud igazán "férfiként" hsz-ni,és sokszor én kíváncsi is vagyok arra mi a véleményük a dolgokról.

Lehet akit ez a hozzászólás felháborít,engem nem,sőt, elgondolkodtat vajon nem szoktam-e én ilyen olyan lenni,mint ahogy ő leírja a női "hozzáállást".

És képzeljétek,szoktam olyan lenni.Sajnos.

De az is igaz,hogy a pasik mások mint mi,és nagyon sok dologot értünk mi is félre,és ők is,és ha az nincs megbeszélve,kibeszélve,nyugodtan,akkor bizony csak elbeszélünk egymás mellett,talán ugyanazt mondjuk mindketten,csak másképp fogalmazva....

a nők rögtön kapcsolnak,ha nő mesél valamit,a pasik nem mindig,de ha egy pasival beszél pasi,akkor is rögtön veszik miről van szó.

Tehát az élet az ilyen.

10. aesa (válaszként erre: 5. - 6a246d3b04)
2010. márc. 23. 10:11
Kedves Angyalvilág.nem tüzelek csipőből,nem az én formám.Mindig is a szép szó hive voltam és vagyok.És ha ugy adódik természetesen én kérek bocsánatot.Sokszor én érzem magam megalázva mert olyan dolgokat mond mégsem vágok vissza,hogy ő is ugy érezze magát.Tényleg békességet szeretnék és normál hangot.
9. aesa
2010. márc. 23. 10:02

Sziasztok,csak most értem vissza.Miért került szóba a válás?Igen,azt mondja betelt nála a pohár,hogy én mindig cseszegetem.Igazából ugy érzem hogy ha valamire nemet mondok illetve nem rajongok érte amit ő szeretne az már cseszegetés és egyszerűen hiába mondom neki szépen-akkor az női duma és neki nem kell a lelkizés-ha felemelem a hangom ahogy ő akkor meg mit képzelek én majd ő változtat a dolgon....Ha tudna olvasni a testbeszédből már régen rájöhetett volna,hogy teljesen tanácstalan vagyok és nem értem,hogy miért reagál igy.Szeretem ugyan ugy mint az elején és soka sem bántanám meg, csak azért is me főleg nem,ő viszont sokszor ugy érzem csak azért bánt meg hogy fájjon.Nagyon sokat gondolkodtam a miérteken.Talán a rossz gyerekkora vezethető vissza,nem látott normákat-inkább nem megfelelőket-,a rossz bánásmód,ha valami nem jött össze tovább állok hozzáállás stb.

És igen anyuci91 beszélgetnünk kellene.Ezt ő is tudja és el is mondja utána,de addig tart.

Camea én már egyszer elváltam,nem akarom a nagyon könnyű megoldást,ugy érzem edddig is megtettem mindent a kapcsolatunkért és ezután is megfogom tenni.2007-ben eljöttük Magyarországról,igaz hogy csak a szomszédba,dehidd el igazán nem egyszerű külföldön,2 gyerekkel.Szeretem és tudom hogy ő is szeret csak a megoldást kell megtalálni.

2010. márc. 22. 21:02

Ilyen témáról már szó esett, de megmondom őszintén egy házasság az kész hullámvölgy, talán a férfinak

is illene megmondani a kedves feleségének, úgyan mi is a baja, problémája, előre is elnézést kérek, az ilyen felmerült gondokat a két félnek illik tisztázni és megbeszélni, és a hibákat kikorrigálni

hiszen együtt sok mindent megbeszélhetnek. Ne felejtsük az alkalmazkodás az legyen kölcsönös.

Üdv.Ágnes

7. badonyimariaeva (válaszként erre: 5. - 6a246d3b04)
2010. márc. 22. 20:26

Harmadik hozzászólásod a regisztráció óta.

Majd Te most megmondod, megmutatod?

innen ki leszel hamarosan utálva!

6. badonyimariaeva (válaszként erre: 5. - 6a246d3b04)
2010. márc. 22. 20:23

De tudod Te ezeket a dolgokat!

De csak a kis fejedben működnek így a dolgok, ezt Te is nagyon jól tudod!

5. 6a246d3b04 (válaszként erre: 1. - Aesa)
2010. márc. 22. 20:15

Minek esemény kapcsán került szóba a válás a férjed részéről. Mi volt az, ami miatt betelt a pohár részéről és válást javasolt.


Azért mondtok ki olyan dolgokat,melyeket másképpen gondoltok, vagy nem gondoltok komolyan, mert soha nem gondolkoztok előtte, csak csipőből tüzeltek. Sértés ide vagy oda, nem számít semmit,a lényeg,hogy jól odamondj és akkor elégedetten hátradőlsz, anélkül,hogy gondolkoztál, hogy mit is hagysz magad után.

Sokszor romokat. Nektek nőknek a szátok nagy, de a gondolkodásotok komoly kivánni valókat hagy maga után. Nem tisztelitek és becsülitek a társaitokat. Ha meg van - férjed - akkor minek odafigyelni Rá. Aztán csodálkoztok,ha nincs szerencsétek. Nem a boldogság, a harmónia megtartása a fontos,hanem az önös igazatok. A másik - aki szitén ember - valahol a null pontnál dekkol.


Az indulatok vezérelnek mindenkit és nem a józan mérlegelés. Ha egyik ideges a másik fél csak azt látja,hogy hogyan üthet nagyobbat a másikon. Nem a tolerancia a lényeg. Ha látod,hogy a párod ideges, akkor még inkább ráerősítesz és megbántod. A végén már olyan szavak is elhangzanak, amit igazából soha nem bocsájtotok meg egymásnak. Ebben a nők élenjárnak. Nincs diplomácia, odafigyelés, és nincs tolerancia. Csak egó van. Ha engem megbántott visszaadom elv lép folyamatosan érvényben azonnal és ha lehet nagyobb elánnal. Hadd fájjon neki. Helytelen viselkedés!!! Nagyon! Ha gondolod kifejtem bővebben.


A férfi is kér bocsánatot, ha megtanítod arra,hogy érdemes! Ha úgy viselkedsz a konfliktusok esetén,hogy Ő érezze azt hogy valamit rosszul csinált és bocsánatot kell kérnie. Ha látja,hogy nem sértegedet feleslegesen, hanem örülsz a reakciójának és hálás vagy érte, hidd el a legnehezebb természetű férfi is bocsánatot kér. Később ezt már természetesnek tartja. De csak akkor ha nem arogánsan és felsőbbrendűen reagálsz a bocsánat kérésre.


Mivel a nők azok akik agresszívebben és gorombábban reagálnak, igy a férfiak sem tartják fontosnak, szükségesnek hogy bocsánatot kérjenek.

A megaláztatásra nincs szükségünk. A nők dettő nem kérnek bocsánatot. A minek elv alapján.

4. 01c8755c79 (válaszként erre: 1. - Aesa)
2010. márc. 22. 17:43
Hjaaaaaaaaaaa.... férfi nem kér bocsánatot. :o)) Én pl. tökélyre fejlesztettem, ha kellett, ha nem, én kértem bocsánatot.... aztán meglepődött, amikor elváltam. :o)))
3. manul (válaszként erre: 1. - Aesa)
2010. márc. 22. 17:41

A férfi nép már csak ilyen.

De mivel minden ember más egy kicsit többet kellene tudnunk Rólatok!

2. Zeusz33 (válaszként erre: 1. - Aesa)
2010. márc. 22. 16:36
Szioka.Miért került szóba a válás?
1. aesa
2010. márc. 22. 15:21

Sziasztok!7végén szóba került nálunk a válás a férjem részéről.Ma reggelt azt mondta,hogy ne veszekedjünk többet.Miért mondunk ki olyan dolgot amit talám nem is ugy gondolunk és a férfi miért nem kér bocsánatot? Várom a hozzászólásokat!

Köszönöm.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook