Crohn betegség (beszélgetés)
Sziasztok!
Látom mindenkit elnyom a meleg...
Ma voltam a gasztrósomnál:
a múltkor visszavettük az Imurant 150mg-ról 100-ra mert a múltkori FVS-em 2,37 volt ami elég alacsony, most már visszament 3,07-re. Ez sem a legjobb, de ez van...
Aug.15 Reumatológia-nagyon-nagyon fáj mindenem, azt mondta h ez a Crohn miatt van, írt fel Xilox-ot, de csak napi 1/2...
Ez van velem...
VELETEK???
YOULCSI???
Hjaj,csajok,ma borzasztóan lehangolt vagyok.
Élni nincs kezdvem.
Az időjárásá is siralmas......
Tegnap meg volt a csajomnak az első szülőije az oviban.
Öregszem,már a pici is ovis lesz ősszel,most született......
A fiam meg 1 év múlva búcsúzik az alsó tagozatból.....most tanultuk együtt az ABC-t.
Repül az idő.
Csakhogy néha minden 1-gyes nap olyan nehéz,lehangolt,szomorú........amíg valamelyik át nem ölel.....
Ó jajj, szép is lenne ha a Medroltól állandóan bevérezne a szemem. Ilyen tünetet úgy tudom nem is produkálhat. :/
Akkor ezek szerint senkinek nem kellett szemészetre mennie a szteroid szedése miatt szemnyomást ellenőriztetni. Pedig ez fontos dolog, ha 20 fölé megy az érték akkor gond van.
Szia!
Ezt most jól egybe olvastad. :D Bevérzik a belem, a szemészetre meg azért kellett mennem mert állítólag a Medrol szedése miatt megnőhet a szemnyomás. Ez plusz vizsgálat, persze fény derült, hogy a jobb szemem jóval rosszabb mint a bal. Ezt tudtam, régen szemüveges voltam. :)
Nálam a gaz is rohad már kifele... a legyomírtózott rész meg nem szárad el, ennyi esővel túlél mindent a dudvája. :D
no, ezzel a névvel nem sokra megyek :)
én az orvosom szavára nagyon adok... ha gondolod, kérdezd meg tőle. ő csinálja a crohn-colitis.hu-n az orvos válaszol rovatot...
merre jár orvoshoz? (ha publikus a dolog)
csak azért kérdem, mert részemről vannak olyan nevek, akik ha azt mondják, h mehet ezek a gyógyik mellett, akkor egy percig nem kételkednék :)
szia itt is :-))))
Na épp ezért kezdtük el a picúr-projektet beszélni most, hogy esetleg van-e valami megelözö vizsgálat neki, vagy valami kell-e...
köszi csajok!
nm!
az imuran ha jól rémlik, rontja a spermiumok megtermékenyítő-képességét... de nem okoz betegséget... tehát max nehezebben sikerül mellette a baba. a sztero pedig... sztem semmi jelentősége nincs, ha a pasi szedi :)
Na,hát ez fogós kérdés.
Akihez jár dokihoz kérdezze meg kerek perec.
Na ő tuti választ ad.
Babó kérdés nálunk is kényes mostanában.
Bár mindig megfogadom nem tesztelek és nem görcsölök,de nem bírom betartani.
Nőgyógyi nem talált kizáró okot,gasztrós sem,de néhány vizsg. még nem ártana,még sem jön....
Talán ez már a túlzott stressz,nem tom'.....
Nekem anno,mikor szedtem nem kellett.....
De ennek csak örülj,alapos a dokid.
Ez komoly?Bevérzik a szemed?
Szegénykém.
szerencsére én ezt megúsztam.......
Ja,ez az időjárás borzasztó.
Nem semmi milyen károkat okoz.
És még 1 jó programot sem lehet tervezni.....
Szia!
Nem vagyok megint náthás, idén először. :) Ma már kicsit jobban vagyok, szombaton egy kutyás rendezvényen voltam és jött a vihar. 26 fokból hirtelen 16 lett és megcsapott a szél.
Nekem inkább mostanában a bevérzéssel van gondom, egyre gyakrabban történik és ez már aggaszt.
Egy hete voltam szemészeten, oda is rendszeresen járni kell mert ugye aki medrolt szed annak kell. Pff. Ti is jártok? Mármint aki szedi ezt az átkot?
Én is csak ámulok,hogy telik az idő.
Nálunk még semmi hír babó terén.
Sosem volt ilyen gondom,egyiknél sem kellett rájuk ennyit várni,azért görcsölök már ennyit.
Youlcsikám megy a drukk,és várom a további fejleményeket is.
Melcsi!Vigyi magadra.Szegénykém,Te is megint náthás vagy?Én is hol kijövök belőle,hol belemegyek.
Nálunk az élet továbbra is zajlik,változatlanul.
Nagyon jól fog esni a nyári szünet és a nyaralás.....
Szia!
Nahát, már 12 hetes?? Hűűű, lassan már látszani is fog rajtad. :)
Jó sok vizsgálat. :/ Gondolom most érte mindent kibírsz. :)
A legjobbakat! :)
sziasztok!
én megvagyok :) csütörtökön megyek 12hetes uh-ra, integrált teszt vérvételére ill. vizsgálatra. pénteken cukorterhelés és egyéb vérvételek (vérkép, hepa, szifilisz, vércsoport, stb... persze megbeszélem, h nézzünk we-t és crp-t is :))
bélügyileg minden változatlan... bár mostanában többet fáj a pocim :s de nem panaszkodom :)
Sziasztok!
Rég írtam, bocsesz. :) Megvagyok, éppen megfáztam és most dögrovás. Valahogy az erős frontokat sem bírom. Betartom még mindig a diétámat (semmi tejtermék, fűszerek stb.), rendszeresen járok az én drága drnőmhöz, de a hócipőm tele, hogy minden hónapban 3-4 órát kell ott ücsörögnöm, várni... plusz az utazás, így elmegy az egész nap. :/
Youlcsi, mi van Veletek? Babó? Jól vagytok?
Szép napot mindenkinek!
Hát,a türelem nekem sem az erősségem.
Ezért szoktak ajánlani pszichológustól segítséget....néhányszor nekem is volt rá szükségem.ez nem szégyen,sajna a betegséggel jár.
Nekem ez ismét esedékes lenne,mert időnként én is időzített bomba vagyok.
Én műtét óta stagnálok,jól nem vagyok,de szerncsére bélelzáródásom és a hasonló eseményeket nem produkálom.
Többiek?Hol vagytok?Kinél mizu?
Alakulunk,mint púpos gyerek a prés alatt.
Jelentem:gyógyulás küszöbén tartunk.
Nem gondoltam,hogy én megúszom.
Ált. mindig átveszem hol az egyik gyerkőcömtől,hol a másiktól a betegségeket.....
Felírom a kéménybe!
Mondjuk 1 másodpercem sem volt magamra figyelni,magamat elhagyni.......
Ki hogy s mint?????
Jön a hétvége......
Szia!
Köszönöm a tapasztalataidat! Tudom, hogy a rostos gél nem adható, ezért kérdeztem, hogy a szűrt lével (cseppekkel) és a probiotikus kapszulával próbálkozott-e valaki.
Ha erre van tapasztalat, az érdekelne igazán.
Előre is köszönöm a segítséget Mindenkinek!
Használjuk a termékeit.
DE!
Én a crohnra NEM!
Igen,égési sérülésre,szúnyogcsípésre,napégésre a vállamra:) Ja meg pattanásokra is.
Sőt kislányom elkente a gel felét a baba fenekére,mert: Gyógyítom Anya!
Majdnem agyvérzést kaptam,mikor megláttam a drága krémmel mit csinál:)
szia!
a crohn-colitis.hu-n be kell írni a keresőbe, hogy aloe... úgy szidják, mintha muszáj lenne.
kb 10 ibd-sből 9-en a közelébe sem mennek soha többet...
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Szülni valamilyen autoimmun betegséggel
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- "A lélek nyelve: betegség"
- Az NKE » NKE-RTK » bűnügyi igazgatási [bűnügyi nyomozói] szak esetén a crohn betegség kizáró ok lehet?