Crohn betegség (beszélgetés)
hát csajok... nem sikerült... :( ez az én formám. Idén már nem babázok.
Moncsa! Remélem minden rendben volt ma!!!!
Szia!
Drukkolok hogy minden simán menjen és hamar visszagyere!!!
Sziasztok!
Holnap fekszem be kivizsgálásra!
Körbetükröznek meg minden:(((
Legalább 1-1,5 hét és ha műtenek akkor mégtöbb:(((
Majd ha hazajöttem beszámolok!
Addig meg tünetmentes napokat mindenkinek!:)
a laktulóz lesz a laktózból a bélben a lebontás folyamán (vagy valami hasonló), nem képes tovább bomlani...
ha ebből is sok van (lényegében itt is pozi a teszt), akkor van szó kontaminációról, vagyis tk a felborult bélflóráról...
vagy valami hasonló...
erre én normixot kaptam... vagyi AB és probiotikum a kúrája.
Köszi lányok a szoríításokat! :) Nem rég keltem fel, egyfolytában alszom :)
Lehet butaságot kérdezek, de mi az a laktulóz-terhelés? És a kontamináció?
nekem szerencsém volt, mert anyu laboros... de terhelésen így is 2x voltam.
a laktóz-vizsgálat pozitivitása egyébként nem biztos, hogy laktóz-érzékenységet jelent. amikor nekem pozi lett, utána csináltak laktulóz-terhelést is (mindkettőt szegeden). mivel az is pozi lett, így már nem is laktóz-intoleranciáról volt szó, hanem kontaminációról :)
szóval amíg lehet, edd a tejes dolgokat (hacsak direktbe nem okoz panaszt)
nem mintha annyira hiányozna ez a laktóz vizsgálat, de jó lett volna... Az bírtam, mikor beültetés után mondta a doki, egyek fehérjedús ételeket, tejtermékeket :( Köszike, gondoltam. Csirke, hal, oké, de ott a tej, tejföl ebből meg marad a laktózmentes.
Nálunk is így van, hogy a cukorterhelésre időben kell érkeznie a kismamának. Persze ezer ember... és akkor örülhet, ha nem szed össze valami nyavalyát.
nem hinném, hogy elküldenek rá, hiszen éhgyomorra van és utána még laktózzal megterhelnek majd órákig még nem ehetsz. a baba meg nem éhezhet.
nálunk pl a 26hetes cukorterhelésnél ha a kismama nincs ott 7:30ra a laborban, akkor később elküldik, nem csinálják meg... bár az is igaz, hogy itt még csak sárgatest van, és nem lepény... szóval elvben nem éhezik a baba... de ki tudja, mennyire jó neki, ha anya meg igen?
Eroka!
a derékfájás jó jel!
nővérem nagyobbik unokahugit kishíján kikúrálta, mint "felfázás" :D igazán mindent beszedett rá, amit terhesen nem szabad... lehet, ettől volt, hogy már állni tudott a csaj, de megfordulni még nem :o és 8hónaposan már szaladgált az udvaron...
és igen: a zebrák párban járnak! de komolyan így van!
Zebrák párban? :) he-he!
Elvileg kedden megyek tesztelni, akkor lesz a beültetés utáni 11. napom! De én nagyon készen vagyok! sok folyadékot kell innom, min. 3 litert.. na, annak van hatása... :S fáj a pocim, derekam, görcsölgetek (vagy hasonló, de nem jött meg), meg fáj két oldalt a mellem..
mikor lehet tesztelni?
ezerrel drukkolok a zebrának!!!
(tudtad, hogy a zebrák párban járnak? ki gyúr még babára csajok??? ;))
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Szülni valamilyen autoimmun betegséggel
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- "A lélek nyelve: betegség"
- Az NKE » NKE-RTK » bűnügyi igazgatási [bűnügyi nyomozói] szak esetén a crohn betegség kizáró ok lehet?