Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Covid kétszer? fórum

Covid kétszer? (beszélgetős fórum)


30. Zsanett11 (válaszként erre: 28. - Nancy Ann)
szept. 16. 22:07
Igen, az tudtam hogy el lehet kapni, de gyengèbb tünetekre számítottam. Láz is volt, igaz max 38. Közèrzet pocsèk. Köhögès nincs. Talán ennyivel megúszom.
29. Nancy Ann (válaszként erre: 21. - Ariana)
szept. 16. 21:56

Tavaly szeptemberben voltam Covidos, idén szeptemberben nézettem (újra) antitestet, kb, nyolcszorosa annak a minimum értéknek, amire azt mondják, hogy van antitested.

Oltásom egy darab sincs, így csak a betegségtől lehet az antitest.

28. Nancy Ann (válaszként erre: 27. - Zsanett11)
szept. 16. 21:53
Szputnyikkal oltott kolléga csináltatott antitest tesztet, és nincs neki-szóval igen, el lehet kapni oltás után is.
szept. 16. 21:49
Sziasztok! 2 oltásom (szputnyik) megvan és tegnap pozitív lett a tesztem, tüneteim is vannak. Valaki hasonló cipőben?
26. kolimi
szept. 14. 05:52

Közvetlen ismerősöm 2x kapta el.

Bizonyítottan, tesztekkel, kivizsgálva.

Előtte enyhe szkeptikus volt.

Most mindenkit óvva int az oltatlanságtól.

25. Babi11
szept. 13. 14:53
Remélem mégegyszer nem kapom el. Igaz nem volt borzasztó a köhögésen kivül,kis láz semmi más.
24. bernatka80 (válaszként erre: 23. - Globus)
szept. 12. 14:52
Jahhhh én nem is cáfolom amit írsz …csak szó esett róla ,hogy oltás -nem oltás mi a jobb .Én hogy voltam beteg és megküzdöttem vele úgy gondolom ha újra elkap megint meg fogok birkózni vele.Jahhh van választása az embereknek 🤣🤣🤣🤣közben meg lassan kirekesztett lesz aki nincs be oltva ! Vagy legyen igazi választható vagy nehogy már ránk legyen erőltetveee🤯🤯.De itt amúgy az volt az alap kérdés hogy ki volt esetleg már többször COVIDos és hogy mi a tapasztalat vele .
23. globus (válaszként erre: 16. - Bernatka80)
szept. 12. 11:26

Folyománya: szarul van, elfekszik otthon, de ebből sem tanul.

Mindig azzal érvelnek, hogy az oltott is fertőz. Hát nem azért oltatta be magát, hogy másra vigyázzon. Mindenkinek saját érdeke, védőoltást azért adatja be valaki, mert magára gondol. Sajnálom, akik valóban nem kaphatnak, ők kevesen vannak. A "nem tudom mi van benne, nem szeretném" nem valódi ellenjavallat.

Nyilván joga van az embernek választani, nem erre hegyezem ki a mondandómat. Hanem "az oltott is fertőz" nem ok arra, hogy hivatkozzanak oltatlanságra.

szept. 12. 11:07

A komlói kézilabda csapat edzőjéről hallottam, hogy kétszer kapta el ezt a betegséget illetve egy szegedi szintén kézilabdázóról olvastam, hogy másodszorra is elkapta a covidot. Tünetei egyik személynek sem voltak. Úgy gondolom, hogy a teszt lehetett hibás az esetükben is, mint Szalai Ádámnál, aki először pozitívat tesztelt, majd három negatívot 4-5 napon belül. Ennyi idő alatt ez azt hiszem lehetetlen lenne, ha valóban mardosná a ragály.

A baráti, ismeretségi körömből igazoltan senki sem kapta el kétszer a covidot. De mint írtam már korábban is én megkérdőjelezném a tesztek pontosságát mindkét irányba. Szerintem volt, akit koronásnak nyilvánítottak, holott nem volt az és olyan is, aki elkapta a betegséget, de a teszt semmit nem mutatott.

Szerintem, aki semmi tünetet nem produkál ( nincs fejfájása, izületi fájdalma, hasmenése, köhögés, láz, rossz közérzet közül egyik sem ) az nem covidos, ott téved a teszt, még akkor is, ha pozitív az eredmény.

21. ariana (válaszként erre: 20. - Channa*)
szept. 12. 10:25
Ha valaki elkapja, mennyi időre ad védettséget? A teszt 100% osan megbízható?
20. Channa* (válaszként erre: 19. - Bernatka80)
szept. 10. 21:35

Gondolom rájöttél már, hogy itt nincs olyan ember, aki kétszer volt kovidos.

Még én is csak nagyotmondóktól hallottam, hogy az ismerős ismerősének az ismerőse már háromszor is volt kovidos, de persze, csak úgy gondolja, mert teszt nem volt, így meg nem hiszem, hogy tudja milyen betegsége volt.


Ez kb. olyan, mint az oltástól elhunytak. Ezek is csak városi legendák és szinte egytől egyig kiderül, hogy más baja volt...

19. bernatka80 (válaszként erre: 18. - VendrinerPiroska)
szept. 10. 17:18
Megtanultunk együtt élni ? Van orvos ismerősünk nem is egy ….! Az influenza oltást tizede annyian kérték anno is és most is mind a Covid oltást ! Mindegy én nem vagyok oltás meg vírus ellenes se nem is érdekel ki adatja be -meg van a véleményem ,de attól gondolkodjon mindenki ahogy akar .Engem csak az eredeti kérdésem foglalkoztat -ha valaki újra bele esett mit tapasztalt .
18. VendrinerPiroska (válaszként erre: 16. - Bernatka80)
szept. 10. 16:34

Mert azzal már viszonylag megtanultunk együttélni, már amennyire lehet, és kordában tartani a védőoltásokkal.

Viszont ugyanúgy, ahogy az influenza elleni védőoltások esetében, ahol kiválasztják azt a három variánst (2 A törzs variáns + 1 B törzs variánst), ami legnagyobb eséllyel fog tarolni az adott évben, és azokból a vírustörzsekből készült oltást adnak be abban a szezonban védőoltásként, a covid oltások esetében is, legalább is az mRNS alapúaknál, az oltóanyag adaptálható az új variánsokra, amennyiben tényleg szükséges. Ugyanis a jelenleg forgalomban lévők a delta covid variánsra is hatékonyabbak (állítólag), mint az influenza elleni védőoltások az influenza ellen. Aztán reméljük, hogy igazuk volt.

17. Channa* (válaszként erre: 16. - Bernatka80)
szept. 10. 00:38

Influenza oltás: A és B törzs szokta okozni a járványt, nem mindig újabbat.


Na de mindegy is, hiszen manapság annyi virológus lett, hogy ezt ugye meg sem kellett volna említenem... ;)

16. bernatka80 (válaszként erre: 15. - VendrinerPiroska)
szept. 9. 23:35
Az influenza is milliókat öl meg évente amúgy …mégsem kap ekkora figyelmet .Én abból is egyszer kaptam csak hála isten az életben … Persze többen is bele esnek többször akár -azért is érdekel hogy aki így járt hogy viselte .Az meg hogy minden évben más oltás van az influenzára …újabb gyanakvást kelt bennem hogy itt meg a Covid összes létező variánsára egy azon oltást tolják mindenkibe és ez aztán minden emberi lényt megvéd hogy ne haljon meg -csak azt azért ne felejtsük el hogy mivel lehet nem is tudja hogy beteg mert kapott oltást és enyhe megfázás szerű tünetei vannak -így faszán szét hordja a vírust nem úgy mint az aki szarul van és elfekszik otthon 🧐😤
15. VendrinerPiroska (válaszként erre: 12. - Bernatka80)
szept. 9. 21:35
Csakhogy az influenzának minden évben más törzsei támadnak, ezért is más az influenza elleni védőoltás. Mellesleg a Liu testvérek is kétszer voltak covidosok. Szerintem azért őket rendesen kivizsgálták.
14. Balkáni kobra (válaszként erre: 11. - Bernatka80)
szept. 9. 21:15

Egyre inkább biztos vagyok abban sok a hibás teszt mindkét irányba. Mint ahogy írod van olyan is, aki a Covid tüneteit produkálja és mégis negatív a PCR tesztje, még másoknak kutya bajuk és pozitív a teszt eredménye, amit csak azért csináltatott, mert utazni szeretne valahova, vagy éppen most érkezett haza külföldről.

Azon a véleményen vagyok én is, hogy enyhe tünet is tünet. Akinek még gyenge tünete sincs az nem beteg, hanem a teszt hibás.

13. Balkáni kobra (válaszként erre: 12. - Bernatka80)
szept. 9. 21:08

Az oltásról annyit írnék olyan 36 órán keresztül valóban rosszul voltam tőle ( Szputnyik), de aztán, elmúlt teljesen.

Van, aki azt mondja újra lehet fertőződni, azonban azt hallottam ez azért elég ritka dolog.

12. bernatka80 (válaszként erre: 7. - Channa*)
szept. 9. 20:40
Nagyon enyhe tünet is tünet ! Van akinek random teszten derül ki hogy beteg .Engem azért is foglalkoztat mert mi voltunk ugye februárban -jó pocsékul is voltunk -azóta is folyton minden hülye tünet meg gyulladás előjön ,ezért nem merjük beoltatni magunkat .Sajnos van nem is kevés rossz tapasztalat olyanoktól aki beiktatta magát és utána rosszabb lett mint volt ….Mellette pedig több egészségügyes dolgozó barátunk is azért mondta hogy ez már mindig itt lesz az emberiségnek mint az influenza és ez úgy működik mint más vírus -ha egyszer át esik rajt valaki utána emlékszik a szervezet és leküzdi -ezért az oltás valójában azoknak “éri meg” aki még nem volt beteg
11. bernatka80 (válaszként erre: 5. - Balkáni kobra)
szept. 9. 20:35
Abban én is biztos vagyok hogy valami keverés van a tesztek körül .Az egyik barátunk bizonyítottan pozitív volt -otthon ápolta a felesége ,akinek ugyancsak tünetei voltak és szarul is volt ahogy illik -és 3 negatív pcr tesztet produkált …pffff hogy lehet amikor közel 3 hétig otthon voltak mindketten full szarul ??? Érthetetlen
10. bernatka80 (válaszként erre: 2. - Zsifi1)
szept. 9. 20:31
Nem hála istennek nem csak kiváncsi vagyok ki milyen tapasztalattal van …
9. Channa* (válaszként erre: 8. - Ariana)
szept. 9. 19:42
Engem mindig az érdekel, hogy aki elkapta többször az honnan tudja? Minden alkalommal volt pozitív PCR teszt?
szept. 9. 16:52
Többször is el lehet kapni.
7. Channa* (válaszként erre: 5. - Balkáni kobra)
szept. 9. 15:27

Én se gondoltam volna, hogy kovidos vagyok.

Biztos emlékszel, hogy az első tünetem a fejfájás volt, majd a derékfájás és hányinger, ami tartott 6 napig, majd jött a füldugulás, de ekkor már napok óta nem éreztem ízeket és szagokat, csak nem vettem észre. Még fáradt sem voltam, hőemelkedésem se volt és semmi. Ha nincs a szagtalanság, akkor én simán a frontra fogom az összes tünetemet.


A tesóm tünetmentesen volt kovidos és az unokahúgom is.

A tesóm szerint ő nem volt kovidos, csak egyszerűen nem akarták megműteni a kórházba, így ezzel hazaküldték, mert ez volt a legegyszerűbb kifogás szerinte...

6. levarosbukta (válaszként erre: 5. - Balkáni kobra)
szept. 9. 13:12
Vagy csak annyira enyhék a tünetek, hogy nem is gondolja hogy az Covid lenne. A vőgyerek is átesett "tünetmentesen", de volt 2-3 hétig amikor állandóan fáradt volt és fájt a feje. De ennyi volt az összes baja. Az hogy átesett a Covidon azt az oltás utáni antigénmérés mutatta ki, mivel jóval tizezer fölött volt az értéke.
szept. 9. 12:39
Nem vagyok ennek a betegségnek ( sem ) a tudora. Ugyanakkor én azt gondolom pont a Szalai Ádám válogatott labdarúgó esete kapcsán, hogy rengetegszer tévedhet a PCR teszt is. Nem hiszem, hogy akinek semmi tünete nincs az valóban beteg, még, ha a teszt azt is mutatja. Mert aki valóban elkapja ezt a betegséget van egy olyan sanda gyanúm, annál minimum hőemelkedés, fejfájás, végtaggyengeség, fájdalom jelentkezik. Aki tünetmentes arról az a véleményem ott hiba csúszott a tesztelésbe.
4. Channa* (válaszként erre: 3. - Magdi985)
szept. 9. 09:55
Mind a két alkalommal pozitív PCR tesztje volt?
szept. 9. 09:43

Szia!

Férjem kétszer elkapta, másodjára szinte semmit nem érzett belőle.

Én viszont nem kaptam el tőle, pedig az első fertőzesünk egyszerre volt.

szept. 9. 07:49
Te újra elkaptad?
szept. 8. 22:35
Hello.Az érdekelne van e köztetek olyan kétszer is volt már Covid-os? Ha igen másodszor rosszabb vagy enyhébb volt ?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook