Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Citromkrémes mascarpone torta recept

Citromkrémes mascarpone torta recept

A Citromkrémes mascarpone torta hozzávalói:
5 tojás fehérje
10 dkg cukor
csipetnyi só
10 dkg őrölt mandula
1 citrom leve
1 narancs leve
1 teáskanál reszelt narancshéj
3 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor

A citromos krémhez:

5 dl tej
20 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
1 citrom reszelt héja
1 reszelt narancs héja

A mascarponés krémhez:

25 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja


A Citromkrémes mascarpone torta elkészítési módja:
A tojások fehérjét habbá verjük, lassanként hozzáadjuk a cukrot, majd a citrom és narancslevet. A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát egy tálban összekeverjük, a habhoz adjuk, mikor összeállt, a narancshéjat is belekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben megsütjük, villával ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült. Közben elkészítjük a krémet. 3 dl tejet egy edénybe teszünk a cukorral együtt és felforrósítjuk. A 2 dl tejhez keverjük a lisztet és a keményítőt, amikor a tűzhelyen lévő tej forr, hozzákeverjük. Addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd, majd kihűtjük. A vajat robotgéppel kikeverjük és a lehűtött krémmel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt citrom és narancshéjat, hűtőbe tesszük, amíg a másik krém is elkészül. A habot felverjük, belekeverjük a cukrot és a mascarponét. A kihűlt tésztára kenjük a citromos krémet, majd erre a mascarponés krémet és megszórjuk a reszelt narancs és citromhéjjal, lehűtjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citromkrémes mascarpone torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook