Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cicát hogyan lehet szobatisztává nevelni? fórum

Cicát hogyan lehet szobatisztává nevelni? (tudásbázis kérdés)


30. survivor3 (válaszként erre: 28. - Survivor3)
2011. dec. 6. 23:07
és persze néha nem árt kicsit megverni, ha besz@rt
29. mandula23 (válaszként erre: 27. - Varga Orsolya)
2011. dec. 6. 18:49
Van valami fejlemény a cicával? Bár lehet, hogy már megoldódott a problémád, de én csak most jártam erre.Én kísérleteznék az almokkal. Először lehet, hogy homokkal kellene próbálkozni,mert azzal találkozott az udvaron is. Ha azzal már megy, akkor szépen fokozatosan próbálkozhatsz más almokkal is. (Én a szilikonra esküszöm)
2011. dec. 5. 19:05
gyorsan a homokba kell dobni, mikor kell neki...
2011. nov. 25. 19:02
Sziasztok!ma kaptam egy kiscicát,akivel alig foglalkozott az előző gazdája,kint volt,stb..és az a problémám ha ráteszem az alomra akkor ellenkezik,nyávog,hogy ne tegyem rá,és később mellé csinál..mit tegyek,hogy az alomba végezze a dolgát??és ne féljen tőle?
2010. júl. 2. 14:22

Sziasztok!

Én sok évvel ezelőtt kaptam egy fiú cicát. Akkor már kb. 5-6 hónapos, utcai talált cica volt.

Az alomra egyből rászokott (minden evés után, azonnal rá kell tenni!!!!!!!), és nem is volt sosem baj addig, amíg ivarérett nem lett. Akkor sem a pisivel volt a baj, hanem a jelöléssel. De csak oda jelölt, ahol a párom "szagát" érezte!!!!!!!!! Az összes ruháját, cipőjét, papucsát, az ágyat, ahol ő aludt, a fotelt, ahol ülni szokott.... Elvittem, ivartalaníttatni a cicát, mert már nem bírtam.

De ezt folytatta továbbra is!!!!!!:((((((

Akkor visszamentem a dokihoz, hogy nem szűnt meg a "panasz", és azt mondta, hogy féltékeny a cica, azért csinálja továbbra is, és, hogy ezek szerint, eddig sem a jelölés miatt csinálta.

2010. júl. 2. 13:15

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő kell nagyjából egy cicának, hogy alomra szokjon?

Nekem van kettő kéthónapos cicám, az egyik már szépen az alomra jár, de a másik, a kisfiú még nem. Össze vissza kakál. Pedig mikor elhoztam őket, elsőként járt rá az alomra, de valamiért felhagyott vele. Már vettem nekik külön alomtálcát, mindig tiszta az almuk. Ahová oda piszkít, mindig lefertőtlenítem, szagtalanítom. Mégsen tudom mit csináljak. Ez két hete megy így. Mennyi időre lehet szüksége az alom használatának megtanulásához? Vagy mit csinálhatok rosszul?

2009. okt. 1. 17:39
Nekem ma adott az osztálytársam egy édi kis "gombócot".Még alig van 3 hónapos.És Pircinek neveztem el.Kis tarka-fehér-narancssárga.
2009. jún. 11. 21:03

Sziasztok!


Két napja van nálam a kiscicám. Szobatiszta elvileg, alomra pisil, de maióta nálam van nem kakilt...nem tudom szegénynek mi baja....

2008. dec. 20. 20:45
Hali! Nekem volt egy cicám. Elkezdtem alomra szoktatni mer előtte utcai cica volt de pár hetes volt. Eleinte jól ment a szoktatás de egy idő után mindenhova pisilt néha rossz helyre kakilt. Pedig sok mindnet megpróbáltam. Aztán mondták hogy ivartalanítani kéne az megoldaná a problémát mert hogy a cica is "jelölget". Sajnos ez már nem történt meg mert kiesett a kis drága az ablakon..:( de amúgy az is hatásos lehet ha felitatod a pisijét egy papír törlővel és az alomra rakod, és utána meg a macskát is ráteszed az alomra.. talán használ, meg az "orrbelenyomás" is. Nem szabad megzavarni sem. Az én mostani macsekom pl szégyenlős.. csak akkor kakil amikor sötét van a szobába. Pisilni is inkább akkor szeret amikor nem látjuk.. Fura egy teremtés :)
2008. nov. 11. 15:22
ha a kisdolgát nem ott végzi,akkor lehet,hogy jelöli a terepet...elvileg ahonnan elhozod,a tenyésztőnél már alomra szokottak...plusz, a cicusok csakis a saját helyükön hajlandók elvégezni,ha jól tudom
20. ozis
2008. okt. 14. 15:09

Voltam velük orvosnál, kaptak antibiotikumot, és már az emlékeztető szuri is megvolt, ettek diétás kaját, ugyhogy ezzel elvileg sinen vagyunk :) Csak azért gondoltam hogy összefügg ezzel mert akkor kezdte. Az a baj hogy ez a cica iszonyú makacs és önfejű, szerintem direkt szívat bennünket, és makacskodik.

Nyitott a macska wc, de azért is fura mert a nagydolgát automatikusan ott végzi.

19. 12e44458f8 (válaszként erre: 18. - Ozis)
2008. okt. 14. 14:56

Szerintem most fogzanak és azért megy a hasuk.

Sok kiscica elpusztul ilyenkor, adj nekik vitaminokat és nem lesz gond.

Nyitott vagy fedeles a macska WC?

Hidd el megfogják tanulni csak légy türelmes.

18. ozis
2008. okt. 14. 14:36

Segítséget kérek!

Egy hete van nálunk két kiscica. Elválasztás után szobatisztaként kerültek hozzánk. Elkezdett menni a hasa előbb az egyiknek, erre a másik elkezdte a szoba minden zugában végezni a dolgát. Csináltunk még egy almot, de aztán már az ő hasa is ment, most már jól vannak. De aki nem használta az almot, az most nagydolgára belemegy, de pisilni nem tudom rávenni hogy abba intézze. Mutogattam neki, nyomkodtam az alomba, és tudja hogy oda kellene, de nem hajlandó. Tegnap már odáig fajult a dolog hogy kb 10. percig üldöztem állandóan azzal hogy elkaptam amikor pisilni készülődött és beletettem az alomba. Addig küzdött hogy egy pici dobozba belemászott és abba intézte el, pedig nagyon jól tudja hogy nem jót tett. Már súroltam a szobát ecettel, takarítom az almot, de semmi eredmény. Ha valakinek van valami ötlete kérem ossza meg velem..

17. annaluca (válaszként erre: 12. - Fe6fe7671f)
2008. jún. 24. 10:18

Mi is úgy jártunk, hogy nem takarítottuk elég gyakran, és a cica megtalálta a számára legjobb helyet: a szőnyegpadló egy eldugott részét.

Aztán rendesen takarítottam, de már nem ment bele az alomba.

Azóta nem szobacica.

16. natina
2008. máj. 28. 12:10
ahogy ez előttem lévő irta, csak kapartasd meg a lábával az almot. Nagyon rövid idő alatt megszokja
2008. ápr. 13. 11:19
Tedd bele az alomba többször naponta, nekem ez vált be.
2008. ápr. 12. 09:29
Ha egy "testvérkét" fogadnál be mellé, hidd el semmi gond nem volna. A két cica nyugodtabb lenne, mert ők sem szeretnek egyedül lenni.
13. fe6fe7671f (válaszként erre: 10. - A7a90ace89)
2008. ápr. 12. 09:23

Hú, ez nagyon cuki lehetett! Szegény cicus, hogy végezte!

Az enyémet nem bírtam rászoktatni a wc-re, pedig vettem gyerek ülőkét, hogy ne csússzon bele. :)

12. fe6fe7671f (válaszként erre: 2. - D809c1fa7f)
2008. ápr. 12. 09:21

Azért nem megy az alomra, mert lehet, hogy valamilyen illatosított, amit nem szeret, vagy zavarják őt "dolga végzése" közben, vagy az alom nem jó minőségű - arra gondolok, hogy szétfolyik, nem csomósodik, és nem eléggé nyeli el a szagot. Az almot MINDEN kis- és nagydolog után ki kell takarítani (a "terméket" eltávolítani kanállal). Inkább többet szedj ki, mint egy darabka is bent marad, mert akkor nem fog oda menni, hanem keres egy tiszta helyet.


A kiscicának megmutatod, hogy hol az alom, és ő oda fog menni, amint szükségét érzi. Nem kell szoktatni, megy ő magától. Persze ne legyen zavaró tényező (pld. ne zavarja a gyereked sem - ha van), mielőtt bemenne, ott békén kell hagyni.

2008. ápr. 12. 08:56
Három kiscicánk volt egyszerre. Megfigyeltem hova szoktak pisilni, s oda tettem az almot. Aztán már bárhova tehettem az almot, odament, s abba tette az adagját.
2008. ápr. 11. 22:44
Ez számomra nehéz kérdés, pedig volt és van is cicánk. De eddig mindegyik magától lett szobatiszta. A sok közül egy volt, aki a műhelyben lévő WC-re járt dolgát elvégezni. Ez nem vicc, egyik nyári reggel vette észre apus. A kis és nagy dolgát is ott végezte el...csak épp a senekét nem törölte ki és húzta le a WC-t.:)) Aztán szegényke autó áldozata lett.:((
2007. dec. 12. 11:33
Többször vidd az alomba,simogasd mond neki ,hogy oda kell pisilni.Ha máshová sikerülne először próbálld meg az alomba csepegtetni a pisiét és nyomd az orrát oda.Nekem bejött.
8. Meli78 (válaszként erre: 6. - D809c1fa7f)
2007. dec. 12. 08:45

Hello!

Macskaőrült vagyok! Mióta az eszemet tudom macskákkal lakok.

A te cicád valóban nehéz eset, mert alapból mind szobatiszta. Valószinű őt nem tudta a mamája rendesen megtanítani a dologra.

De ne aggódj, nem reménytelen az ügy. :-) Volt már dolgom hasonló esettel, és sikerült megoldani.

A homok valóban jó ötlet.

Leírom én hogy csináltam. Azokra a helyekre ahova piszkított, letettem egy tálcát homokkal. Sajnos több sarok is a kedvence volt, így eleinte sok helyen volt homok. Minden nap cseréltem, mert a szennyezett homokba már nem volt hajlandó belemenni. Eleinte nem is almostálat használtam, hanem peremes tálcát, hogy ne legyen kényelmetlen belemásznia. Működött a dolog, csak arra kellett nagyon vigyázni, hogy soha ne felejtsem el az összeset kitakarítani minden nap. Ha csak egyszer elhanyagoltam, visszaesett a fejlődés.

Aztán fokozatosan egyre több almot kevertem a homokhoz, mert eleinte ő az almot megette, de nem pisilt bele. Mikor már csak alom volt a tálcán, elkezdtem összevonni a kakahelyeket, olyan helyre téve a tálat, hogy jól lássa. Semmiképp nem eldugott helyre kell rakni. Végül már csak 1 almostál maradt. Aztán 1 hét alatt az kivándorolt a garázsba, ahova macskaajtó vezet. Persze eleinte ezen nem volt ajtó, csak kivágtuk a lukat, hogy megszokja a közlekedést.

Most már semmi gond vele, ha nem elég tiszta a kényes fenekének az alom, akkor inkább visszatartja. Szerencsére a többi cicám nem ilyen makrancos, velük ilyen gond nem volt.

Amúgy az is megoldás, hogy viszel mellé egy másik cicát, és attól ellesi a dolgot. Nálunk ez is már többször bevált.

Ha a homokot sem akarja eleinte használni, áss el egy darab kakiját a homokba, hogy érezze a szagot, és akkor talán rájön, hogy mit akarsz tőle.

Én mostanában olyan almot használok, ami kristályokból áll. A nevére nem emlékszem. 1 kis zsák 1100-1200 Ft, de hosszú távon sokkal olcsóbban jön ki, mert 2 macskának 1 hónapig bőven elég. Nagyon érdekes anyag. A pisit teljesen közömbösíti, semmi ammónia szag. Egyik alom sem vált be még ennyire. Ajánlom minden macskatartónak.

2007. dec. 12. 08:23

Szia!

Csatlakoznék az előttem hozzászólókhoz. Valóban a cicák nagyon tiszta állatok, már pici koruktól fogva tudják, hogy hol kell elvégezni a dolgukat. Előszörre a homokot javasolnám én is, majd később a csomósodó készen kapható almot.

2007. dec. 12. 07:54

Köszönöm!

Még ezt is ki fogom próbálni.

Szeretném megtartani a cickot, ezért kipróbálok mindent.

Már eddig is azt hittem, hogy mindent kipróbáltam.

2007. dec. 12. 07:43

Nálunk sem volt gond. Beraktam az alomba, zárt volt a wc-s doboza, egyből rászokott.

Lehet, hogy nagyon kavicsos az alom amit használsz,mert azt nem mindegyik macska bírja. Én sokáig a tesco-s almot, aztán a biolux nevű almot használtam neki. Ha minden kötél szakad, kikell próbálni sima homokot, aztán lehet váltani rendes alomra.

4. d809c1fa7f (válaszként erre: 3. - 6ee0ffb012)
2007. dec. 12. 07:41

Hát éppen ez az, a macsek icipici korától nálunk van és nem megy az alomra.

Nem tudjuk, hogy mi lehet.

Első pillanattól rátettük az alomra őt.

Az én kezemen is átment már jó pár cica, de ilyen még nem volt.

2007. dec. 12. 07:39

Nem kell nevelni,a cica első pillanattól szobatiszta.Nekünk legalábbis mindig így volt.Pedig jó sok ciccünk volt,van. :))

Lakásban tartjuk,mikor már mászkál,megmutatjuk neki az almot a wc-jében,ő bemegy elkezdi kapirgálni,és máris oda végzi a dolgát.Onnantól még véletlenül sem máshova.

2007. dec. 12. 07:39

Van egy macsekunk.

A baj csupán annyi vele, hogy szinte lehetetlen az alomra szoktatni.

Most fogunk új lakásba költözni és nem tudom, hogy hogyan lehetne mégis rászoktatni.

2007. dec. 12. 07:37
Cicát hogyan lehet szobatisztává nevelni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook