Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cica a panelban? fórum

Cica a panelban? (beszélgetős fórum)


1 2 3
65. Eva580 (válaszként erre: 61. - Pozsgai erzsi)
2010. okt. 20. 16:07
Állatpatikában lehet kapni, egy csepp az egész, de elég drága, nálunk 1500 Ft, de kb. 4-5 hónapot tart a hatása.
64. maya80 (válaszként erre: 63. - Hinata88)
2010. okt. 14. 11:57
Állítólag létezik valami macskariasztó spray... Azt már nem tudom, menyire hatásos, meg ugye mindent nem lehet befújni vele...
2010. szept. 7. 11:12

Sziasztok!


van egy 4 hónapos kiscicám. nálunk született, kertes házban. 10 kiscicával nőtt fel , a többieket elajándékoztuk ( mindet szobatiszta ként ), de ő nálunk maradt, mert beteg lett a szeme, és ki kellett venni az egyiket. Sosem lett szobatiszta, de betudtam ennek, hogy trauma érte a szeme miatt. Lassan egy hónapja nincs már meg neki a kis szeme, és most elköltöztem egy panelbe ahová hoztam magammal.

Itt már elértem azt, hogy néha bele jár az alomba, de az esetek egy részében az ágyra, szobanövényekbe, fürdőszobába, szőnyegre végzi el a dolgát. Eddig minden kiscicát szobatisztaságra tudtam nevelni, de vele szemben tanácstalan vagyok...

Mit tudnék tenni?

62. maya80 (válaszként erre: 61. - Pozsgai erzsi)
2010. aug. 9. 11:24

Lehet kapni száraz bolhaírtó sampont, amit be kell dörzsölni a cica bundájába.

Mikor néhány éve befogadtam egy kóbor cicát, ezt alkalmaztam először majd rátettem egy nyakörvet. Bevált.

2010. aug. 8. 08:44

Sziasztok!

Segítséget szeretném kérni. van 3 cicám bolhásak, a nyakörv nem segít. Tudtok ajánlani valamit? Segítségeteket köszönöm

2010. febr. 28. 04:10
jó móka
59. Hobitka (válaszként erre: 58. - Maya80)
2009. dec. 3. 20:59
Hát, az én cicám nem hiszem, hogy szívesen cserélne azokkal a macskákkal, akik most a zimankóba kint kénytelenek dideregni... És az alutasakos kajáját sem cserélné le a kóbor macskák heti két egerére.... Kutyát én sem tartanék a lakásban, mert nekik lételemük a rohangálás... De nekem nem úgy tünik, hogy a macsek utálná a radiátoron történő lustálkodást... :-))
58. maya80 (válaszként erre: 56. - Acd106eb07)
2009. dec. 2. 11:35

Nem az élvezetről beszéltem, ilyet egy szóval sem említettem... A fajfenntartás minden élőlényben a második legfontosabb ösztön, és aki panelbe dug egy cicát, az többek között ettől is, és mindenféle társas érintkezéstől megfosztja a "kedvencét". Ne mondd azt nekem, hogy jó akár egy kutyának, akár egy macskának néhány négyzetméteren leélni az életét. A kutyáknál még az is szabályozva van, hogy szerencsételen mikor végezheti el a dolgát, mikor ér haza a gazdi munkából, és viszi le végre sétálni.

A lakásban való állattartás csak az embernek jó, már ha neki jó. Mert simogathatja, babusgathatja, de ez önző dolog, mert egy állat nem ilyen helyre való, megfosztva minden szabadságtól.

2009. dec. 1. 05:02
igaz
2009. nov. 30. 21:14
jézus,de hülye vagy..nem párosodhat..azt nem évezi!az a nromális aki ivartalanítat,hidd el úgyse fogyunk ki a macskákból,viszont nem kéne még többet gyártani,aki teheti ivartalanítson.
55. maya80
2009. nov. 30. 14:24

Néhány éve volt cicánk panelban (kettő is), mert a volt párom szerette volna, de néhány hónap után továbbadtuk az édesanyjának, akinek már voltak amúgy is cicái. Leszakították az új függönyöket, kaparták a falat, a bútorokat, annak ellenére, hogy volt kaparófájuk, széthordták az almot... stb.

Én nagyon szeretem az állatokat, és éppen ezért úgy gondolom, hogy aki hozzám hasonlóan állatbarát, az nem tart lakásban állatot, max. aranyhalat...! Nem jó ez senkinek. Én bosszankodtam a tönkretett bútorok meg a sok macskaszőr miatt, nem mertem vendégeket hívni, a cicáknak meg hiányzott a szabadság. Hetedik emeleten laktunk, és sokszor ültek az ablakban, figyelve a madarakat, közben meg mozgott a szájuk, mint kint élő társaiknak vadászat közben.

Gondolj bele, neked milyen lenne az életed 50 négyzetméteren?! Hogy nem találkozhatnál más emberekkel, és mindenben korlátozva lennél...

Egy panelben élő cica, ha egyedül tartják, nem találkozhat jófajtársakkal, ivartalanítják, mert nekünk, embereknek, ez így kényelmesebb, nem párosodhat, nem hozhat udódokat a világra.... Szerintem hatalmas önzés bent állatot tartani.

Én megpróbáltam, mert szerettem a páromat, de szerencsére rájött ő is, hogy ez így nem élet a cicáknak.

Ha családi házban fogok élni, biztosan nagyon sok állatom lesz, de addig semmi! Mert én tényleg szeretem és tisztelem őket, és teljes életet akarok nekik biztosítani.

54. Merli
2009. júl. 20. 14:30

Már 7 éve cicát tartok, felelos kisállattartónak tartom magam. Torzskonyvezett gyonyoruszép cicát vettem, rendszeresen állatorvoshoz járunk, folyamatosan féreghajtózzuk. Ki van kasztrálva a lelkem, ezért speciális állatorvosi tápot igényel (a sima táptól húgykovei lettek) és gyógypasztát. Félhosszú szoru, a rendszeres fésulés-szornyirás mellett szorbontó pasztát is kap, mivel régebben elofordult hogy szorgombocokat hányt. Nagyon jól nevelt, nem ugrik fel a bútorra, csak a kaparóállványán élesiti a karmait, tokéletesen tiszta, világéletében csak benti cica volt, olyan mint egy élo plussjáték, imádom.

DE ha most vissza tekerhetném az idot, már nem vennék macskát. Tobb okból is. Iszonyatosan drága a tartása a speciális gyógytápok miatt (egyszerre mindig 10kilósat veszek, mert ugy a legolcsóbb, de még igy is nagy kiadás ez) drága az évente egyszeri oltás ás a négyszeri féreghajtás, drága a minden héten vásárolt macskaalom (lakásban élunk, az osszeset kipróbáltam már a legolcsóbbtól a legdrágábbig...agyagosak, még az illatositottak is már másnap szagosak és széthordja az állat a lakásban, igy szilikátkristályosat veszek,ez az egyik legdrágább de a legtisztább és legszagtalanabb megoldás, és azt is hetente cserélni kell) Minden óvintízkedés ellenére van olyan idoszak évente egyszer-kétszer, átlag két hónapig tart), hogy a cica gondol egyet és telepisili az egész furdoszobat (mivel az új lakásban már nincs bejárása a szobákba...a régi lakásban az ágyat pisilte le-a vadiúj matracot dobhattuk ki kétszer is, meg a kanapét, azt sem lehetett már kitisztittatni). A falakat, a wc mogott, a fa ajtókeretet...mindent. A tudom már tonkre van a folyamatos tisztitoszer belélegezéstol (orvosi leletem van róla), kb olyan két éve lehettem boldog cicatartó, amikor erosen allergiás lettem... Minden vasalás után az egész család ruháit át kell tisztitanom szortelenito hengerrel is egyenként, mert párommal mindketten olyan munkahelyen dolgozunk, ahol kotelezo a makulátlan megjelenés...


Mivel tudom, hogy nincs még egy ember, aki mindazt meg tudná neki adni amit én (csak jó kezekbe adnám, akik jelentkeztek, kiderult hogy nem oltatják rendszeresen az állataikat, vagy nem bent tartanák a cicát, vagy nem féreghajtózza a meglévo macskáit, nem vennének ilyen drága speciális tápot egy állatnak....stb), igy nem válok meg tole, elaltatni pedig nincs szivem. De ha még egyszer választhatnék...inkább az egészségemet választanám...higgyétek el.

2009. febr. 2. 05:29
tegnap Budapesten több elhagyott kutyát is láttam. Ugy tűnik, hogy a nehezülő feltételek miatt egyesek ezt a módit választják
2009. jan. 31. 05:36
már nincs cicaa. elszökött, szerencsére
2008. dec. 16. 03:12
a szomszéd most örvendeztetett meg egy befogadott kutyával. Vau !
2008. dec. 14. 04:41
a cica még elmegy, a kutya is, de képzeld el a szomszéd óriás kigyóját
2008. nov. 26. 13:50
igen, nekem is van.
2008. nov. 15. 18:41
Nemrég halt meg a 12 éves perzsa cicánk, azóta nagyon hiányzik. Adandó alkalommal biztosan lesz másik.
47. Hobitka (válaszként erre: 45. - 70b077364a)
2008. jún. 6. 19:13

Közben hozánk is beköltözött egy cicalány! :-) Már lassan két hónapja itt van és pont az történt, amit leírtál te is. Az első pillanattól az alomba végzi a dolgát és nagyon jól elvan itthon egyedül, amíg dolgozunk. Az egyetlen gondom vele, hogy este 10 óra körül megőrül! Rohangál fel-alá a lakásban és mindenre támad, ami mozog! :-) Meg sem áll a szekrény tetejéig, aztán onnan vetődik a nyakunkba. Persze tudom, neki is kell tombolnia magát valamikor, de én olyankor már nyugalomra vágyom! :-))

Ja és nem hajlandó a kosarában aludni, hanem amint látja, hogy megágyazunk, beveti magát a párnák közé. Onnantól ki sem lehet kergetni. Persze bújik, hizeleg, úgyhogy nem lehet rá haragudni! :-)))

2008. jún. 6. 15:37

Nekünk is van macskánk, mert befogadtuk az utcáról télen!

Egészen másképp viselkedik mint az udvari cica. Mindent szétszed, megrág:( nincs ép virág a lakásban! Azéééé imádom, de akkor is kertes házba való!

2008. jún. 6. 15:29

Hello:)

Nem tudom aktuális-e még a kérdésed vagy eldöntötted -e hogy lesz cica, de azért én is leírom:):)

Tehát nekünk is van a párommal egy cicánk, és mi is panelban élünk:)

pici volt amikor idehoztunk, és semmi gond nem volt vele, rögtön az alomba végezte a dolgát:)

Én előtte nem nagyon kedveltem a cicákat de őt egyszerűen imádom:)Hihetetlen aranyos és nagyon sok szeretetet lehet tőle kapni:)

Viszont a szönyegemet nem kímélete, szinte teljesen szétszedte a szélét, hiába volt távoltartó spray, és kaparót sem nagyon akarta használni, azóta is próbálom eltüntetni a nyomait:)

De folyton okosodik, mikor még pici volt kapott tőlem a párom el lávalámpát, amit ahogy meglátta, hogy mennek benne a "kis golyók" majd le borított mert azt hitte játék. Hát elrajtuk a szekrénybe, kb fél éb után ujra elővettem, és most is nézi néha be nem bántja.

Ha egyedül marad a lakásban sincs gond, semmi baja nem lesz, volt már olyan , hogy egy napig nem voltunk vele, tiszta volt az alom kapoot elég kaját és ennyi:)

De ha hazautazunk a szülőkhöz jön velünk:)Már végig alussza az egy órás utat:):)


Én csak ajánlani tudod, te is és a kislányod is örömödet lelitek benne szerintem:))

2008. márc. 27. 08:56
Én albérletbe laktam mikor volt egy cicám kicsi korától.Rendes jólnevelt állatka volt.Nem mászott bele a fazékba a szatyorba már annál inkább,hogy mit hoztam neki!volt külön kis wc-je de ha valami nem stimmelt oda-vissza rohangált jelezvén hogy majd be .....!Csak elvittem a szüleimhez vidékre mert a másik albérletbe nem vihettem magammal,a cica meg kerekett oldott.De legalább fényképen meg az emlékeimbe megmaradt.
43. Acsly
2008. márc. 13. 10:02

Sziasztok!

Ha valaki tud kecskeméti, ingyen elvihető cica bébit,kérem keressen meg!

42. Hyde (válaszként erre: 41. - Birogaby)
2008. márc. 3. 11:55

Háááááát igen! Sok gond van vele az biztos,de nagyon szeretetreméltóak is tudnak lenni.

De konokok is, mert ugye a macska öntörvényü, nem olyan, mint a kutyus. Ha valamit nem akar akkor hiába szólítod, nem foglalkozik Veled, csak ha neki kedve van hozzá.

41. birogaby (válaszként erre: 38. - Hyde)
2008. márc. 3. 08:18

Teljes mértékben egyetértek!Nálunk is elôfordult,hogy nem vettük észre,hogy tele a homok,olyankor melléállt,és olyan keservesen nyávogott,rögtön tudtuk,hogy mi a helyzet.

Hozzánk is sokan jártak-olyanok is,akik nem szeretik a cicákat-és mindenki megjegyezte,hogy fel sem tûnik,hogy macska van a lakásban.

40. birogaby (válaszként erre: 32. - Hobitka)
2008. márc. 3. 08:13

Nem kell fürdetni!Mi legalábbis sosem fürdettük,és könyvekben is ezt olvastam!

Igaz,panelban lakunk,sosem járt ki a házból,csak az erkélyre.A macskák tiszta állatok,megoldják maguknak a tisztálkodást.Volt,hogy renováltuk a lakást,falkivétel,meszelés,minden ami belefér,mi azalatt elköltöztünk anyumékhoz,de Tomi végig a lakásban volt.Ahogy rendbe raktuk a házat,két nap alatt tisztára nyalta magát.

Persze,ha kiengeded,és esetleg sáros lesz a lába,azt le lehet mosni neki,de teljesen megfürdetni nem kell!

39. Hyde (válaszként erre: 36. - Vámpír)
2008. márc. 2. 10:11
A cicám velem alszik általában, vagy lábamnál, vagy a fejem közelében.
38. Hyde
2008. márc. 2. 10:09
Ja és még egy, az ivartalanított cicáknak már nem büdi a friss pisije. Persze ahol nem gondozzák kellően, ott büdi van, mivel tiszta állat a cica, s ha tele van az alom már nem oda pisil hanem esetleg mellé a földre.
37. Hyde (válaszként erre: 35. - 0a6ce1d48d)
2008. márc. 2. 10:05

Ezzel bocsi, de nem értek egyet. Ha rendszeresen van fertőtlenítve az almosedény, s folyamatosan van tisztítva, akkor nincs szaga.

Hozzám amikor jönnek szomszédok, vendégek,stb. mindig mondják,hogy-hogy nem lehet érezni nálatok a macska szagot? Igaz az enyém a WC-ben van. S ami panelban ritkaság, nekem külső szellőztetésem van, valami olyasmi, mint a páraelszivó. Tehát nem központi, hanem kifelé lett egy lik fúrva (nem csak nekem) s villany kapcsolásra müködik a szívó. Ezt a likat külön kellett engedélyeztetni.

2008. márc. 2. 06:32

Ha rendesen gondozod a cica almot nincs szaga a lakásban. Én néha nyáron leviszem a fűbe, vagy barátnőm kertjébe és élvezi nagyon és nem megy el.


Nektek hol alszik a cica???

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook