Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Chilis rizsgolyók recept

Chilis rizsgolyók recept

A Chilis rizsgolyók hozzávalói:
1 evőkanál olívaolaj,
1 fej hagyma,
1,5 bögre rizs,
fél-fél kávéskanál őrölt kurkuma és chilipor,
3 bögre csirke erőleves,
őrölt fekete bors,
3 szál újhagyma,
1,5 dkg vaj,
3 evőkanál reszelt sajt,
2 tojás,
12,5 dkg mozzarella sajt,
10 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez.


A Chilis rizsgolyók elkészítési módja:
Forró olajban fonnyasszuk 2-3 percig a finomra vágott hagymát. Keverjük bele a rizst és a kurkumát, kavargassuk még 1-2 percig. Öntsünk hozzá 3/4 bögre erőlevest, és forraljuk fel. Gyakran kevergetve főzzük, amíg a víz majdnem elpárolog. Adjuk hozzá a chiliport, a fekete borsot és a maradék erőlevest, majd lassan főzzük 15 percig, amíg a víz elpárolog. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a finomra vágott újhagymát, a vajat és a sajtot. Keverjük hozzá a felvert tojásokat, és osszuk 16 adagra. Egy-egy kocka mozzarella sajtot nedves kézzel nyomjunk az adagok közepébe, majd formáljunk labdákat. Forgassuk zsemlemorzsába a gombócokat, rakjuk fóliával kibélelt tányérra és tegye a hűtőbe 30 percre, majd forró olajban egyszerre 4-5 rizslabdácskát süssünk aranybarnára. Azonnal tálaljuk!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A chilis rizsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook