Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Céklasaláta tartósítás nélkül meddig áll el? fórum

Céklasaláta tartósítás nélkül meddig áll el? (tudásbázis kérdés)


2015. dec. 2. 13:33
Köszönöm szépen a segítséget :)
16. julianusyze (válaszként erre: 1. - 55edba9f32)
2015. dec. 2. 13:26
Én sokszor csinálok tartósítás nélkül.2 hétig tuti eláll a hűtőben.Egyszerre nem kell sokat főzni.' liter vízhez teszek 2 dl ecetet,20 dkg cukrot,fél kanál sót, köményt avval felforralom,ha kihűlt rá a szeletelt céklára,esetleg tormát bele ki hogy szereti
15. marlenka70 (válaszként erre: 9. - 55edba9f32)
2015. dec. 1. 20:34

Ugyanúgy egészben szoktam főzni és ha már puha hűlés után legyalulom.


El sem tudod rontani a levét. Még egy kis cukor, még egy kis ecet meglátod finom lesz. Kóstolgasd és cukor + ecettel ízesítsd tovább.

2015. dec. 1. 19:58
Az ecet tartósítja
2015. dec. 1. 19:02
Dunsztolni kellett volna, bár én még céklát nem csináltam, de ha tartósra akarom akkor dunsztban főzöm meg, akkor tuti jó marad sokáig.
12. mloth
2015. dec. 1. 14:30
Még most jutott eszembe, hogy egy kis ecetes tormától még fincsibb lesz.
11. mloth
2015. dec. 1. 14:27

Semmit nem rontottál el! Bátran ízesítsd tovább a levét addig amíg finom nem lesz. (cukor, ecet)

Ha sokáig el akarod tartani a maradékot, akkor forrald fel a levét, öntsd vissza rá. Ha hűtőtáskába rakod egy napra, akkor még hűtés nélkül is eláll a kamrában. Ha nem csinálsz vele semmit kb. 1 hétig áll el hűtve.

2015. dec. 1. 13:49

Megkóstoltam, finom, csak gyenge az íze ahhoz képest amit a savanyúságosnál vettem.

Tettem bele, sót, ecetet, cukrot, őrölt borsot, őröl köményt. Nem is spóroltam velük, akkor mit ronthattam el?

9. 55edba9f32 (válaszként erre: 8. - Marlenka70)
2015. nov. 30. 21:35

Ha nem jól fűszereztem akkor nem biztos hogy finom lesz :(

De legközelebb én is megpucolom, szimpatikusabb úgy a leve.

Ebben az esetben egészben főzöd vagy felszeletelve?

8. marlenka70 (válaszként erre: 7. - 55edba9f32)
2015. nov. 30. 21:21
Nagyon finom lesz az biztos. Én csak azért hámozom meg hogy a főzőlevét is fel tudjam használni. Regen én is héjában főztem, tökéletes úgy is :-)
2015. nov. 30. 20:17

Bár most néztem meg a Horváth Ilona szakácskönyvben, ott is héjastól írják, szóval nagy bajt nem csináltam :)

Csak ehető legyen majd :D

6. marlenka70 (válaszként erre: 5. - 55edba9f32)
2015. nov. 30. 19:52
Nem baj, akkor is eláll néhány napig hűtőben.
2015. nov. 30. 19:18
Én héjastól főztem :(
4. marlenka70 (válaszként erre: 2. - 55edba9f32)
2015. nov. 30. 18:45
Nekem még soha nem maradt egy hétnél tovább, addig jó volt csak elfogyott. Igaz én is hámozva főzöm és a főzőlevét ízesítem.
2015. nov. 30. 16:33
En fozom, aztan a sajat levet izesitem ecettel, igy tobb hetig, ha el nem fogyna.
2015. nov. 30. 16:32
Nem sokat készítek, de nem fog egyszerre elfogyni, hűtőben levében meddig tárolhatom?
2015. nov. 30. 16:32
Céklasaláta tartósítás nélkül meddig áll el?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook