Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Céklaleves túrógaluskával recept

Céklaleves túrógaluskával recept

A Céklaleves túrógaluskával hozzávalói:
1 db cékla,
2 db vöröshagyma,
2 evőkanál étolaj,
1 evőkanál finom liszt,
só.

Túrógaluskához:
1 kávéskanál só,
5 dkg búzadara,
1 db tojás,
25 dkg tehéntúró.


A Céklaleves túrógaluskával elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a megtisztított, kockákra vágott céklát, jól összekeverjük, és néhány percig az egészet együtt pároljuk. Ezután megszórjuk a liszttel, felengedjük kb. 1,5 l vízzel, megsózzuk, és kb. 30 percig lassú tűzön főzzük. Amikor a cékla már majdnem tökéletesen puha, a levest botmixerrel pürésítjük, szükség esetén utánasózzuk. A céklalevest a hófehér túrógaluska-felhőkkel tálaljuk. Túrógaluska: A levesbetéthez a túrót összekeverjük a tojással, a búzadarával meg egy csipet sóval, 10 percig állni hagyjuk. A masszából enyhén sós, forró vízbe kanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk, majd a gombócokat gyöngyöző forralással kifőzzük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A céklaleves túrógaluskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook