Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Cassis likőr recept

Cassis likőr recept

Elkészítési idő 45 perc

A Cassis likőr hozzávalói:
2 kg feketeribizli (vagy Josta)
5 szem szegfűszeg
2 db egész fahéj
1 liter gyümölcspálinka
1 kg cukor


A Cassis likőr elkészítési módja:
A feketeribizlit megmossuk, leszemezzük és villával vagy akár kézzel is összetörjük. Hozzáadjuk a fűszereket meg a pálinkát és végül a cukrot és jól elkeverjük. Hibátlan zománcozású edényben lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Időnként meg kell keverni. Aztán leszürjük és üvegekbe rakjuk.

- A franciák tesznek bele egy csipet kardamon is.
- A Josta a feketeribizli és az egres keresztezése, ezért nem olyan karakteres az íze, mint a feketeribizlinek és de benne a C vitamin és nagyobb!
- Ha Jostából csinálod az alkoholos gyömölcs maradékot érdemes belesütni egy kevert piskóta lepénybe... Isteni.
- én most fekete szederrel is megpróbálom...


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A cassis likőr elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook