Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Carambola torta recept

Carambola torta recept

A Carambola torta hozzávalói:
Tészta:
3 db tojás
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl víz
fél citrom héja
12 dkg liszt
1 kk sütőpor
Töltelék:
1 csomag vaníliapuding
4- 5 ek cukor
5 dl tej
3 db carambola
Ezeken kívül még:
1 csomag tortazselé, tejszínhab


A Carambola torta elkészítési módja:
A tojások sárgáját a 2 féle cukorral 4- 5 perc alatt fehéredésig keverjük, a vizet és a citromhéjat hozzáadjuk. A sütőporral elvegyített liszt 1/3- át az előzőekre szitáljuk. A keményre felvert tojásfehérje 1/3- át rátesszük, óvatosan összeforgatjuk. A többi lisztet és tojáshabot 2 részletben ugyanígy hozzáadjuk. Kikent, lisztezett sütőformába simítjuk, előmelegített sütőben 25- 30 percig sütjük. A megfőzött pudingot a még meleg tésztalapra simítjuk. A carambolát kb 3 mm vastagon szeleteljük és a meleg krémre rakjuk. Dermedni hagyjuk, majd tortazselével bevonjuk. Tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A carambola torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook