Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Candida diéta fórum

Candida diéta (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
2007. jan. 22. 16:17

A biochef.hu oldalon dögivel van candida-recept.

Abszolut húsmentes receptek, szójával, drága, és nehezen beszerezhető hozzávalók, de legalább kiindulásnak tökéletes.

7. rea (válaszként erre: 5. - :Zsuzsi:)
2007. jan. 16. 15:41
Szerintem az nem baj, ha valaki esetleg tud és akar segíteni. Én nem azt írtam, hogy nálam vegyék meg kapható patikában vagy bioboltban egyaránt. Sajnos sok jó terméket nem ismernek az emberek, általában csak azokat amiket a reklámokban látnak. Sőt még talán a hozzáértők is mindig azokat ajánlják. Tudnék pozitív példákat sorolni mire jó még a készítmény, de úgy látom nem ez számít...
2006. aug. 18. 11:20

Nem csinálom a diétát de itt van pár recept,hátha segit valakinek.Sajnos nem jelenik meg a cikk,ezért nem tudom hogy vannak-e benne receptek de azért leirom:

Sütőtökkrémleves



Hozzávalók 4 személyre:


# 1 db kb 2 kg-os sütőtök

# 4 fej vöröshagyma

# 2 fej fokhagyma

# 4 szál zöldhagyma

# 2 zöldségleveskocka

# 2 evőkanál olívaolaj

# frissen őrölt bors, só



Elkészítése:


A sütőtököt meghámozzuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Az olívaolajon a felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát, és 2 szál felszeletelt zöldhagymát 2 percig pároljuk, hozzáadjuk a sütőtököt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sütőtököt, majd hozzáadjuk a leveskockákat.

Lassú tűzön, fedő alatt 3 percig főzzük. Turmixgéppel összetörjük, átpasszírozzuk, sózzuk, borsozzuk, utána még 2 percig főzzük.

Tálaláskor felszeletelt zöldhagymával díszítjük.


Elkészítési idő: kb. 20 perc


Kalóriatartalom: 115 kcal/adag


Egészségügyi tanácsok: A candida-diéta kezdő szakaszától fogyasztható. A sütőtök magas béta-karotin tartalmú étel, mely erőteljesen serkenti az immunrendszert, rákmegelőző hatású, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét.



Csirkeleves



Hozzávalók:


# 6-8 csirkeszárny, és/vagy csirkeaprólék

# 1 fej vöröshagyma

# fehérrépa, sárgarépa, zeller, karalábé

# biovegeta

# csipetnyi só

# tárkony



Elkészítés:


Az apróbb darabokra vágott csirkedarabokat pirítsuk meg az olajon, majd amikor már fehér, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a felszeletelt zöldségeket és a vöröshagymát egészben. Ízesítsük sóval és biovegetával. A tárkonyt a végén tegyük bele.

Több napra előre is megfőzhetjük.


Egészségügyi tanácsok:


Alacsony szénhidrát- és zsír-, valamint magas fehérjetartalma miatt kiváló ez a leves a candida-diéta akár kezdő szakaszában is. A tárkonyt különösen nem kedvelik a gombák.



Bazsalikomos cukkinikrémleves



Hozzávalók 4 személyre:


* 2 cukkini

* 2 fej vöröshagyma

* 1 közepes fej burgonya

* 3 gerezd fokhagyma

* 1 csokor friss bazsalikom

* 1 zöldségleveskocka

* 3 evőkanál olívaolaj

* só, frissen őrölt bors



Elkészítése:


A leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben, a cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított hagymát, összezúzott fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára szeletelt burgonyát, és még 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a leveskockát és 20 percig főzzük, majd turmixgéppel összetörjük, sózzuk, borsozzuk, még 2 percig főzzük. Most adjuk hozzá a cukkinit, és 20-25 percig főzzük.

A végén hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, tálaláskor egész bazsalikomlevelekkel tesszük még illatosabbá.


Elkészítési idő: kb. 60 perc


Kalóriatartalom: 150 kcal/adag


Egészségügyi tanácsok: A candida-diéta kezdő szakaszától fogyasztható.



Fokhagymás garnélarák fetás pirítóssal



Hozzávalók 4 személyre:


# 25-30 db fagyasztott, előfőzött garnélarákfarok

# 3-4 gerezd fokhagyma

# 3 ek. vaj

# 1 csapott ek. majoránna

# 1 db citrom

# só



fokhagymás garnélarák

Feta sajtos pirítós:


# 10-12 db toast-kenyér

# 1 gerezd fokhagyma

# 1 doboz feta sajt (pl. Fetaki; vagy natúr ízesítésű Philadelphia sajtkrém)



Elkészítése:


2 ek vajat felolvasztunk egy serpenyőben, hozzáadjuk a még fagyott garnélát. Megsózzuk, lefedjük fedővel, és annyi vízen pároljuk, amennyi a rákból kiolvad. Kb. 15 perc múlva, amikor a lé már nagyjából elfőtt, levesszük a fedőt, rátesszük a majoránnát, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon a víz. Hozzáadjuk a maradék 1 ek vajat, az összezúzott fokhagymát, még egyszer megsózzuk, rövid ideig sütjük.


A toast-kenyereket megpirítjuk, még melegen megdörzsöljük fokhagymával, megkenjük feta sajttal, és máris tálaljuk. A citromot négy részre vágjuk, a rák mellé kínáljuk.

Előételként is kiváló (ilyenkor természetesen valamivel kevesebbet készítünk személyenként), vacsorára is nagyszerű.



Egészségügyi tanácsok:


Ez az étel a candida-diéta bármely szakaszában fogyasztható, de csak a sajt nélkül! A pirítóshoz használjunk a sajt helyett vajat, így is nagyon ízletes lesz.



Lazac lime-mal és zöldfűszeres vajjal



Hozzávalók:


* 4 lazacfilé

* 1 db 5 cm-es gyömbérgyökér

* 12 szál korianderzöld

* 2 lime

* 13 dkg vaj

* 2 evőkanál napraforgóolaj

* só, feketebors, cayenne-i bors



Elkészítése:


Előmelegítjük a sütőt 220 C-ra (légkeveréses sütőt 200 C-ra). Megtisztítjuk, felszeleteljük a gyömbért turmixgépbe tesszük. Leöblítjük a koriandert, néhány szálat félreteszünk, a többit a gyömbérhez adjuk. Lereszeljük az egyik lime héját, kifacsarjuk a levét és a vajjal, sóval, borssal és cayenne-i borssal együtt a turmixgépbe tesszük a gyömbérhez. Turmixoljuk simára, majd a masszából formáljunk hengert, tekerjük frissentartó fóliába, és tegyük a hűtőbe. A másik lime-ot cikkelyekre vágjuk, félretesszük.

Kenjük ki a tepsit vajjal, rendezzük el benne a lazacokat, és kenjük meg olajjal. Megsózzuk, és kb. 8 percig sütjük, amíg finom omlóssá nem válik a hal. Vegyük ki a halat, tegyük tányérra, vágjuk 4 szeletre a vajhengert, és tegyük a lazacokra. Lime-cikkelyekkel és korianderzölddel díszítve tálaljuk.


Elkészítési idő: kb. 30 perc


Tápérték egy adagban: 624 kcal/2621 kJ energia, 2 g szénhidrát, 26 g fehérje, 57 g zsír (ebből 33 g telítetlen zsírsav), A-vitamin, E-vitamin


Egészségügyi tanácsok: A lazac sovány hús, sok fehérjét tartalmaz, ezért lábadozó betegeknek, fogyókúrázóknak is ajánlható. Az omega-3 zsírsavak kiváló forrása, melyek erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő hatás fejtenek ki. A candida-diéta bármely szakaszában fogyasztható.



Illatos-omlós pulykaszelet



Hozzávalók 4 személyre:


* 1 csokor petrezselyem

* 2 citrom

* 3 tojás

* 4 vékony szelet pulykamell

* 2 evőkanál olívaolaj

* 5 dkg margarin

* 5 evőkanál tyúkhús-alaplé

* só, feketebors


Illatos-omlós pulyka

Elkészítése:


Egy kis edénykébe facsarjuk ki az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk félre ugyancsak a díszítéshez, a többit vágjuk apróra.

A pulykamelleket kíméletesen verjük vékonyra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben a margarin felét és az olívaolajat hevítsük fel, tegyük bele a hússzeleteket. Mindkét oldalukat 2-2 percig süssük, amíg már kissé megpirultak és a belsejük sem rózsaszín már. Szedjük ki, tegyük félre.


Öntsük az alaplét a pecsenyeléhez a serpenyőbe, forrósítsuk fel, kevergessük, majd adjuk hozzá a citromlé kb. felét, a maradék margarint és a petrezselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük, ízlés szerint még egy kis citromlevet adhatunk hozzá. Vegyük ki a hússzeleteket, tegyük tányérra, öntsük le a pecsenyelével, díszítsük citromszeletekkel. Vegyes zöldsalátával kiváló vacsora az egész családnak.


Elkészítési idő: kb. 20 perc


Tápérték egy adagban: 280 kcal/1180 kJ energia, 0,5 g szénhidrát, 31 g fehérje, 17 g zsír (telítetlen zsírsav), A-vitamin, B-vitaminok, E-vitamin.


Egészségügyi tanácsok: A pulyka proteinben gazdag húsféle, segíti a szervezet fehérjepótlását. Mivel zsírszegény, így akár fogyókúrázóknak is meleg szívvel ajánlható, s a koleszterinszintet is kordában tarthatjuk, ha a bőre nélkül készítjük el.

Az olívaolaj telítetlen zsírsav-tartalma miatt kedvező hatással van a szív- és érrendszerre. A petrezselyemlevél természetes antibiotikus hatású és gyulladáscsökkentő. A recept a candida-diéta bármely szakaszában fogyasztható.



Padlizsános csirke



Hozzávalók 4 személyre:


* 40 dkg csirkemellfilé

* 80 dkg padlizsán

* 4 dkg margarin

* 3 evőkanál étolaj

* 10 dkg zöldpaprika

* 15 dkg paradicsom

* 10 dkg vöröshagyma

* csipetnyi tengeri só



Elkészítése:


Meghámozzuk a zöldségeket, a padlizsánt hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk, és félóráig állni hagyjuk. Leitatjuk róla a nedvességet, majd olajban félig megsütjük. Közben a hússzeletek mindkét oldalát olajban átsütjük.


A hússzeleteket sorban tűzálló tálba helyezzük, betakarjuk a padlizsánszeletekkel, a felszeletelt paprikával, paradicsommal és hagymával. Kevés vizet ráöntve puhára pároljuk.


Energiatartalom: személyenként 387 kcal; 16 g zsír



Tárkonyos csirkemell



Hozzávalók 4 személyre:

# 4 csirkemellfilé

# 2 evőkanál liszt

# 2 evőkanál margarin

# 2 evőkanál napraforgóolaj

# 4 evőkanál főzőtejszín

# 3,5 dl tyúkhúsalaplé

# 2 mogyoróhagyma

# 4 tárkonyágacska

# 2 db babérlevél

# só, bors



Elkészítése:


Szórjuk meg liszttel, sóval és borssal a csirkemellfiléket. Mérsékelt hőfokon forrósítsuk fel a 2 evőkanál margarint és az egyik evőkanál olajat egy serpenyőben, és a csirkemelleket süssük 6-8 percig mindkét oldalunkon; majd vegyük ki, és tegyük félre.

Közben hámozzuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát és a tárkonyról lecsipkedett levelek egy részét (1-2 levélkét hagyjunk meg a díszítéshez). Tegyük a serpenyőbe a többi olajat, és pároljuk a mogyoróhagymát 1-2 percig. Öntsük rá a húsalaplét, tegyük hozzá a babérlevelet és az összevágott tárkonylevél felét, majd addig főzzük, amíg a lé kb. felére csökken és besűrűsödik. Vegyük ki a babérlevelet, öntsük bele a tejszínt, és a maradék összevágott tárkonyt.

A hússzeleteket tegyük ismét a serpenyőbe, és mindkét oldalukon forrósítsuk át. Ízesítsünk utána ha szükséges sóval és borssal. Szedjük ki a húsokat, öntsük le a mártással, és díszítsük a félretett tárkonylevelekkel.


Elkészítési idő: kb. 30 perc


Tápérték egy adagban: 405 kcal/1701 kJ, 5 g szénhidrát, 40 g fehérje, 21 g zsír (telítetlen zsírsav), E-vitamin.


Egészségügyi tanácsok: Alacsony szénhidrát- és zsírtartalma, magas fehérjetartalma miatt kiváló étel a candida-diétának akár a kezdő szakaszában is. A tárkonyt különösen nem kedvelik a gombák.



Töltött paprika hajdinával



Hozzávalók:

# 20 dkg hajdina

# 2 kg TV paprika

# 25 dkg trappista sajt

# 1 fej vöröshagyma

# 1 dl olaj

# 60 dkg darált pulykahús

# 2 db leveskocka

# 1 csokor petrezselyem

# csipetnyi só



Elkészítése:


Pároljuk meg az olajon a hagymát, majd gyúrjuk össze a darát hússal, a hajdinával és az apróra vágott petrezselyemmel. Adjuk hozzá a csipetnyi sót. Távolítsuk el a paprika magházát, és töltsük meg a töltelékkel. Készítsünk a leveskockából annyi levest, hogy meg tudjuk benne főzni a paprikákat. Ha kész, tegyük kivajazott tűzálló tálba, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és süssük össze. A sajt a candida-diéta első két hetében elhagyandó, a paprikát sajt nélkül tegyük a sütőbe. A későbbiekben is olyan sajtokat válasszunk, melyek nem penészképződéssel, gombaérleléssel készülnek.


Egészségügyi tanácsok: A hajdina napjainkban ismét reneszánszát éli, ami nem csoda, hiszen értékes a vitamin- és ásványi anyag tartalma. A proteinekben gazdag pulykahús kiváló a fehérje pótlására A candida diéta már nem szigorú szakaszában fogyasszuk.



Almás cukkini



Hozzávalók:

# 1 fej lilahagyma

# 1 alma

# 1 paradicsom

# 50 dkg cukkini

# 1 csomó petrezselyem

# 1 gerezd fokhagyma

# 4 evőkanál olívaolaj

# só, bors



Almás cukkini


Elkészítése:


A karikára vágott hagymát egy serpenyőben megfonnyasztjuk 2 evőkanál olívaolajon. Meghámozzuk az almát, a magházat is eltávolítjuk, majd kockára vágjuk. A megmosott paradicsomot ugyancsak kockára vágjuk. Hozzáadjuk őket a már megpuhult hagymához, és kb. 5 percen át együtt pároljuk alacsony hőfokon.


A megtisztított cukkinit hosszában vékony csíkokra, majd a csíkokat kb. 5 cm-es darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olívaolajat, és a cukkinit közepes hőfokon pároljuk addig, amíg levet nem ereszt. Ezután vegyük nagyobbra a hőfokot, és - időnként megkevergetve, megrázogatva - főzzük el a cukkini levét.


Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk az almát, a paradicsomot és a hagymát, és még 5-6 percig főzzük. A petrezselymet összevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, majd összekeverjük a petrezselyemmel. Hozzákeverjük a cukkinihez, és 4-5 percig főzzük. Sóval és borssal ízesítjük.

Ez az étel egy szerény vacsoraként önmagában is megállja a helyét, de köretként is kiváló.


Elkészítési idő: kb. 20 perc


Tápérték egy adagban: 150 kcal/630kJ energia, 9 g szénhidrát, 3 g fehérje, 12 g növényi zsír, B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Egészségügyi tanácsok: Értékes vitaminokat tartalmaz ez az étel, és rosttartalma miatt különösen ajánlható a candida-diétához. A magasabb szénhidráttartalom miatt ne a kezdeti (tehát nem az első 2-3 hétben!) szakaszban fogyasszuk. A rostok segítik a gyomor és a belek tisztulását. A fokhagyma és az olívaolaj jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. A paradicsom az arra érzékenyeknél esetleg puffadást okozhat.



Sült cukkini citromos öntettel



Hozzávalók:


# 5 db közepes méretű cukkini

# 5 gerezd fokhagyma

# fél citrom

# olívaolaj

# só, bazsalikom, bors



Elkészítése:


Mossuk meg a cukkinit, és szeleteljük hosszában ujjnyi vastagságúra. Sózzuk meg mértékletesen, hagyjuk állni kb. 20 percig, töröljük szárazra, és süssük ropogósra mindkét oldalát. Tegyük papírszalvétára, hogy az olaj eltávozhasson. Keverjük össze az olívaolajat, a bazsalikomot, a borsot, az összezúzott fokhagymát és a citrom levét. Azonnal is tálalhatjuk a cukkínit, ráöntve a keveréket, de ha egy óráig állni hagyjuk a keverékkel leöntve, akkor az ízek jobban összeérnek. Pirítóssal tálalva kiváló vacsora az egész családnak.


Egészségügyi tanácsok: A cukkini vitamindús zöldség; a fokhagyma és az olívaolaj a szív- és érrendszeri betegségek ellen véd; a bazsalikom pedig antibakteriális hatású. Ennek a receptnek szinte minden alkotórésze gyógyerővel bír. Bánjunk csínján a sóval! A candida-diéta kezdeti szakaszában is fogyasztható.



Zöldséges köleskása



Hozzávalók:

# 1 csésze tisztított köles

# 2 csésze víz

# 2 evőkanál olaj

# csipetnyi só

# édesnemes pirospaprika

# koriander, bazsalikom ízlés szerint

# petrezselyem

# friss zöldségsaláta (fejes saláta, lilahagyma, paradicsom, uborka ízlés szerint)



Elkészítése:


Mossuk meg alaposan a kölest, és áztassuk be 8-10 órára. Főzés előtt mossuk meg ismét, szűrjük le, majd tegyük egy lábasba, öntsük rá a vizet. Ha már felfőtt, vegyük le a hőforrást, épp csak pároljuk a kölest 20 percen át. Tegyük hozzá a tört pirospaprikát, fűszerezzük korianderrel, bazsalikommal, sóval, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Ezután vegyük le a tűzről, kb. félóráig hagyjuk még fedő alatt puhulni. Máris tálalhatjuk, ekkor tegyük rá az olajat.

Friss zöldsalátával kínáljuk, pl. fejes saláta, lilahagyma, paradicsom vagy uborkasaláta, akár vegyesen is.


Egészségügyi tanácsok:


A köles valószínűleg a legrégebben termelt gabona. Élettani hatásai közül kiemelkedő értékes fehérje-tartalma, metoinin nevű aminosav-tartalma (a metoninin erősíti az immunrendszert); ásványi- és nyomelem-tartalma hozzájárul a csontok épségéhez, erősíti a hajat és a körmöket. A koriander, a bazsalikom és a petrezselyem antibakteriális, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatású. A candida-diéta kezdeti szakaszában is fogyasztható.



Könnyű kenyér



Hozzávalók:

# 1 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt

# 1/2 csésze rozsliszt

# 2 tk. sütőpor

# 1/2 tk. só

# 2 tojás

# 1/4 csésze víz

# 2 evőkanál kukoricaolaj

# 1 tk. mák



Elkészítés:


Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport és a sót. Verjük fel a tojásokat egy tányérban, és egy keveset tegyünk félre a kenyér megkenéséhez. Adjuk hozzá a tojáshoz a vizet és az olajat, majd öntsük hozzá a liszthez. Alaposan dolgozzuk össze, és lisztezett deszkán formázzunk belőle kenyeret.


Tegyük kivajazott tepsibe, adjunk a maradék tojáshoz egy kevés vizet, kenjük meg a kenyér tetejét. Szórjuk meg mákkal, vágjuk be 2-3 helyen a tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.


Egészségügyi tanácsok: A candidával fertőzöttek nem fogyaszthatnak olyan kenyeret, ami élesztővel készült, a fehér lisztből készült kenyér pedig semmiképp sem ajánlott. A diéta első két hetében jobb, ha saját kezűleg készítünk kenyeret. Az alábbi kenyeret könnyű elkészíteni, de gyorsan kiszárad. Tegyük felszeletelve mélyhűtőbe, így kenyérpirítóban kiolvasztva és kissé megsütve friss, illatos kenyeret ehetünk.



Sárgarépás kenyér



Hozzávalók:


* 26 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

* 1 tk. sütőpor

* 1 tk. szódabikarbóna

* 2 tk. őrölt gyömbér

* csipetnyi só

* 12 dkg vaj



*

2 db tojás

*

2 db alma

*

2 db sárgarépa

*

15 dkg durvára vágott dió

*

0,8 dl frissen facsart narancslé

*

reszelt narancshéj


Elkészítése:


Béleljünk ki alufóliával egy 23 cm hosszúságú gyümölcskenyérformát úgy, hogy a fólia szélei túllógjanak. Vajazzuk ki. Szitáljuk tálba a lisztet, tegyük hozzá a fűszereket, a sütőport és a szódabikarbónat, adjuk hozzá a sót. Mindezt dolgozzuk össze a vajjal és a tojásokkal.


Reszeljük le az almát, és a sárgarépát. Keverjük bele a tésztába az almát, a sárgarépát, a diót, a reszelt narancshéját, és a narancslevet. Dolgozzuk össze ismét alaposan. Simítsuk a formába a masszát, és 170 fokon 65-70 percig süssük. Ezután hagyjuk még hűlni a formában kb. fél órát, majd emeljük ki a fólia kilógó szegélyénél fogva. Várjuk meg, míg teljesen kihűl.

Konyharuhába tekerve több napig is eláll.


Egészségügyi tanácsok: A candidával fertőzöttek nem fogyaszthatnak olyan kenyeret, ami élesztővel készült, a fehér lisztből készült kenyér pedig semmiképpen nem ajánlott. A candida-diéta első két hetében jobb, ha saját kezűleg készítünk kenyeret.



Citrus-joghurtital



Hozzávalók 4 személyre:

# 4 dl élőflórás natúr joghurtital


# 2 db narancs


# 1 db grapefruit



Elkészítése:


Hámozza meg a narancsokat, tegye turmixgépbe, facsarja ki a grapefruit levét, és öntse hozzá. Tegye a gépbe a joghurtitalt is. Alaposan turmixolja össze.



Egészségügyi tanácsok:


A candidával fertőzötteknek különösen fontos, hogy a bélflóra egészségét és a hasznos baktériumok működését helyreállítsák. Ez az élőflórás turmix jót tesz a bélrendszernek, a grapefruit pedig erős gombaölő hatású. A candida-diéta első 2-3 hetében nem ajánlatos ez az ital, a későbbi szakaszban viszont fontos C-vitamin-forrás. Az egész család egészséggel fogyaszthatja.



Remélem segitettem ezzel.Sok sikert,és kitartást azoknak akik csinálják.

5. :Zsuzsi: (válaszként erre: 2. - Rea)
2006. aug. 17. 16:25
igen, azt rögtön gondoltuk, hogy teljesen véletlenül és önzetlenül tudsz segíteni a beszerzésben...
2006. aug. 17. 15:06
Valaki tudna nekem segíteni, hogy hol találom meg a cikket a Candida diétáról? Vagy ha törölve lett, akkor esetleg valami más forrást... Köszi.
2006. máj. 2. 20:55

Sziasztok!


Én csináltam a Candida diétát... Akkor még nem is hallottam erről a betegségről.. Egy a lényeg mielőtt elkezditek érdemes elmenni Candida szűrésre. Ja én négy hónap alatt adtam le 26 kilót.. csak az első nap volt iszonyat. Azt még hozzátenném, hogy nem olcsó diéta, mert rengeteg dolgot kell bioboltokban beszerezni de hatásos. Én tipikusan azok közé tartoztam akik a víztől is híznak...ez bevált de nem csinálnám meg mégegyszer, csak annyit, hogy a négy hónap teljesen átformálta az életvitelemet és a főbb alapvonalát a mai napig is követem.

Öt fő dolog van tiltva a candida diétában ( talán így egyszerűbb lesz!) Cukor, élesztő, gomba, ecet, fehérliszt, ja és minden ami ezekből készül. A tejtermékekkel és a tojással is óvatosan kell bánni, mert meg van határozva hogy mennyit lehet enni belőle egy hét alatt.Sok sikert és kitartást.

2. rea
2006. ápr. 12. 15:40

Nme tarozom az ezzel küzdő betegek közé, de hátha segíthetek valakinek. Segítségként javaslok egy készítményt, a neve Florigo. Nem vagyok szakember ezért mellékelem a leírását. Kapható bioboltokban és az ára is jó. Esetleg én is segíthetek a beszerzésében.


Leírása:


"Florigo oligofruktóz por, PREBIOTIKUM.


A készítmény prebiotikus hatású, így növeli a bél hasznos mikroflórájának mennyiségét. Elősegíti a szervezetbe jutó kalcium jobb felszívódását. Az élelmi rostokra jellemzó hatást fejt ki, hozzájárul a normális bélműködés kialakulásához és megtartásához. Íze édes mellékíz nélküli, a cukor édességének kb 1/3.


Felh. jav.: Felnőtteknek napi 5-10 g, gyerekeknek napi 3-5 g, bőséges folyadék bevitele mellett.


Nettó tömeg: 125g"


"A mai kor emberének nagy szüksége van arra, hogy jól működjenek szervezetében a természetes építő és védekező folyamatok. Ehhez nyújt segítséget a FLORIGO.

Tudományos szakfolyóiratokban az alábbi megállapításokat tették közzé a cikóriagyökér kivonatról:

-segíti a hasznos bélbaktériumok (acidophilus, bifido bacterium, stb)megtapadását és elszaporodását a vastagbélben.

- csökkenti a káros élősködők, gombák életterét,

- csökkenti a bélben képződő méreganyagok mennyiségét,

- 50%-l megemeli a szervezetbe jutó kalcium felszívódását,

- javítja a vitaminok szintézisét felszívódását, fokozza az enzimek aktivitását,

- rendszeres fogyasztásával hozzájárulhat a vastagbél egészséges állapotának megőrzéséhez,

- diétás rostként viselkedik, vagyis növeli a széklet mennyiségét, növeli a bélcsatorna összehúzódó és kitáguló képességét,

- csökkenti a vérzsírszintet.

Korunk egyik népbetegsége a candidiasis (a bélben túlszaporodott sarjadzógombák által előidézett tünetegyüttes) melynek egyik fő oka a bélflóra leépülése.


A szervezetünkbe kívülről (pl: natúr élőflórás joghurttal) bejuttatott bélbaktériumoknak, csak kb 5%-a képes megtapadni emésztőrendszerünkben. A FLORIGO ezt az arányt többszörösére képes növelni. Emellett csökkenti a candida-fajok életterét, és candida kúra esetén az előírt cukormegvonást pótolja kellemes édes ízével."

1. Hoxa
2006. jan. 28. 10:51
A Candida albicans nevű sarjadzógomba hozzátartozik az ember szerveztében lévő természetes és egészséges baktériumflórához. Legnagyobb számban a bélflórában található, és az emésztés segítésében van szerepe. A gomba túlszaporodása azonban komoly egészségügyi következményekkel jár; sokan küzdenek Candida okozta megbetegedésekkel. Normális szintre való visszaszorításának egyik módja a diéta. Ha a gombák nem kapják meg a szükséges tápanyagokat, számuk csökkenni fog.

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook