Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Búzakorpás piskóta recept

Búzakorpás piskóta recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 600 kcal

A Búzakorpás piskóta hozzávalói:
- 250 g natúr joghurt vagy kefir
- 175 g búzakorpa
- 3 tojás
- 4 evőkanál natúr kakaó
- kevés olaj
- édesítő ízlés szerint
- mazsola, mogyoró, gyümölcsök, cukormentes csoki, ki mit szeret


A Búzakorpás piskóta elkészítési módja:
Az összetevőket egy nagy keverőtálban összekeverjük, majd kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt (én inkább ennek a híve vagyok) tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.

Érdemes kicsit édesebbre csinálni, vagy rakni bele tölteléket, mert a búzakorpának elég vad íze van, és aki nem szokott hozzá, annak lehet hogy elsőre nem is fog ízleni. Lehet zabkorpából is csinálni, csak arra figyeljünk, hogy annak sokkal magasabb a kalóriatartalma (ez annak fontos, aki olyan diétát csinál).
Aki emésztési gondokkal küszködik, bátran ajánlom sok folyadék mellett.
A megadott kalóriatartalom a töltelék nélküli piskótára vonatkozik!


Kategória: Reform ételek receptjei


A búzakorpás piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook