Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Buszra szállni babával.. fórum

Buszra szállni babával.. (beszélgetős fórum)

2010. szept. 3. 06:42
sajnos ezért ma már ki kell nyitnia a száját az anyukáknak, mert ha nem, inkább végignézik a szerencsétlenkedésünket :(
27. CheshireCat (válaszként erre: 25. - Anuk76)
2010. szept. 2. 19:05
sajnos ez magyarország :( de nem mindenhol van így egyébként. itt a gyerekek szó szerint szentek, olyan szabályok vannak a biztonságukért, ami már szinte túlzás, és ha nem tartod be olyan büntetéseket szabnak ki rád, hogy az életed tönkremegy bele. :D Ilyen, ami otthon van szinte elképzelhetetlen, hogy babakocsinak nem adnak helyet... hát a buszsofőr maga menne hátra rendet tenni. Igaz itt főleg nők vezetnek buszt.
26. sajert
2010. szept. 2. 18:46

Ó, a jó öreg babakocsis közlekedés BKV-val :-)). Tömény élmény volt :-)). Volt, mikor MINDENKI előttem szállt fel, és én a babakocsival nem fértem volna fel, hát csináltam, erre való a babakocsi eleje :-)). Kicsit tömörödtek az emberek, dehát én se a várakozásért fizetek. A babakocsis helyre talán egy párszor egyből be tudtam állni, a többinél először foglalt volt, aztán mikor rájöttek, hogy se fel, se le, így kiürült. Én nem szóltam senkinek, gondoltam előbb-utóbb csak leesik a tantusz :-)). Én attól jobban falra másztam, hogy meg akarták tapizni a gyereket. Na, azért azt hallották az egész buszon, hogy ez a gyerek nem fogódzkodó, hanem gyerek, nem kell őt fogni, megfogdozni. Ettől szinte fizikailag rosszul lettem :-)).

Leszállásnál egyszer csuktak be, a kezem is fogságul esett, az utolsó ajtónál (régi típusú busz, ahol csak a végsőnél lehet fel-le szállni babakocsival). Ekkor írtam egy panasze-mailt. Teljesen kiakadtam rajta, mert a sofőrnek állt feljebb. A válaszlevél szerint figyelmeztették.


Egyébként volt pozitív tapasztalat is: többször segítettek fiatalok, sőt kamaszok(!!) voltak a legelőzékenyebbek, nők, férfiak vegyesen, volt akiből minimum életfogytiglant néztek volna ki, és ő segített :-)).


Már régen bkv-ztam a gyerekkel, de hétfőtől a bölcsibe azzal járunk. Kíváncsi vagyok, hogy önjáró gyerekkel milyen tapasztalataim lesznek napi szinten :-)).

25. Anuk76 (válaszként erre: 19. - CheshireCat)
2010. szept. 2. 18:39

Lehet, hogy nem kéne, de ha egyszer bunkók az emberek :)


Tudod, ha nem ez az egymást eltapossuk világ lenne, akkor a gyerekek is biztonságban és jó környezetben nőnének fel!

24. db8a6d08b8 (válaszként erre: 23. - CheshireCat)
2010. szept. 2. 18:24
azóta ez változott....én sem bírtam:)
23. CheshireCat (válaszként erre: 22. - Db8a6d08b8)
2010. szept. 2. 18:14
basszus :( a bkv nem embernek való komolyan. gondolom mindenkinél más ok van amiért azzal utazik, nekem az volt, hogy nem volt kocsim, de aztán szereztem egy olyan "autót", hogy a pofám szakadt le benne :D de még így is sokkal jobb volt, mint az a szemét bkv. nekem konkrétan az idegszálaim pattantak el egyesével minden nap, és még csak nem is babával voltam, hanem egyedül. én tuti megpróbálnék mindent, hogy ne kelljen busszal járni...
2010. szept. 2. 17:58
:) a fejüket fordították el:)
2010. szept. 2. 17:57
ó,ezeknél cifrább is van! a 8 .hónapban voltam amikor a megállóban egy babakocsis anyukával vártuk a buszt,megérkezett a busz,és az anyuka felszólt az ott álló embereknek hogy valaki segítsen ,emelje meg a babakocsi elejét.persze mindenki csak nézett,elfordította a szemét.én segítettem a hatalmas pocakommal..közben meg paráztam nehogy megerőltessem magam és itt szüljek meg a 7-es buszon:)
20. a360345bdd (válaszként erre: 19. - CheshireCat)
2010. szept. 2. 17:55

Ez még eszembe se jutott...

De nem hiszem, hogy gondot fog okozni, mert csak akkor hallja, mikor már 6 millióig elszámoltam magamban és még akkor sem veszi észre magát az illető. Pedig először én is kedvesen szólok mindenkihez.

19. CheshireCat (válaszként erre: 17. - A360345bdd)
2010. szept. 2. 17:49

nagyon édes lesz majd mikor 2 évesen saját maga fogja mondani az embereknek, hogy bunkó, bunkó...

én megértelek titeket, de a gyereknek akkorse kell ilyet tanítani szerintem...

2010. szept. 2. 17:41

Sok negatív tapasztalatom van. Ahogy az előttem szólók írták, sokan csak bámulnak, ahelyett, hogy segítenének. Kisgyerekkel sem könnyebb, aki már a maga lábán megy, tömött buszon. Mert aztán SENKI fel nem állna, hogy szerencsétlen 3-4 éves gyerek le tudjon ülni. Hébe-hóba 1-2 fiatal, de inkább az idősebb korosztály, aki észreveszi magát, és átadja a helyet.

És van egyetlen pozitív tapasztalatom, mikor anyuhoz mentem 2 gyerekkel, egyik babakocsiban, másik már ment a saját lábán. Mikor megállt a busz, leszállt a sofőr, feltette a kocsit, aztán előre jött, és úgy adott jegyet. Leszállásnál szintén hátrajött, és levette a kocsit! Pedig gondolom ő sem kap több fizetést ezért. Egyébként csuktak már oda engem is.

17. a360345bdd (válaszként erre: 15. - Anuk76)
2010. szept. 2. 17:39

Én is alkalmazom!

- Látod babám, erre mondjuk azt, hogy bunkó!

Kerekednek a szemek, de használ, bármiről is legyen szó!


De nem akarok panaszkodni, mert sok jó tapasztalatom is van. Pl a kedvenc kávézómban megmelegítik a babakaját és hoznak a kicsinek is egy pohár vizet, vagy ELMOSOGATJA FORRÓ VÍZBEN A CUMISÜVEGET és megtölti friss vízzel/gyümilével stb. Csak egy helyen kértek el pénzt a plusz tölcsérért és csak egyszer kiabálták utánam, hogy nem kötelező gyereket szülni

16. Dávid herceg (válaszként erre: 15. - Anuk76)
2010. szept. 2. 17:33
Ez jó trükk!!! :D
15. Anuk76
2010. szept. 2. 17:28

Az én egyik kedvencem, hogy van ezer hely, de beáll a babakocsi beállóba. Mikor szólok udvariasan! hogy na húzzon már arrébb akkor mintha a falnak beszélnék. Sőt nénikék ugyebár a húzós kiskocsikkal is odaállnak.


Na technika: én amit szoktam ilyen esetben csinálni. Keresztben beállok az ajtó elé, hisz máshova nem férek. Aztán nagyon hangosan, de nem kiabálva közlöm a babával, hogy lám milyen buták (tényleg így) az emberek, mert most aztán se le se föl senki addig, amíg mi le nem szállunk :) (hiszen a teljes lejárót ugye elfoglaljuk)

Na villámgyorsan szokott akadni olyan utas aki kitakarítja nekem a babakocsi beállót :D

14. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 13. - Clau26)
2010. szept. 2. 17:27
menj valami hordozóeszközzel ha muszáj,azzal azért annyira nem gáz...babakocsival én már nem merek...
13. Clau26
2010. szept. 2. 17:24
ahogy látom vegyesek a tapasztalatok de összegezve ezek szerint jobban teszem ha kerülöm a bkv-t...egyébként terhesen is igen elszomorító tapasztalataim voltak..ok hogy kicsi hasam volt,de mivel alapba én is pici vagyok,vékony így azért látták hogy terhes vagyok,mégis 1kezemen megtudnám számolni hányan adták át a helyet és azok se férfiak persze..
12. Anuk76
2010. szept. 2. 17:18

Nekem sincs jó tapasztalatom. A nagy kocsival mentünk, persze magas busz volt. De mivel kórházba kellett, így muszáj volt menni.


Ahogy szálltam le majd leestem kocsistól mindenestől mert a középső lépcső elkeskenyedő volt, hátulról meg ugye bácsika taszigált, hogy menjek, mert fennmarad :(


Lent vagy 3-4 férfiember meg vigyorogva nézte :( Pedig öltönyös fazonok voltak. Aztán mikor lekínlódtam magunkat (ja tél volt ezer ruha rajtunk) akkor hangosan megtárgyalták, hogy milyen szemét ez a közlekedés, hogy magasak a buszok.


Megjegyeztem, igen egyetértek és milyen ritka bunkók az emberek, hogy vagy lelökik, vagy lent vigyorogva nézik, hogy anyuka szenved a kocsival-babával.


Másik eset...a sofőr simán odacsukott kocsistól mindenestől. Fél kocsi (fogós része, szerencsére erős kocsi volt így nem lett baja a babának) és én félig (táskám és a bal lábam) ki volt csukva és már indult volna, mikor szóltak neki, hogy baj van...persze se kártérítés, se semmi még neki állt feljebb, miért nem "szedte a seggét jobban" .

2010. szept. 2. 17:15

Pozitív:

Azon a vonalon, ahol közlekedünk nincs lépcső a buszon. Könnyen felszállok a kocsival és INGYENES a bérlet a gyermek 3 éves koráig. Szoktak segíteni és nem csak egy típusú tömeg, hálákodtam már cigánynak, magyarnak, kínainak, öregnek, fiatalnak, nőneműnek és hímneműnek.


Negatív:

Munkaügyi központ, millió lépcső és tátott szájjal bámul, amíg a 30kilós kocsit, a síró gyerekkel (persze megijed, hogy oldalt dőlt a kocsi) felnyögtem.


Összegzés: Csak akkor indulok el kocsival, ha tudom hogy nem csavargunk sokat és a megszokott járattal jövünk haza, egyébként hordozókendő vagy kenguru.

10. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 8. - CheshireCat)
2010. szept. 2. 17:15
ezért szokták megkérdezni hogy hol lehet megfogni...tényleg nyeklik némelyik kocsi ha rossz helyen emelik de aki akar az tud segiteni.
2010. szept. 2. 17:14
De hogy pozitívumot is írjak. Azért sokan meg szokták kérdezni hogy segíthetnek e. De amikor erősnek érzem magam, inkább egyedül viszem a kocsit. :)
8. CheshireCat (válaszként erre: 1. - Clau26)
2010. szept. 2. 17:13
amugy nem mindig csak bunkóság miatt nem segitenek. én pl tudom magamról, hogy mikor bkv-ztam, nem mertem segíteni feltenni vagy levenni a babakocsit, mert mivan ha rosszul fogom, elejtem vagy elbillen és kiesik a baba... :( kicsit kétbalkezes vagyok ha fontos dologról van szó.. én minden másban segítek, de a babakocsit nem mertem megemelni. :(
2010. szept. 2. 17:13

Én egyszer szálltam fel a buszra babakocsival. A sok kuka ember végignézte amíg nagy nehezen felteszem magunkat a 3 lépcsőfokon. :(

Volt már olyan hogy megkérdeztem egy szimpatikusnak tűnő hölgyet hogy segítsen felszállni a vonatra. De ő igen csak arra utalt, hogy kérjek meg inkább valaki mást, mert ő most éppen nem akar. A vége az lett, hogy előbb felszálltam, ő megemelte a kocsit, én meg felhúztam... Aztán megköszöntem illedelmesen, ő meg szó nélkül eltűnt... :(

2010. szept. 2. 17:10
tomegkozlekedessel utazni babaval?Ohhh...csinaltam borzalmas ,bunko emberek tarsasaga
2010. szept. 2. 17:08

Én régebben több ízben "kedves mosollyal" de ellentmondást nem tűrően határozottan megkértem embereket hogy segítsenek ha egyedül nem boldogultam....van olyan busz amire segítség nélkül tényleg nem lehet feltenni....most a harmadik babával hordozókendőben buszozunk.


pozitív tapasztalat? egyszer egy Hajdú Volános buszsofőr úgy állt meg hogy a középső ajtó közvetlenül előttem volt,azt kinyitotta,felsegitett,elkérte a jegy árárt,előrement,visszahozta a jegyet és azután nyitotta csak ki az első ajtót és engedte fel a többi embert....ez a többi esetben "logikusan" úgy szokott történni hogy elől felszólok amikor odaérek a tömegben hogy majd a középsőt is nyissa már ki,ő felengedi a tömeget,majd utoljára mikor már állóhely sem igazán van nemhogy babakocsinnyi kinyitja középen és kecmereghet fel az ember:(

2010. szept. 2. 17:05
ha kell segítség de nem jön, akkor meg kell kérni az embereket, hogy segítsenek, biztos nem mondja azt senki hogy nem.
2010. szept. 2. 17:02
Szerintem nagy ívben szard le,hogy ki hogyan néz rád,sőt ha kell még hangot is adnék,hogy mekkora bunkók itt az emberek!
2. db8a6d08b8 (válaszként erre: 1. - Clau26)
2010. szept. 2. 17:00
ez változó,én is megizmosodtam az első egy évben,de azért nagyon sokszor segítenek!
2010. szept. 2. 16:59

Sziasztok!


Nekem 9hónapos a kislányom és nem mernék vele buszra szállni babakocsival.Bárhova megyek az esetek 90%-ba végig nézik az emberek,hogy szenvedek az ajtóval ki se nyitnák..múltkor egy üzlet emeletéről a lépcsőn jöttem le és a pasi lent a lépcső aljában megvárta amíg egyedül a keskeny lépcsőn leszenvedem a babakocsit...valakinek van pozitív tapasztalata?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook