Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Burgonyával rakott kelbimbó recept

Burgonyával rakott kelbimbó recept

A Burgonyával rakott kelbimbó hozzávalói:
60 dkg kelbimbó
1 kg burgonya
1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát
10 dkg vaj
5 evőkanál tejföl
2 kávéskanál só
2 késhegynyi őrölt bors


A Burgonyával rakott kelbimbó elkészítési módja:
A kelbimbót félbe, a burgonyát kis kockára vágva külön-külön fazékban sós-borsos vízben megfőzzük, leszűrjük. Egy wokban vagy serpenyőben a vaj felét felmelegítjük, átforraljuk benne a kelbimbót és egy tűzálló tálba öntjük, megszórjuk fűszerkeverékkel. A burgonyával és a vaj másik felével ugyanúgy járunk el, egyenletesen betakarjuk vele a kelbimbót, szintén megszórjuk fűszerkeverékkel, rásimítjuk a tejfölt és sütőben 25 perc alatt átsütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A burgonyával rakott kelbimbó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook