Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Burgonyasaláta majonézesen recept

Burgonyasaláta majonézesen recept

A Burgonyasaláta majonézesen hozzávalói:
80 dkg burgonya
2 evőkanál borecet
2 evőkanál cukor
1 kiskanál só
10 dkg majonéz
2 dl kefir
1 evőkanál mustár
1-1 csokor petrezselyem és friss tárkony


A Burgonyasaláta majonézesen elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és apró kockára vágjuk. A borecetet a cukorral meg a sóval elkeverjük egy deci vízben, és a burgonyakockákra öntjük. Egy fél órán át, állni hagyjuk, eközben néhányszor átforgatjuk: A majonézt á kefirrel meg a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és tárkonyt, majd a burgonyakockákat is beleforgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálban szervírozzuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A burgonyasaláta majonézesen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook