Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Burgonyás túrógombóc recept

Burgonyás túrógombóc recept

A Burgonyás túrógombóc hozzávalói:
50 dkg burgonya
50 dkg túró
1 tojás
15 dkg liszt
1 evőkanál zsír
2 dl tejföl



A Burgonyás túrógombóc elkészítési módja:
A tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, szétnyomjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután összemorzsolt túrót, lisztet, tojást és sót teszünk bele, az egészet jól eldolgozzuk, s kissé ellapított gombócokat formálunk. A gombócokat forró zsírban megsütjük, kizsírozott tűzálló tálra tesszük, és sütőben megpirítjuk. Forrón, tejföllel tálaljuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A burgonyás túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook