Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Burgonyás-töpörtyűs pogácsa recept

Burgonyás-töpörtyűs pogácsa recept

Elkészítési idő 90 perc

A Burgonyás-töpörtyűs pogácsa hozzávalói:
60 dkg liszt
20 dkg főtt burgonya
10 dkg töpörtyű, apróra vágva
2 dl tejföl
1 dl langyos tej
3,5 dkg élesztő, csipet cukor
1 tojássárga
1 kis kanál só
5 dkg zsiradék, ha a tészta nem áll össze


A Burgonyás-töpörtyűs pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt az édes tejben felfuttatjuk. A főtt áttört burgonyával, az apróra vágott töpörtyűvel, a tojássárgájával, a tejföllel meg a liszttel, megsózva összegyúrjuk, ha a tészta megkivánja belekeverjük a zsiradékot.Letakarva megkelesztjük.Lisztezett gyúrólapon, 1-cm vastagra kinyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, vajazott tepsibe rakjuk. Tetejét a felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon, 25 percig sütjük.

Jó étvágyat!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A burgonyás-töpörtyűs pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook