Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Burgonyás morzsóka recept

Burgonyás morzsóka recept

A Burgonyás morzsóka hozzávalói:
1 kg főtt, áttört burgonya
20 dkg liszt
1 tojás
0,5 dl olaj
2 púpos ek. cukor
1 mk. só
1 citrom reszelt héja
porcukor
savanykás, pikáns lekvár


A Burgonyás morzsóka elkészítési módja:
A cukrot összekeverjük a sóval és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet és a burgonyát. A tojásfehérjét felverjük, majd beleforgatjuk a masszába. Az olajat felhevítjük, belerakjuk a tésztát, majd állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A burgonyás morzsóka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook