Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Burgonyás halfasírt recept

Burgonyás halfasírt recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Burgonyás halfasírt hozzávalói:
1 db halkonzerv
30 dkg főtt krumpli
1/2 ek. mustár
3 ek. majonéz
3 szál újhagyma
1/2 citrom reszelt héja
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemzöld

a panírozáshoz:
1 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
kevés étolaj a sütéshez


A Burgonyás halfasírt elkészítési módja:
Az összetört főtt krumplihoz hozzákevertem a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra felszeletelt újhagymát, a reszelt citromhéjat és a halat. Majd ízlés szerint fűszereztem. Ezután kézzel alaposan összekevertem a hozzávalókat, majd pogácsákat formáztam a masszából. A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgattam. Egy serpenyőben olajat hevítettem és kisütöttem a bepanírozott halpogácsákat szép aranybarnára. Ezután papírtörlőre kiszedtem és a felesleges olajat leitattam a pogácsákról. Azonnal fogyasztható akár önmagában, de tetszőleges körettel is.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei


A burgonyás halfasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook