Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Burgonyaomlett recept

Burgonyaomlett recept

A Burgonyaomlett hozzávalói:
40 dkg burgonya,

10 dkg húsos,

füstölt szalonna,

8 tojás,

1 fej hagyma,

1 dl tej,

1 evőkanál liszt,

1 csokor metélőhagyma,




A Burgonyaomlett elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, 3 mm vastagon felszeleteljük. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a burgonyakarikákat és mindkét oldalon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a liszttel és a tejjel. Sózzuk, majd a hagymás burgonyára öntjük. Keverés nélkül, kis lángon addig sütjük, amíga tojás megszilárdul. Frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk


Kategória: Tojásételek receptjei


A burgonyaomlett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook