Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Burgonyaleves korianderrel recept

Burgonyaleves korianderrel recept

A Burgonyaleves korianderrel hozzávalói:
• 50 dkg sárgarépa
• 4 dkg vaj
• 1 fej vöröshagyma
• 2 db burgonya
• só
• fehérbors
• olaj
• 1 csokor friss koriander
• ½ csokor petrezselyem
• 1 liter húsalaplé
• 1,5 dl tejszín
• 1 db citrom


A Burgonyaleves korianderrel elkészítési módja:
A vajat felhevítjük, kevés olajat is öntünk rá. Ebben a zsiradékban kezdjük pirítani a szeletekre vágott vöröshagymát. A burgonyát feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. A vékony lapokra vágott sárgarépa is az edénybe kerül, majd sózzuk, borsozzuk. Friss korianderrel, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Felöntjük a húsalaplével, és addig főzzük, míg a zöldségek puhára nem főnek. Ekkor összeturmixoljuk. A levest visszahelyezzük a tűzre, és beleforraljuk a tejszínt. Néhány csepp citromlével pikánssá tesszük. Még egyszer felforraljuk, majd még melegen tálaljuk. Petrezselyemmel díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A burgonyaleves korianderrel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook