Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Burgonyakrém leves recept

Burgonyakrém leves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Burgonyakrém leves hozzávalói:
2 személy részére
-1 nagyobb burgonya
-1 sárgarépa
-1 gyökér
-pici só, bors, vegeta
-2 dl főzőtejszín
-pici olaj
-1 gerezd fokhagyma


A Burgonyakrém leves elkészítési módja:
Az olajon megpároljuk a répát és a gyökeret, majd pici víz hozzáadásával beletesszük a bugonyát és a fokhagymát, közben ízesítjük. A vízet mindig pótoljuk. Amikor megpuhultak a zöldségek teszünk hozzá 2 dl vizet, majd összeforraljuk. Levéve a tűzről kicsit hűlni hagyjuk. Ezután botmixerrel össze turmixoljuk és ismét elkezdjük melegíteni. Ha felforrt hozzáadjuk a főzőtejszínt. Még egy picit forraljuk. Azután pirított zsemlekockával tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A burgonyakrém leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook