Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Burgonyagombóc leves recept

Burgonyagombóc leves recept

A Burgonyagombóc leves hozzávalói:
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek olaj, pirospaprika, 2 ek liszt, 1 húsleveskocka, örölt kömény
Gombóchoz:10 dkg krumplipürépor, 1 tojás, 2 ek olaj


A Burgonyagombóc leves elkészítési módja:
A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk. Felforrósitjuk az olajat, és üvegesre pároljuk a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, nelekeverjük a fokhagymát és a pirospaprikát. Liszttel megszórjuk, kis lángon világosbarnára piritjuk, bő 1 liternyi vizzel felöntjük. Belemorzsoljuk a leveskockát, kevergetve 20 percig forraljuk, köménnyel és borssal izesitjük. Közben a krumplipüréport a tojással,az olajjal és kevés vizzel összedolgozzuk, és a masszából, kb 20 db kis gombócot formálunk. A levesben 8-10 perc alatt kifőzzük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A burgonyagombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook