Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Burgonyaforgács recept

Burgonyaforgács recept

A Burgonyaforgács hozzávalói:
50-60 dkg burgonya
1,5-2 dl tej
4 ek liszt
1egész tojás
1 csipet só

A sütéshez:

5 dl étolaj



A Burgonyaforgács elkészítési módja:
Körben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk. Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk. Palacsintatésztát készítünk kevés tejből, lisztből, sóból, 1 tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből. A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő, forró olajba tesszük és aranysárgára sütjük. A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük. Papírtörlőre szedjük,kevés sóval meghintjük.


Kategória: Köretek receptjei


A burgonyaforgács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook