Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Bulgur céklával,dióval recept

Bulgur céklával,dióval recept

A Bulgur céklával,dióval hozzávalói:
40 dkg cékla
20 dkg bulgur
3 ek. olaj
4 dl víz
1 csapott tk. só
2 gerezd gerezd fokhagyma
5 dkg dió


Bulgur céklával,dióval

A Bulgur céklával,dióval elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a céklát megmossuk, egy papírtörlővel leszárogatjuk, sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, a tepsit a sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt megsütjük (attól is függ, mekkora a cékla, villával menet közben ellenőrizhetjük, de nem kell péppé puhítani). A diót illatosra pirítjuk egy serpenyőben, majd ha kihűlt, egy éles késsel durvára vágjuk. A bulgurt a fokhagymával egy kis lábasban forró olajon átforgatjuk. Amint van illata, felöntjük a vízzel, és forrás után hozzáadjuk a sót, lehúzzuk a tűzről, és lefedjük. Miután megsült a cékla, egy villára tűzve meghámozzuk, és lereszeljük nagylyukú reszelőn. Ezután már csak össze kell keverni a céklát, a diót és a bulgurt.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A bulgur céklával,dióval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook