Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » UPDATE diétás ételek receptjei » Bulgur céklával,dióval recept

Bulgur céklával,dióval recept

A Bulgur céklával,dióval hozzávalói:
40 dkg cékla
20 dkg bulgur
3 ek. olaj
4 dl víz
1 csapott tk. só
2 gerezd gerezd fokhagyma
5 dkg dió


Bulgur céklával,dióval

A Bulgur céklával,dióval elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a céklát megmossuk, egy papírtörlővel leszárogatjuk, sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, a tepsit a sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt megsütjük (attól is függ, mekkora a cékla, villával menet közben ellenőrizhetjük, de nem kell péppé puhítani).
A diót illatosra pirítjuk egy serpenyőben, majd ha kihűlt, egy éles késsel durvára vágjuk.
A bulgurt a fokhagymával egy kis lábasban forró olajon átforgatjuk. Amint van illata, felöntjük a vízzel, és forrás után hozzáadjuk a sót, lehúzzuk a tűzről, és lefedjük.
Miután megsült a cékla, egy villára tűzve meghámozzuk, és lereszeljük nagylyukú reszelőn.
Ezután már csak össze kell keverni a céklát, a diót és a bulgurt.



Kategória: UPDATE diétás ételek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 27. 18:11
A bulgur céklával,dióval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook