Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Brokkolis rakott burgonya recept

Brokkolis rakott burgonya recept

Elkészítési idő 1 perc

Kalória 600 kcal

A Brokkolis rakott burgonya hozzávalói:
4 személyre: 60 dkg burgonya, 60 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, 1 őrölt szerecsendió,
4 tojás, 3 dl tejszín, 10 dkg mozzarella.


A Brokkolis rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, sós vízben puhára főzzük. A brokkolit rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A burgonyát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. Hőálló tálat kivajazunk a vaj felével. A tálba egy sor burgonyát fektetünk, majd brokkolit, és megint burgonyát, amíg elfogynak. Sózzuk, borsozzuk,megszórjuk a szerecsendióval. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ráöntjük. Ráreszeljük a sajtot, apróbb darabokban rászórjuk a maradék vajat, és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.

Készíthetjük nyers alapalapanyagból is, de akkor lefedjük alufóliával 10-15 percre, majd továbbsütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A brokkolis rakott burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook