Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Brassói aprópecsenye.. recept

Brassói aprópecsenye.. recept

A Brassói aprópecsenye.. hozzávalói:
: 60 dkg sertés szűzpecsenye/sovány comb
10 dkg szalonna
20 dkg hagyma
4 gerezd fokhagyma
40 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
só, bors, morzsolt majoránna


A Brassói aprópecsenye.. elkészítési módja:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát, és a felaprított fokhagymát is, és fedő alatt lepirítjuk. Rádobjuk a csíkokra vágott húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd ízlés szerint teszünk rá majoránnát, sót, borsot. Lassú tűzön fedő alatt megpároljuk. Ha párolás közben elpárologna a leve, akkor pótoljuk meleg vízzel. Miközben puhul a hús, egy másik edényben pároljuk meg a zöldborsót egy kis vízben, vágjuk össze a petrezselymet. A közben lesült húshoz hozzáadjuk a zöldborsót, és hagyjuk még puhulni a húst, hogy összeérjenek az ízek. A végén, lazán hozzákeverjük a petrezselyemmel (ízlés szerint).


Kategória: Húsételek receptjei


A brassói aprópecsenye.. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook