Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Boszorkánypogácsa recept

Boszorkánypogácsa recept

A Boszorkánypogácsa hozzávalói:
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg
cukor
fél citrom
4 db
tojás
8-10 dkg dió
kevéske liszt és valamilyen pikáns darabos lekvár.


A Boszorkánypogácsa elkészítési módja:
A vajat a cukorral, a citrom átszűrt levével és reszelt héjával, valamint a 4 tojássárgájával habosra keverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne ragadjon a kezünkre. Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe és darabolt dióba hempergetjük, lisztezett tepsibe tesszük és a golyók tetjét ujjunk hegyével kissé benyomjuk. Előmelegített sütőben kis lángon világossárgára sütjük.

Még melegen darabos gyümölcslekvárt vagy dzsemet teszünk a kis mélyedésekbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A boszorkánypogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook