Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Borzas Bori (100 éves recept)

Borzas Bori (100 éves recept)

A Borzas Bori (100 éves recept) hozzávalói:
50 DKG liszt
2 db tojás
1 puding por
4 dl tej
10-15 dkg cukor
olaj a sütéshez


A Borzas Bori (100 éves recept) elkészítési módja:
A tojásból és a lisztből tésztát gyurunk esetleg egy icipici vízzel.Kinyujtjuk és felvágjuk mint széles metéltet.Szétterítjük a deszkán és száradni hadjuk. A tejből és pudingporból,cukorral sürü pudingot készitünk. Kávés kanállal kis halmokat teszünk a nyers tésztára, körülbelül 10 cm távolságra egymástól, a pudinból, majd villa segitséggel a mellette lévő tésztát rátoljuk. Majd kézzel segitünk kis gombocokat formálunk belőle. Fel tesszük az olajat és mikor meleg aprodonkint szép pirosra sütjük mint a fánkot szoktuk. Vaniliás cukorral megszórva tálaljuk.

Csinálhatjuk a pudingot puncs vagy vanilia ízesen is tehetünk 1-2 szem mazsolát is bele.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A borzas bori (100 éves recept) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook