Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borsostokány recept

Borsostokány recept

Elkészítési idő 60 perc

A Borsostokány hozzávalói:
karaj, v. comb
3-4 evők. olaj
8 girizd fogkagyma
4 babérlevél
őrölt bors (lehetőleg frissen őrölt)

1 nagy 12%-os tejföl
2 evőkanál liszt


A Borsostokány elkészítési módja:
Vékony csíkokra vágjuk a husit, és pár evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk, majd 4 girizd fogkagymát rátörünk, beledobjuk a babérlevelet, és jó alaposan megborsozzuk. Ezután felöntjük vízzel és teljes puhulásig békén hagyjuk. Közben a tejfölt összekeverjük csomómentesen a liszttel, és a megfőtt husihoz adjuk. (a husin legyen még valamennyi víz ilyenkor). Ezután rátörjük a maradék foghagymát, megsózzuk, és újra jól megborsozzuk. Fussili tésztával a legfinomabb.

Sót azért a végén, mert így könnyebben puhul a husi. A folyamatos fűszerezés meg azért, mert így lesz elég intenzív az ízhatás.
Rém egyszerű, nem kell őrizni, és az emberek nagy részének nagyon ízlik.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A borsostokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook