Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Borsos tokány ahogy én szoktam recept

Borsos tokány ahogy én szoktam recept

Elkészítési idő 70 perc

A Borsos tokány ahogy én szoktam hozzávalói:
1 kg marhafelsál

20 dkg füstölt szalonna

zsiradék ízlés szerint,

2 közepes fej vöröshagyma

só,

pirospaprika

1 paradicsom

1 paprika

sok frissen őrölt bors


Borsos tokány ahogy én szoktam

A Borsos tokány ahogy én szoktam elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk és a pörcöt félretesszük. A szalonnazsírhoz hozzáadjuk a kanálnyi egyéb zsiradékot, puhára dinszteljük rajta a minél apróbbra vágott hagymát. Megsózzuk. Ekkor rádobjuk a kisujjnyi csíkokra vágott marhahúst, nagy lángon megpirítjuk, majd fedő alatt kevés vizet aláöntögetve puhára pároljuk. Az ízének nem fog ártani egy-egy szem friss paradicsom és paprika. Az utolsó adag folyadék, amit aláöntünk a húsnak, lehet nyugodtan fehérbor, persze nem édes, sajnos nekem nem volt nyitott palackom, ráadásul a száraz fehér bor nálunk elég ritka vendég. Nos, amikor a hús már teljesen puha, rövid, sötét szaft van alatta, akkor színezhetjük az ételt egy kevés pirospaprikával, majd megkoronázásként rátekerünk egy tekintélyesebb mennyiségű borsot. Galuska, savanyúság legyen hozzá.

Kuktában hamarabb megfő.Kb 1 óra.


Kategória: Egytálételek receptjei


A borsos tokány ahogy én szoktam elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook