Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borsos hús – Peposo alla fornacina recept

Borsos hús – Peposo alla fornacina recept

A Borsos hús – Peposo alla fornacina hozzávalói:
1,5 kg marhahús,
1 sárgarépa,
1 zellergumó,
3 hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
250 ml olívaolaj,
2 rozmaringág,
1 üveg Chianti,
6 dkg paradicsompüré,
1 citrom héja,
½ evőkanál durva tengeri só,
5 dkg bors,
1 evőkanál szemes bors,
4 szegfűszeg,
1 szerecsendió,
½ körte.


A Borsos hús – Peposo alla fornacina elkészítési módja:
A húst előkészítjük a sütéshez. A sárgarépát, a fokhagymát, és a hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A zellergumót is megtisztítjuk, keskeny csíkokra vágjuk. Az egészet sütőbe tesszük, olajjal meglocsoljuk, rozmaringot és a citrom héjat hozzáadjuk, és a húst minden oldalról megsütjük. Végül leöntjük a Chiantival, fűszerezzük sóval, borssal, paradicsompürével és szegfűszeggel. Az egészet közepes lángon kb. négy órán keresztül süssük, a húst folyamatosan meglocsoljuk vízzel. A szaftos szószt leszűrjük, felfogjuk egy edénybe. Hozzáadjuk a szemes borsot és szerecsendióval ízesítjük. A fél körtét szétnyomjuk, és hozzákeverjük. A felszeletelt húst citromkarikával díszítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A borsos hús – peposo alla fornacina elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook