Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Borsókrémleves túrógombóccal recept

Borsókrémleves túrógombóccal recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 276 kcal

A Borsókrémleves túrógombóccal hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:

1/2 fej saláta

3 dkg vaj

40 dkg tisztított zöldborsó

2 dkg liszt

3 dl tej

cukor ízlés szerint

A gombóchoz:

20 dkg túró

1 tojás

5 dkg búzadara

1 teáskanál vágott kapor


A Borsókrémleves túrógombóccal elkészítési módja:
Előkészítés: A salátát megtisztítjuk és megmossuk. Elkészítés: A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A borsókrémleves túrógombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook