Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Boros meggyleves recept

Boros meggyleves recept

Elkészítési idő 25 perc

A Boros meggyleves hozzávalói:
30 dkg meggy
1 tojássárgája
2 dl tejszín
1 dl édeskés fehérbor
4 evőkanál cukor
őrölt fahéj
reszelt citromhéj


A Boros meggyleves elkészítési módja:
A megmosott (befőtt esetén lecsurgatott) meggyet forró vízben főzzük, majd nemsokára hozzáadjuk a cukrot és fahéjat. Habverővel összekeverjük a tojássárgáját a tejszínnel és tűzről levett leveshez habarjuk. Hozzáadjuk a bort és meghintjük frissen reszelt citromhéjjal. Lehűtve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A boros meggyleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook