Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Boros gyümölcskompót recept

Boros gyümölcskompót recept

Elkészítési idő 30 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 193 kcal

A Boros gyümölcskompót hozzávalói:
3 körte
3 alma
1 birsalma
1 citrom (leve)
1 citrom
1,5 dl fehérbor
10 dkg cukor


A Boros gyümölcskompót elkészítési módja:
A körtéket, az almákat és a birsalmát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és meglocsoljuk citromlével. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A bort, a cukrot, a citromhéjat és a maradék citromlevet lábasba öntjük, felforraljuk, belerakjuk a birsalmát. 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Beletesszük az almákat és a körtéket, és addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, de nem esnek szét. Ekkor a citromhéjat kiszedjük, a gyümölcsöket tálkákba adagoljuk, és a sziruppal meglocsoljuk.

Hidegen tálaljuk, úgy sokkal finomabb.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A boros gyümölcskompót elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook