Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Bőrös császárvég sütve Szilveszterkor recept

Bőrös császárvég sütve Szilveszterkor recept

A Bőrös császárvég sütve Szilveszterkor hozzávalói:
2 kg bőrős császárvég

flekken fűszerkeverék(unilever tubusos)

Őrölt kömény

2 fej vöröshagyma

fokhagyma ízlés szerint

25 dkg sertés zsír

fél doboz sör


Bőrös császárvég sütve Szilveszterkor

A Bőrös császárvég sütve Szilveszterkor elkészítési módja:
Sütés előtt 1-2 nappal befűszerezzük a császárvéget.

A bőrét éles késsel beirdaljuk.A csontok mellé kis zsebeket vágunk és beleszórunk 1 mokkáskanálnyi fűszerkeveréket és a darabolt fokhagymából 1 szeletkét.Majd a két oldalát is fűszerezzük.A bőrét nem mert nem lesz ropogós.

Tepsibe beforgatjuk.A vöröshagymát félbe vágjuk és a hús közé tesszük.

Az őrölt köménnyel mintha sóznánk megszórjuk

Alufóliával betakarjuk sütésig hideg helyre tesszük.

Sütés előtt felforrósítjuk a zsírt és ráöntjük a husira.ezután a sört is ráöntjük.Alufóliával letakarva 170 fokra előmelegített sütőben kb 2 órát pároljuk.Ekkor levesszük a fóliát ,még 1 óráig visszatoljuk a sütőbe hogy szép pirosra süljön.


Köretként fűszeres burgonyát és párolt káposztát adhatunk.



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 4. 23:18
A bőrös császárvég sütve szilveszterkor elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook