Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borjúmáj cukkínivel recept

Borjúmáj cukkínivel recept

Elkészítési idő 30 perc

A Borjúmáj cukkínivel hozzávalói:
250 g cukkini,
2 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál liszt,
só,
fekete bors,
4 evőkanál vaj vagy margarin,
4 szelet borjúmáj (1 cm vastag, 125-125 g),
5 evőkanál vörösbor.


A Borjúmáj cukkínivel elkészítési módja:
1. A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk, a hagymát is megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. Lapos tányéron összekeverjük a lisztet, a sót és a borsot. 2. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál vajat. Beletesszük a cukkinit, és a hagymát majd 10 percig pároljuk, amíg kész nem lesz. Tálra helyezzük át, és lefedve melegen tartjuk. 3. Ugyanabban a serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat. A májat megforgatjuk a lisztes keverékben, a felesleges lisztet lerázzuk, és a májat minden oldalon 3 percig sütjük a vajban. A zöldség mellé helyezzük, és melegen tartjuk. 4. A bort a serpenyőbe töltjük és felforraljuk, közben a letapadt sült részeket felszedjük az edény aljáról. A mártást a májra öntjük, és azonnal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A borjúmáj cukkínivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook