Bon-bon szelet recept

A Bon-bon szelet hozzávalói:
Tészta:
60 dkg liszt
1 margarin
20 dkg cukor
1 sütőpor
1 tejföl
2 tojássárga
Töltelék:
2 dl víz
20 dkg cukor
3 ek. kakaó
5 dkg margarin
1 marék meggy(ha van rumos)
20 dkg durvára vágott dió
1 cs.rumba áztatott mazsola
20 dkg baracklekvár
1 tortabevonó
1-2 marék kókuszreszelék


A Bon-bon szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból, a liszt kivételével mindent összekeverek, és jól eldolgozok. A lisztet a végén adom hozzá, és jól nyújtható tésztát készítek, amelyből 3 lapot sütök. A 2 dl vízből, 20 dkg cukorból és a 3 ek kakaóporból szirupot főzünk. A tűzről levéve belerakjuk az 5 dkg margarint. Hozzáadjuk a meggyet, a diót, a mazsolát és a három lapból egyet beletörök. A megmaradt 2 lapot megkenem a lekvárral, és a kettő közé kenem a masszát. Tetejére csokit rakok, és megszórom a kókusszal. Másnap szeletelhető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bon-bon szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook