Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Bolti eladókról vélemények-avagy megfelelően végzik a dolgukat? fórum

Bolti eladókról vélemények-avagy megfelelően végzik a dolgukat? (beszélgetős fórum)


26. Katje
2010. júl. 2. 14:26
Sziasztok! Ha esetleg tudtok olyan helyet, ahol szívesen látnának egy hónapra, ingyen dolgozó, gyakorlati időt letöltő eladó tanulót, akkor írjatok kérlek! Semmiféle járulékot nem kell fizetni utánam! Előre is köszönöm!
2010. jan. 10. 11:09
Azt meg elfelejtettem hogy nálunk a boltban vannak olyan roma vevők is akik direkt b....gat minket. Vagy azért hisztizik hogy nem vágják el neki a májkrémet.
2010. jan. 8. 12:38
Én kedves aranyos vagyok mindenkihez,de a biztonsági őrők mindig minket eladókat szekálnak és megállás nélkül. És ez nekem nem tetszik és előfordul hogy emiatt rossz kedvem lesz és a vevők vagy bolondnak vagy nem is tudom minek néznek. De szerencsére olyan helyen dolgozok akik ismernek és tudják hogy a biztonsági őreink ilyen elevenek. És nem is csodálom hogy sok a lopás nálunk.
2009. jún. 15. 00:14

Vannak teljesen jó fejek(mint pl én:)),de persze vannak olyanok is,akikre ha ránézel,megszólalni sincs kedved(nem feltétlen a külső,csak a negatív kisugárzás miatt)

Amúgy én egy,a L*dl-ben dolgozó eladónővel(bár szerintem csak árufeltöltő-nagy áruházakban nem minden osztályon vannak eladók..)kétszer keveredtem kisebb vitába.Kár,h van viszonyítási alapom,és van mivel példálóznom:)Meg aztán minden szentnek maga felé hajlik a keze:p

2009. jún. 14. 23:27
Aki nem szereti az embereket, tényleg ne menjen eladónak. Nincs rosszabb, mikor pofákat vág, nem törődöm, lekezelő a vevővel. Ilyen helyre vissza sem megyek. Belehalna, ha mosolyogna, kedves lenne? Ha kedves a vevőkkel, ők is kedvesek vele.
21. 1e958693ca (válaszként erre: 20. - Bogárka62)
2008. nov. 18. 19:00
Sajnos ott általában úgy vannak, hogy mire betanulná, hogy mi hol van, lecserélik szegényeket egy újabb 'garnitúrára'. Abban viszont teljesen igazad van, ha ő nem tud segíteni, akkor legalább szólna egy olyannak, aki tud.
20. Bogárka62 (válaszként erre: 19. - 1e958693ca)
2008. nov. 18. 18:49
Igazad van vannak kedvesek is! Ezért is irtam, hogy tisztelet a kivételnek!!! De, pl a nagy áruházakban amikor kérdeznék valamit az eladótól már ha lenne, mert úgy kell őket "lepkehálóval" elkapni és egymás után küldözgetnek egy másikhoz hát az nagyon bosszantó! Még a segíteni akarás sincs meg benne! Legalább szólna valakinek aki tud segíteni!
2008. nov. 18. 18:33
Szerintem egy-egy esetből általánosítani nem lehet. Vannak akik kedvesek, vannak akik meg nem. Nekem általában jó tapasztalataim vannak, a rosszakat meg igyekszem elfelejteni. :-)
2008. nov. 18. 18:31
Sziasztok! Hát nagyon örülök ennek a kérdésnek!! Mert legalább leírhatom a tapasztalataimat! Azzal kezdem, hogy tisztelet a kivételnek!!!!! Rendszeresen járok a lakásunk közelében lévő Inte.....-ba. A felvágottaknál lévő eladókkal többször összevitatkoztam! MERT ha MÁR 20 dkg felavágottat kérek az biztos, hogy beleraknak végeket, de milyen végeket? Hát szószerint húscafatokat!!!! Amikor észrevettem szóltam, hogy azt nem kérem erre azt kérdezte tőlem a nő, hogy az nem tartozik hozzá?? Hát szerintem nem és nem vagyok hajlandó kifizetni! De, azt is megkérdezte már tőlem akkor mit csináljon vele, talán vigye Ő haza???? A sokadik eset után meguntam a vitát, azóta 10 dekákat kérek akkor is ha 20 vagy 30 kell. Igaz igy háromszor csomagol, de viszont ez meg engem nem érdekel!!!
2008. nov. 18. 10:31
Én is ezt csináltam az elmúlt 6 évben és nagyon szerettem....
2008. nov. 11. 10:13
Én 3,5évig voltam pénztáros. Én nekem nincs róla végzetségem, de felvettek és nagyon szerettem csinálni. Szerettek a vevők, mert mindig mosolyogtam, mindig szóba elegyettem velük, még ha csak egy szó erejéig is. Volt olyan, hogy az utcán is megismertek és rám köszöntek.
15. 62ffba3b4b (válaszként erre: 14. - Spinneli)
2008. nov. 10. 15:19

Ha nem látod benne a hivatást, akkor Te is összekevered az eladót a kereskedővel. Nagyon sokszor látom a vásárlókon, hogy meglepődnek a kedvességen, segítőkészségen... Talán Neked is rossz tapasztalataid vannak?

De csak mert nem ott vásárolsz, ahol én dolgozom :))))

14. spinneli (válaszként erre: 12. - Varbóc)
2008. nov. 9. 16:45

nem akarok senkit megbántani, de nehezen képzelem el, hogy egy eladói szerepkörbe mit lehet hivatásnak tekinteni.

ettől független célszerű olyanoknak belevágni, akik nem gyűlölik az embereket.

:)

2008. nov. 9. 16:22
nem
2008. nov. 9. 15:59
Ma már csak kenyérkereseti lehetőség, nincs hivatásérzet. Sok az unatkozó, stílustalan és alulképzett eladó
2008. okt. 4. 14:16
szerintem jól. amelyik boltba járok vásárolni, ott legalábbis aranyosak a csajok, figyelnek mindenre. viszont voltam olyan boltban is, hogy azt mondtam, ez az illető nem a kereskedelembe született.
2008. aug. 12. 17:59
Meglepő módon a bolti eladók is ugyanúgy végzik a dolgukat, mint a többi ember: ki jobban, ki rosszabbul:)
2008. aug. 12. 17:53

Tegnap vásárolni mentem. Nos az egyik drágának mondható üzletbe az eladó hölgy háttal beszélgetett velem és mikor már 5 perce vártam rá a kasszánál akkor szóltam neki hogy legyen kedves jönni mert fizetnék. Erre csak annyit mondott válaszul hogy:

Jaaaaaaaa hát szóljááááááá

Szerintem ez egyenesen felháboritó volt és tuti oda többet nem megyek.

Viszont a másik helyen igazán segitőkész kedves eladóba botlottam, igy máris jobb kedvel jöttem haza

2008. márc. 25. 12:13
Hát, én már találkoztam ilyennel és olyannal is :) Ahogy az életben általában, több a mogorva, türelmetlen eladó vagy pénztáros. Sokszor meg is értem a mai világban a rosszkedvűket, de amikor éppen be akarnak csapni, vagy úgy odavágják az árut elém, hogy csak úgy csattan... hááát... mivel békés ember vagyok, inkább csak rossz véleménnyel leszek róla és talán nem megyek oda többet vásárolni.
2008. márc. 13. 11:38
Én pénztárosként dolgozom egy élelmiszerboltban,nagyon türelmes és kedves ember vagyok sokan szeretnek is ezért. Ami igaz hogy a pénztár mellett pakolni is kell,minden pénztárosnak külön reszortja van,a túlóra az rendszeres amiért nem fizetnek,a kajaidőről meg nem is beszélek 5 perc amit gyorsan be tudok kapni. Tényleg vannak olyan emberek akik szeretnek kötekedni és ezt nekünk le kell nyelni mert a vevőnek mindég igaza van!
2008. márc. 13. 10:46
Én úgy gondolom, hogy Magyarországon nagyon kevés kereskedő van. Főleg eladók dolgoznak, akiknek inkább nem kellene emberekkel foglalkozni. Én is voltam eladó és nagyon szerettem. Nem minden vásárló szól be. Engem azért szerettek, mert mindenkihez volt egy kedves szavam. Ezért jöttek vissza hozzám. Nem kellett vásárolniuk ahhoz, hogy kedves legyek. Ehhez is elhivatottság kell. Sajnálom, hogy csak a pénz miatt kell ezt csinálniuk az embereknek és ez sajnos érződik is rajtuk.
2007. dec. 12. 09:08
Nem mindenkinek egyforma atűrőképessége, sem pszihikailag sem fizikailag. Ki menniyt bír elviselni és megemészteni. Mert azonfelül, hogy az árúra kell figyelnie, rengeteg kóddal terhelve, még ottvannak az új változó cuccok ami naponta hozzá kell tennie. Mivel ez már a nyolc órában eléggé megterhelő, nem kell túl sok ahhoz, hogy egy-két vevő beszólása ami épp nem pont a munkából eredhet, csak rossz napja van és kötekedős türelmetlen, eléggé megterheli a dolgozót is! Bele tudnak taposni rendesen némely vásárlók az eladókba, mert úgy gondolják, hogy mivel nekik mindent lehet, hát ez is jogukban áll. Azt senki nem gondolja át, hogy az eladó azonkívül amit látni belőlük, mást is csinál, a feladata mellett. Pl. a pénztárosok, nem csak kasszáznak, pedig a feltőltők sem ülnek be helyettük pénzzel foglalkozni, ami elég nagy felelősséggel jár. Mondjuk naponta, egy nagy bevásárló kp.-ban sok száz emberrel kell foglalkozni, és mindenki másképpen reagál mindenre. Ezt teszik bó 9 órában, esetleg jóval több időt töltenek a munkaherlyen el. 30 percet kapnak egész napos munka mellett kikapcsolódni. Ebben a kajaidő, tisztálkodás,(kézmosás felfrissítés) kávézás, és esetleges cigizésnek is benne kell lennie. Ki az aki ennyi idő alatt képes feloldódni a következő rohamra. A végére annyira ki lehet fáradni, hogy már csak monotonná válik a munka, és a figyelem is csökken. De egy vevő sem áll oda ha esetleg a túlmunka miatt valami anyagi zicher beütne.. Fizetni kell, és azonnal. Előfordúlnak olyan vevők is akik rendszeresen zavaróak számolás közben, vagy kavarnak a fizetés terén több varriációt bevíve. Evvel megzavarhatják a kasszást és hibázhat is. Azt meg ne mondja senki, hogy ő mint vevő sosem hibázik a munkahelyén, amit ugyan ki tud javítani, de nem kell külön árat fizetni érte.. A boltban nem javíthat ki senki semmit sem. Ha hibázik, kap rendesen miatta, vagy esetleg aznap ingyen dolgozott. Másnap már fél az ujjabb hibától, és ha még egy-két kedves vevő is beszól,(talán ok nélkül is) akkor aznapja is veszve van. Stresszes munka és nem tudom bántani őket. Ha viszont ok nélkül szemtelen, vagy bántó, azt nem hagyom én sem szó nélkül. Nem a pénzemért, hanem magáért az emberségéért...
2007. dec. 11. 14:15
A véleményem és a tapasztalatom az, hogy kis (egy-két fős személyzetű) boltokban kedvesek a vásárlókkal. De a nagy bevásárlóközpontokban a hátuk közepére sem kívánják őket. Igaz, nagyon sok a bunkó vásárló, az eladóknak sokat kell dolgozniuk, így nem csodálkozom azon, ha nem a megfelelően végzik a dolgukat.
2007. dec. 11. 13:45
Van már egy ilyen fórum: "Kinek mi a véleménye a bolti dolgozókról?"
2007. dec. 11. 13:28
Hm... Senkinek semmi véleménye?
2007. dec. 11. 09:20
Nemrég egy rádióműsorban épp arról volt szó, hogy ki mit gondol a bolti eladókról. EGy része a hallgatóknak azt mondta, hogy bunkók, szemtelenek, stb. Másik része meg azt, hogy semmi gond nincs velük, csak a munkájukat végzik! Na meg itt a másik oldal is, az eladók véleménye... Te mit gondolsz erről, mik a tapasztalataid?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook