Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

A Bolond


Azt mondják, a művészek bolondok.
A Bolond
Kép: Pixabay

BOLOND

- aki az ismeretlenbe merészkedik bolond vagy bölcs.


• A bolond egyik világhoz sem tartozik és mindkettőhöz.

• A bolond, aki éppen a szakadékba lép és mégis nevet ezért minden pillanatban, minden egyes lépésével maga mögött hagyja a múltat.

• A bolond értéke 0, tehát egyben minden is, csak egy hajszál választja el a hőstől és Istentől.


A Bolond megtanult uralkodni minden érzelme felett, ezért még az sem érdekli, hogy a kutyája elszakította a nadrágját.


A Bolond a bennünk élő gyermeket személyesíti meg. Spontán újrakezdést és előítéletmentes nyitottságot jelképez. A játékos, életvidám gondtalanság kifejezése azt mutatja, hogy csodálkozva, határozott elvárások és gyakran előzetes ismeretek nélkül lépünk életünk egy új területére.


Gyermekes kedélyre és ennélfogva könnyelműségre, balga naivitásra, játékosságra is utalhat, de ugyanakkor jelenthet ostobaságot is, vagy a bölcs és alázatos belátás egyszerűségét, amihez csak hosszú és gyakran fáradságos út végén érkezhetünk.


A Bolond megtestesítheti a kópét, pimasz frátert, de a király alteregójaként akár az egyetlen őszinte udvari tanácsadót is.


Minden esetben teljesen a jelenben él, a nyitottság és a spontán becsületesség kifejezője, mindig kész az új tapasztalatok szerzésére.
Írta: szneszabonoja, 2021. szeptember 14. 09:35

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook