Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bolognai lasagne recept

Bolognai lasagne recept

A Bolognai lasagne hozzávalói:
1 kg darált hús
50 dkg lasagne tészta
20 dkg bacon szalonna
6 dl paradicsomlé
20 dkg sajt

bors
majoranna
bazsalikom
fokhagyma

A besamelmártáshoz:

5-7 evőkanál liszt
10 dkg vaj
5 dl tejszín (meg egy kis tej, ha még kell)

őrölt szerecsendió


Bolognai lasagne

A Bolognai lasagne elkészítési módja:
A vajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A tejszínt állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk, ha kicsit sűrű, még tejet teszünk bele. Sóval és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Felaprítjuk a szalonnát, majd felrakjuk pirulni. Ha megpirult, hozzáadjuk a húst. A húst készre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket. Ízlés szerint ízesítjük. A tepsi legalját tésztával kezdjük, húsos szósz, megint tészta, majd besamelmártás következik, és megint tészta. Így folytatjuk, míg el nem fogy a hús. A legvégén mindig a besamelmártás legyen. A legtetejére ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A bolognai lasagne elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook