Bölcsis lesz a gyermek :-) (beszélgetés)
A tisztálkodószereket kihagytam. :)
Nálunk törölköző nem kellett. Pénzt, gyümölcsöt, papír-írószert sem kértek.
Zsepit úgy vittünk, hogy a 100-as csomag a szekrényükben volt.
Szia!
Mi tavaly ősszel kezdtük a bölcsit, igaz nem államiba jár a gyerek, így vannak dolgok, amik talán másképp vannak. :) (nálunk nincs állami bölcsi, ezért jár magánba-mielőtt valaki beleköt)
Szóval: kellett vinni pelus+törlőkendő, fogkefe, fésű, több váltás ruha, a "harci felszerelés" (cumi+alvós játék) Mást nem :)
A kontyfa utcai bölcsit nem ismerem, de 18 éves koromig a XV-ik kerületben laktam :)Én a pattogósba jártam. Öcsém a Kontyfába jár suliba :)
Első szülőin biztos megmondják mit kell vinned!
Jaj, egy füzetke is kell, vagyis kettő! Az egyikbe az igazolások mennek (ha beteg), a másikba leírod röviden, hogy milyen gyerek, mire allergiás, mit szeret enni....stb, de ezt is biztos megmondják, hogy miről kell írnod. Nálunk azt is kérték írjam le ki mehet még érte.
Nekünk pelust nem kellett bevinni, csak törlőkendőt. Ami kell: több váltás ruha (balesetek adódnak). :) Váltócipő kinti és bentre. Ősszel/télen jó, ha egy kiscsizmát hagysz ott.
Van, ahol ovizsákot kérnek, nálunk szekrény volt, így nem kellett.
Ha cumizik viheti, és ajánlott, valami kis otthoni kedvenc játék.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Sziasztok!
Kisfiunk szeptemberben megy bölcsibe. Már nagyon kíváncsi vagyok, mi-hogy lesz majd! 2 hét lesz a beszoktatás. Augusztus végén lesz az első szülői, így pár nap lesz arra, hogy megvegyük a szükséges dolgokat. Pár dolgot már vennék, akinek már bölcsis a gyermeke vagy tudja pontosan, hogy mik kellenek, arra kérném, hogy írjon!
Előre is köszönöm!!! :-)
(akinek a XV. kerületi Kontyfa utcai bölcsibe jár vagy járt a gyermeke, írjon tapasztalatokat, milyen a bölcsi stb...)
Enikő
További ajánlott fórumok:
- Milyen farsangi jelmeze lesz gyermekednek?
- A férjemnek gyermeke lesz mástól
- Ha a Te babád is ősztől lesz bölcsis, itt a helyed:)
- A tesómnak 5 gyermeke van (diplomás) esélye sincs munkát találni.. Lesz így a nyugdíja?
- Akiknek bölcsis a gyermekük...
- Ha beteg bölcsis/ovis gyermeked miatt nem tudsz dolgozni menni, hogyan oldod meg a munkahelyeden a hiányzást?