Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Bölcsi kérdés Dunakeszin, milyen lehetôségek vannak? fórum

Bölcsi kérdés Dunakeszin, milyen lehetôségek vannak? (tudásbázis kérdés)


1 2
39. vszani
2015. jan. 6. 14:30

Üdv Mindenkinek! Látom, hogy nagyon régóta nem volt érintve a téma itt, de azért csak rákérdezek, hátha valaki tud segíteni.


Szóval bölcsi kérdésről lenne szó. Hamarosan bölcsibe kell adni a gyerkőcöt, de az állami bölcsiből elutasítást kaptunk, vagyis inkább nem nyert felvételt. A kérdésem, hogy ki ismeri a Dunakeszin üzemelő magán bölcsiket? Mit lehet róluk tudni? Melyiket mernétek szívesen ajánlani? Pozitív-negatív vélemények is érdekelnek.


Előre is köszi szépen mindenkinek a választ.

38. Fuoco (válaszként erre: 37. - Upetra)
2011. okt. 7. 21:54

Jaaaa, na látod, ez meg sem fordult a fejemben, hogy még pici babád van, akkor bocsi ha lerohantalak! :)


Sok sikert, jó babázást! :)

37. upetra (válaszként erre: 36. - Fuoco)
2011. okt. 7. 21:23

Még csak 8 hetes a babám, korai még a bölcsis program, de gondoltam 2-3 hónaposan már talán van valami közösség, ahol hasonló csajszik vannak, nem ciki szoptatni, stb....

De azért köszi, utánanézek a közösségi háznak...

36. Fuoco
2011. okt. 6. 22:10

Szia! Nekem rémlik valami, hogy a közösségi házban szerveznek programokat! De miért nem mentek akkor zenebölcsibe/játszóházba? Most hirtelen 2 weboldalt találtam, dudolos pont hu

és

mesekert pont hu


Remélem tudtam segíteni!

35. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 34. - 3da688d0af)
2010. aug. 30. 17:13
Csak sikerül, mostmár úgyse se sokat várni és ki is derül! :)
2010. aug. 30. 16:42
Az a baj, hogy itt tartunk. Ez az önkormányzat hibája, mert a XIII. kerületben rákérdeztem mi lesz, ha nem veszik fel a gyereket. Azt mondták olyan nincs, minden kerületi lakos gyereke megkapja az igényelt helyet. Hát igen...
33. 3da688d0af (válaszként erre: 32. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. aug. 30. 16:40

Nem oda jelentkeztünk be (apuékhoz).

Gondoltuk, hogy megoldjuk ahogy írtad, csak nem akartam nagyon kamuzni, értelmét nem láttam a dolognak. Jobb előbb tisztázni.

A csoki-kávé mindenkinek megy, mert nem merek kockáztatni, tényleg gáz lenne, ha nem mehetne ebbe a bölcsibe.

32. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 31. - 3da688d0af)
2010. aug. 30. 16:32

És apukádéknál nem lehetne berendezni egy szobasarkot "unokásra". Nem arra gondolok, hogy odaköltözni hozzá. Csak olyan jó kuckós, kisgyerekes játszósarkot (ha még nincs, úgyis jól jön később).


Aztán menjenek oda látogatni, ti is odamentek és szépen elmondod ezt, amit itt. Hogy te munkát keresel és apukádék segítenek benneteket, hogy a pici ne idegenekkel legyen még bölcsi után is. Hisz, te nem valószínű, hogy elég korán el tudsz majd érte indulni minden nap. Mivel Dunakeszire vissza se érnél, ezért választottátok az apukádék melletti bölcsit. Így legalább a nagyszülőkkel is többet lehet a pici, nem csak egyszer-kétszer egy hónapban, amikor nagy nehezen egyeztetitek a hétvégi programokat.


Azért pici csoki-kávé elmegy még nyomatéknak :)))

31. 3da688d0af (válaszként erre: 30. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. aug. 30. 16:24
Hát, megijesztettél. Nem elég, hogy munkát kell keresnem még ez is. Pedig úgy örültünk, hogy felvették, mivel apukámék 1 utcára laknak és érte tudnak menni...remélem minden rendben lesz.
30. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 29. - 3da688d0af)
2010. aug. 30. 16:22
Jól tömjétek ki azt a csomagot, nehogy a végén megint keresgetni kelljen! :D vagyis :( mert ugye annyira mégse vicces a helyzet, sajnos...
29. 3da688d0af (válaszként erre: 27. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. aug. 30. 16:17
Jaj, a családlátogatás témánál én is csak halkan mertem megjegyezni, hogy Dunakeszire kéne jönniük, de egyelőre nem volt gond...majd kapnak az első napon egy nagy csomagot meg a bölcsi vezetője is.
28. 3da688d0af (válaszként erre: 25. - Fuoco)
2010. aug. 30. 16:15

Ezt az adott bölcsiben kell megkérdezni vagy az önkormányzatnál. Azt tudom, hogy a XIII. kerületbe sikerült nekünk bölcsibe menni úgy, hogy legalább ideiglenes lakhelyre be vagyunk oda jelentkezve.


Az, hogy a cégem ott van a bölcsivel szinte szemben, az nem számított...bár nem is fogok ott dolgozni valószínűleg.:(

27. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 25. - Fuoco)
2010. aug. 30. 16:15

Az kell hozzá, hogy befogadják!


Minden bölcsinek/ovinak megvan a maga működtető szerve (önkormányzat, alapítvány, egyéb tulajdonos), ezek összedugják a fejüket és megszabják, hogy milyen feltételek mellett veszik fel a gyerekeket.


Szóval, nincs egységes álláspont, csak abban a tekintetben, hogy az igazi ovis csoportba a szobatiszta, betöltött 3 évesek kerülnek (ezt egy tv tartalmazza, úgyhogy ettől nem térhetnek el, még akkor sem, ha engedékenyebbek akarnának lenni).


Úgyhogy, ha nem találsz bölcsit, akkor egy olyan ovit kell találnod, amelyiknek van minicsoportja.


Ha olyasmire gondolsz, hogy az adott kerületben kell-e lakni, ez változó. Vannak intézmények, akik csak a körzetből vesznek fel és vannak olyanok, akik bárhonnan. Újpesten már olyat is hallottam, hogy az anyukának megmondták, hogy tök felesleges visszajelentkeznie a lakásukba, mert kimennek mindenkihez látogatni és ha akkor vagy később kiderül, hogy nem lakik ott életvitelszerűen a család, akkor kihúzzák a gyereket a listáról. Azzal magyarázták, hogy olyan sok a körzeten belüli jelentkező és érzékelik a dunakeszi problémát, ami náluk is feszültséget kelt, hogy ezt a szigorú döntést hozták.

26. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 24. - 3da688d0af)
2010. aug. 30. 16:08

Most, hogy mondod, mintha tényleg nem sok változást mutatna az ovi. Pedig mennyire jól hangzott, hogy ha kis túlzással is, de az utca végén lesz egy ovi.


Minden helyet meg kell nézni, sose lehet tudni alapon. Attól még, hogy azt mondják, hogy megtelt itt vagy ott, jobb annak személyesen utána járni. Hátha éppen az érdeklődés napján mondja vissza valaki és máris ott a mi gyerekünknek a hely!


Azért én sem adtam még fel teljesen a reményt, hogy egyszer önkormányzati oviba kerüljünk, mert bár nagyon kellemes a kislétszámú csoport és a jól ellátott ovi, de egyelőre nem látom akkora előnyét, amiért kész lennénk kifizetni 3 millió forintot az ovira! Ezt jobban szeretném a fiam egyetemi képzésére félretenni (bár tudom, hogy a tanulás megalapozás kiskorban kezdődik).

25. Fuoco
2010. aug. 30. 15:52
Most csak egy gyors kérdés... elvileg mi kell ahhoz hogyha nem a lakhely szerinti bölcsibe vinném, hanem más kerületbe?
24. 3da688d0af (válaszként erre: 23. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. aug. 30. 15:46

Erről én is hallottam, a választások után leállt az építése, érdekes...

Valóban csak a megkeresztelt gyerekeket veszik be, én is így hallottam.

A baj az, hogy már újpesten is megteltek a bölcsik, mert odaviszik a dunakeszin lakó gyerekeket. Azért egy próbát még ez is megér...hátha.

23. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 22. - Fuoco)
2010. aug. 30. 14:03

Nem tudom, hogy mennyire ismered a történetet, de itt az elmúlt kb. 10 évben felparcellázták körbe a város szélét és építettek vagy 5 lakóparkot, ovit meg egyet se. Kb. ennek lett ez az eredménye.


Ahol mi lakunk a védőnő szerint olyan 100 4 éven aluli van (és erre jut 1(!) védőnő), jelenleg nulla ovi. Pontosabban van egy régi körzeti ovi, de az nem erre lett kalibrálva. Most épül egy félig-meddig egyházi ovi (Spar oldala). Csak éppen az a hír járja, hogy oda mezei - akarom mondani világi - lakók gyerekei nem nagyon fognak bekerülni. Egyébként se tart még sehol, talán a következő beiratkozásra elkészül.

22. Fuoco (válaszként erre: 21. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. aug. 30. 13:53

Lehet hogy rosszul értelmeztem, és nem beviszik, hanem plusz pénzbe kerül, ezt nem tudom igazából, de az biztos hogy nincs benne az árban.

Gondolom totál teltház van minden bölcsiben/oviban

Már lassan úgy vagyok vele, hogy pár hónapig kihúzzuk valahogy, esetleg kérvényezek valami segélyt, és utána mikor már elmúlt 20 hónapos, mehet ô is minicsoportba, azért az mégiscsak barátibb, gondolom több idôt tudnak szánni a kicsikre.


Ismerôs a dolog, sógornômnek van egy 2 éves lánya, és egy 2 hónapos picije. A lányzó keményen a dac/hisztikorszakot tapossa, és egyszerûen egy picike mellett nem tudja kezelni a hisztiket, egyik gyerekre sem tud elegendô idôt fordítani, de itt is azért nem vették fel, mert otthon van a kicsivel. Az már senkit nem érdekel, hogy egy baba mellett nem éppen úgy mennek a dolgok!


500 férôhely??? Az szörnyû. Mégis hány ovi/bölcsi kéne, hogy kihúzza dunakeszit a ....-ból?

21. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 20. - Fuoco)
2010. aug. 30. 13:45

Kaját bevinni? Mit szól ehhez vajon az ÁNTSZ? Ez elég furcsa.

A fiam 24 hónaposan minicsoportba ment. Akkor döntöttem így, amikor végigtelefonáltam az ovikat, illetve bementem a körzeti ovi nyílt napjára. Akkor elég egyértelművé vált számomra, hogy a fiamnak esélye se lesz közel négy éves koráig (decemberi) oviba kerülni. Ráadásul a szomszéd majdnem öt éves lányát elutasították, mert az ovi kezdéskor még pár hónapig itthon van az anyukája a negyedik és egyben legkisebb gyerekével.


Az a hír járja, hogy kb. 500 ovis férőhely hiányzik, ez elképzelhetetlenül sok.

20. Fuoco (válaszként erre: 19. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. aug. 30. 13:13

Nem tudom, mennyi a minimál? Ha majd gyeden leszek 63000 lesz az 1 fôre jutó jövedelmünk, és ebbôl még nem vettük el a lakáshitelt, a hitel miatt kötelezôen megkötött lakásbiztosítást, a lakáskasszát, a számlákat nem fizettük be, a gyereknek nem vettünk pelenkát, ételt, ruhát, játékot... De gondolom nem kell ecsetelnem!

Itt a házban télen utasították el az egyik anyukát, mondjuk itt laknak keszin a nagyszülôk, van autó is, és azt mondta nekik felajánlották a támogatást, szóval most télen még tutira volt.

Ja, legyél földönfutó, ha eléggé az vagy belekergetnek egy helyzetbe ahonnan még nehezebb felállnod.

A dologhoz hozzátartozik, hogy egy bölcsit preferál az önkorm. ha nem vesznek fel a városiba, és a havi 60000-ben nincs benne a gyerek kajája, tehát vihetsz be neki minden nap enni.

Na, ezt magyarázza meg nekem valaki....

Találtam a XVI. ker-ben és zuglóban olyan bölcsödét (magán) ahol 63000-ért gyönyörû környezetben lehet a gyerek, és kap enni. Itt meg lepukkant helyen nyomorognak a kicsik, és nézik, ha esetleg az egyik gyerek finomabbat kap mint ôk.

No comment, de tényleg!

19. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 15. - Fuoco)
2010. aug. 30. 13:02

Talán akkor, ha az egy főre jutó kereset nem éri el a mininálbért.

Régebben támogatták azokat az ovisokat is, akiket nem vették fel az önkormányzati oviba létszámhiány miatt, de a szülők hajlandók voltak fizetni a privát ovit (a támogatás talán 30 ezer volt, a havi díj pedig ennek a duplája). Most ez sincs, amennyire hallottam. Pontosabban azoknak van, akik minimálbér alatt maradnak. Ami egy nagy baromság szerintem. Hisz, nem életszerű, hogy akár támogatással is képes fizetni a magánovit az, akinek még annyi jövedelme sincs, hogy elérje az egy főre jutó minimálbért (persze lehet, hogy rosszul gondolom).

18. Fuoco (válaszként erre: 16. - 3da688d0af)
2010. aug. 30. 09:01
Most felkutatom a magánbölcsiket, és írok nekik mailt, hogy pl mi a minimum életkor, mennyibe kerül, stb, aztán legalább lesz 1-2 ami ott lesz mentôöv gyanánt! Májusig csak kiderül mi lesz... :)
17. 3da688d0af (válaszként erre: 15. - Fuoco)
2010. aug. 30. 08:56
Van valami támogatás, de ebben a kérdésben nem vagyok otthon...az is rászorultsági alapon megy.
16. 3da688d0af (válaszként erre: 13. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. aug. 30. 08:55

Igen, de lehet felebezni az önkormányzatnál ilyen esetben...amúgy én is azt gondolom nehéz bekerülni.

Arra azért figyelj, hogy néhány magán intézményben is van előjegyzés. Nagyon sok a gyerek és, ha az utolsó pillanatban mész, lehet már nem tudnak fogadni...de egyébként is érdemes előre ellátogatni és megnézni milyen.

15. Fuoco (válaszként erre: 13. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. aug. 30. 08:43
Azt jól tudom, hogy ha elutasítanak, akkor adnak támogatást a magánbölcsire?
14. Fuoco (válaszként erre: 11. - 3da688d0af)
2010. aug. 30. 08:40

Beszéltem velük telefonon, hogy ha májustól szeretnénk menni, mit kell tennünk, és azt mondták szeptember után menjünk be a jelentkezési lappal, rá is kérdeztem, nem lehet-e felkerülni várólistára, de nem, bár mindegy is, hisz mindjárt szeptember.

A 11. kerületben dolgozom, oda nem vinném bölcsibe, mert senki nem lakik a környéken, és ha beüt valami, senki nem tud menni helyettem. Meg messze is van nagyon!

Elvileg visszavesznek, mert multi, ügyfélszolgálat, és mindig kell az ember.

13. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 11. - 3da688d0af)
2010. aug. 30. 08:07
Meg kell próbálni, de muszáj a többi lehetőséget is megnézni, mert jó eséllyel elutasítják létszámhiányra hivatkozva...
12. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 10. - Fuoco)
2010. aug. 30. 08:05
Tudtommal két bölcsi üzemel és zsúfoltak. Nem tudom, hogy pontosan mi a helyzet, mert a szomszédasszonyom látogatta le anno őket tavaly.
11. 3da688d0af (válaszként erre: 8. - Fuoco)
2010. aug. 30. 08:02

Szerintem menj be az állami bölcsibe és iratkozz fel az előjegyzésre, hátha sikerül.

A magánbölcsik, óvodák elég drágák.

Esetleg a munkahelyedhez közeliket is nézd meg, de előtte érdeklődj, hogy visszavesznek-e, nehogy úgy járj, mint én.:(

10. Fuoco (válaszként erre: 9. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. aug. 30. 00:19

Huh, jó húzós árak...

A babám áprilisban lesz 1 éves, májustól, legkésőbb ősztől menne bölcsibe. Nekem minél később annál jobb, de ha nem megyek vissza dolgozni bukjuk a lakást, -az örökös magyar probléma!

Egyébként ha felveszik... Milyen a bölcsi? Oda figyelnek rájuk rendesen? 1-esbe menne.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook