Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Bölcsességfog eltávolítás fórum

Bölcsességfog eltávolítás (beszélgetős fórum)


febr. 23. 04:35

Hahó! Tegnap este kiszedte a doki a másik oldali fogakat. Huuu nem is tudom mit írjak... borzalmas volt. A bölcsességfognak 3 gyökere volt, mind belenőve az állkapocs csontba :O a másik fognak csak 2 gyökere volt, azok is benőttek a csontba. Mire odajutottunk már annyira fájt, hogy az utolsó gyökeret bent hagyta. Ha csak hozzáért már ordítani tudtam volna. Így összevarrt, a bölcsesség kint, a mellette levőnek csak a felét tudta kihúzni.

Azt mondta, hogy jobb lesz majd kihúzni ha meggyógyul az arcom. Iszonyatosan fáj a fél fejem, nagyon megkínzott. Persze nem szándékosan.... egyszerűen nem akartak az istennek se kijönni.


Na hát ez van. Alig aludtam. Ja és még mindig vérzik.,.. nem tudom normális-e...

febr. 13. 15:27
Na itt a helyzet a következő. Ugye január 15.-én kiszedte a doki a 3 rossz bölcsességfogam közül egyet, majd február 2.-án voltam varratszedésen. Beírt 9.-ére műtétre, ugyan is a másik oldali alsó bf melletti fog is rossz, így kettőt kell egyszerre kiszedni. Na a műtét elmaradt, mivel brutális takonykórban szenvedtem. Ez ugye péntek volt, vasárnap reggelre viszont a felső bölcsességfogam betályogosodott, ami elvileg nem is volt rossz!! Tegnap voltam a körzetis dokinál, felvágta becsíkozta. Ma reggel voltam csík cserén, csütörtökön kell megint mennem. Augmentint is kell szednem. Azt gondolnám, hogy ilyen csak a mesében van, hogy nem érkezik a doki kiszedni a fogaimat mert mindig be van durranva valamelyik :( Hihetetlen!
25. Aggodomatesomert (válaszként erre: 23. - MikiCs)
febr. 2. 16:16
Túl vagy a varratszedésen? Nekem ma szedte ki, nem fájt :) mondjuk fújt lidokaint... 2 és fél hétig volt benne, de nem zavart egyáltalán.
24. Aggodomatesomert (válaszként erre: 23. - MikiCs)
jan. 28. 05:33
Kitartás, és jobbulást kívánok. Nekem jövőhéten következik 2 fog eltávolítása egyszerre. Amugy kész röhej, hogy mióta hozzá nyúlt a doki a fogamhoz, hol az egyik fáj hol a másik. Valamelyik mindig! Enni sem tudok, fogytam már egy csomót :(
23. MikiCs
jan. 25. 14:08
Sziasztok.Nekem 1 hete huzták ki mert elferditette az egyik fogam ami aztán rossz is lett igy 2fogamat kellett kihúzni majd összevarni a fog klinikán.Hát nem volt kellemes.Jövöhéten varrat szedés.
jan. 25. 07:35
Kaptam megint antibiotikumot, csak most augmentint. Hát nem vagyok boldog... én, aki 6 éve nem vettem be ilyesmit. Most meg egy fog miatt 2 fajtát is szednem kell :( és még van 2 bölcsességfog amit ki kell húzni. Szuper!
21. felhasznalo1026 (válaszként erre: 20. - Felil)
jan. 24. 22:23
Hidd el,én sem hittem el, amíg nem jártam így. Nekem már kihúzták mindkét bölcsesség fogam alul, és most újból kint van mindkét oldalon. Én sem hittem, hogy ilyen van. De mégis....
20. Felil (válaszként erre: 19. - felhasznalo1026)
jan. 24. 19:19
Ez kizárt, nincs mitől visszanőni. Nem a gyík farka az :) Maximum bent maradt egy gyökér vagy szilánk darab, ami idővel panaszt okozott.
jan. 24. 14:49
Hiszitek vagy sem, az eltávolított bölcsesség fog visszanőhet. Tapasztalatból mondom.....
jan. 24. 14:47
Na úgy tűnik, hogy a nem úszom meg fájdalom nélkül :( tegnap óta fáj az összes fogam azon az oldalon ahol kiszedte a bölcsességfogamat. De valami eszméletlen módon, hasogat, szurkál hol itt, hol ott... fájdalcsillapító nem hat. Hívtam a dokit, este kell mennem, megnézi mi a helyzet. Varrat még bent van, a seb szépen összehúzódott, ránézésre minden fasza. Nem értem :(
jan. 22. 07:48
Így van, nem kell megvárni, hogy fájjon! Ha most elmész, túl leszel rajta és csomó szenvedéstől kíméled meg magad :)
16. Felil (válaszként erre: 9. - syria)
jan. 21. 22:18
A bölcsességfogakat "nyugalmi állapotban" célszerű műteni. Ha fáj, a gyulladás miatt nehezebb érzésteleníteni, ergo kellemetlenebb az eltávolítása. A mai technikai háttér, műtéti eljárás mellett, már kevésbé kell rettegni tőle.
15. syria (válaszként erre: 14. - Imisz)
jan. 20. 07:04
Panorámával kezdtünk, ezért van képben, velem együtt.
14. Imisz (válaszként erre: 5. - syria)
jan. 19. 10:49
Doki panoráma röntgen alapján megmondja, mit tud tenni. Lányomnak megmaradt a leghátsó rágófoga, ahhoz nem nyúlt :)
13. syria (válaszként erre: 10. - Aggodomatesomert)
jan. 19. 09:52

Csak annyiban szenvedek, hogy rágáskor időnként beköszön. Ez a veszély egy darabig nem áll fenn, mert tegnap levágták a 7 éve készített, 3 fogat jelentő felső hidamat, tehát rágásról azon az oldalon nem nagyon van szó. :( Egy hét múlva megyek, a doki megnézi, hogyan gyógyul az ínyem, amit „kissé” megviselt a híd. Rá fogok kérdezni, hogy az új híd felrakása előtt nem kellene-e kiműteni a bölcsességfogamat, mert állítólag annak is köszönhetem a balhét.

Ha sor kerül rá, nem fogok altatást kérni egy ilyen piti szájműtéthez. :D

jan. 19. 05:05
Bár tudom, hogy nem nekem írtad, szerintem teljesen felesleges rizikó ilyenkor az altatás. A beavatkozás kellemetlen, de túl lehet élni... a felépülés meg ugyan az.
11. A.Vackor (válaszként erre: 9. - syria)
jan. 18. 22:28
Altatáson nem gondolkoztál? Főleg ha egyszerre többet kell kivenni...
10. Aggodomatesomert (válaszként erre: 9. - syria)
jan. 18. 16:26
Szerintem minél hamarabb legyél rajta túl! Főleg ha szenvedsz vele így is, csak bátran :) mennyi idős vagy? Állítólag a fiatalabbak könnyen veszik.
jan. 18. 14:54
Nálam szóba se jöhet a húzás, mert egyáltalán nincsenek kinőve; csak a bajokat csinálják. Nem tudom, mikor fogom rászánni magamat egy szájsebészeti beavatkozásra. Valószínűleg akkor, amikor a fogorvosom azt mondja: itt az idő. Addig tűrnöm kell.
jan. 18. 07:46

Sajnálom, hogy nektek ennyire rossz volt. Én is nagyon rosszra számítottam. Húztak már nekem 2x fogat, mind a kettő borzalmas volt, sírtam közben, az ájulás kerülgetett annyira fájt.


Most tényleg szerencsém volt, nem is értem... tényleg olyan mintha a szervezetem hálás lenne, hogy már nincs ott:)

Egyébként vár még rám 2 db, a jobb alsó és bal felső... most a bal alsót szedte ki. De ez volt a legdurvábban begyulladva, remélem a többit is hasonlóan élem majd meg! Kb 3 hét múlva kiderül...

7. Lilimami (válaszként erre: 1. - Aggodomatesomert)
jan. 17. 23:14

Szerencsés vagy. Én a magán fogorvosomnál húzattam ki mindkét alsó bölcsességfogamat. Egyik rosszabb volt mint a másik.. Két év különbséggel.


Mindkettő félig volt kinőve, így muszáj volt kiszedni, mert sokszor begyulladt mellette az íny. Hamar kiszedte a doki őket. Az elsőnél ahogy kiszálltam a szemből meg is szűnt kB az érzéstelenítő hatása, nem gyengén el kezdett fájni. Ez az intenzív fájdalom tartott négy napig. Fájdalomcsillapítón éltem. 5.napon viszont már alig éreztem, következő nap pedig mintha mi sem történt volna...

A másikat nemrég szedettem ki. Mikor húzta a doki, látta, hogy talyogos lett, így ez egy picit problémásabb volt. Az érzéstelenítő nem hatott így kaptam még kB kettőt. Mondta, h az immunrendszerem fel fog lélegezni. Kiszedte, majd betett egy gyógyszeres valamit, amit másnap vett ki. Nem fájt vészesen a helye, viszont épp hazaertünk, mikor az addig szivárgó inyemből szó szerint elkezdett ömleni a vér. Elég ijesztő volt, fel is hívtuk a dokit, gézt kellett ratenni.

Ennek a húzásnak a helye nem fájt annyira 0bsr néha szedtem be gyógyszert, cserébe napokig szivárgott belőle valami, és kB egy hét múlva heteken át hidegre,melegre fájt a helye...

Az elsőnél nem dagadt fel az arcom, bár az igaz, aznap éjjel nem aludtam, a másiknál viszont gyönyörű pofazacskóm lett...

Úgyhogy nekem kB teljesen más volt a két fog, pedig szerintem 5 perc alatt kihúzták őket.

jan. 17. 20:54

Örülök, hogy szerencsésen és traumák nélkül megúsztad.

Nekem félig volt kinőve a bölcsességfogam. A másik fele az ínyemben maradt, ferdén állt, nyomta a mellette lévőt, és bejutottak a baktériumok is, jókora zárvány (? asszem így hívják) volt rajta. Teljesen rosszul voltam a műtét előtt, annyira féltem. Pláne amikor láttam az eszközöket, amiket előkészített az orvos. Nem volt kellemes élmény, de nagyon hamar sikerült kiszedni. Ügyes volt az orvos. ( magán, ezer eve hozzá járok) Elég volt speciális fogóval bányásznia, csontfúró meg egyéb klassz dolgok nem kellettek szerencsére.

Nekem kicsit feldagadt, és belazasodtam estére, de hamar helyrejött.

A sima foghúzásnál azért rosszabb élmény volt nekem, de túlélhető.

Nem tudom most van - e ilyen video a youtube- on, de régen volt, premier planban mutattak bölcsességfog operációt, fúrással. Még véletlenül se nézze műtét előtt meg senki!

5. syria (válaszként erre: 2. - Imisz)
jan. 17. 09:46
Na, szép dolgok várnak rám. :( Egyik bölcsességfogam se nőtt ki, viszont olyan helyen vannak, hogy molesztálják a fölötte lévő fogakat, amik rágáskor ezért fájdogálnak. Jó esélyem van, hogy a használhatatlan fog miatt ki kell majd húzni a leghátsó őrlőfogam. Vagy kiműteni a bölcsességfogat, ha egyáltalán lehet úgy, hogy a rágófog megmaradjon.
jan. 17. 09:26

"SZTK"-san húzták. Az orvosom így is profi volt. Annyira lelkiismeretes, ügyes kezű, gyönyörűen épít fogat is, csap után.

Én eddig 2 magán és 2 sztk-s orvossal voltam megáldva életemben (plusz egy gyermekkoromban, aki után gyerekként anyum magánhoz vitt, de inkább hagyjuk;magánnál tömés után már este is ki a tömőanyagok 2-3 nappal, 1 héttel :D). A 2 magán nem volt jó sajnos.:S A 2 sztk-s előtt le a kalappal.

Nekem szerencsém volt és van velük. Mondjuk a mostani olyan, akihez az utánam lévő nő (akivel beszélgettem, amikor nem kellett volna, a 20 percben a bölcsességfog húzása után, úgy kérte át magát a dokihoz, mert jót hallott róla és elmondása szerint áldja az eget).


1 hete se még, hogy húzták a fogam. Nem volt egyszerű eset, 35-40 perc volt, mert nagyon beékelődött az arcüregembe, macerásan forduló gyökere volt, de így is minden rendben ment.

Tény én elég jól bírom a fogorvosi szék adta kiképzést.


Szóval az én sztk-s példám pozitív. Fiatal az orvos és nagyon megérdemelné, hogy mehessen magába, mert extra minőségi ami nyújt. Sajnos néha csúsznak miattam a betegek, mert nem vagyok egyszerű eset (foggenetikám borzalmas, nyál pH-m nem különben), de sose hagyta félbe, mert 30 helyett, már 60+ percig eltolódott a művelet pl. gyökérkezelésnél, mert olyan ferde gyökércsatornával lettem "megáldva" annál a fognál.


Nem mondom meg a nevét, mert különben szerencsétlen még jobban be lenne táblázva.:D Asszisztenssel ülünk kint és próbálja keresni a szabad időpontokat... Nem irigyelem őket.

jan. 17. 08:33
Elhiszem, hogy az rosszabb. Viszont volt a rémtörténetek között olyan is bőven, akinek kint volt már a fog, és mégis borzalmas élmény volt neki. Nem azt mondom, hogy ők élték meg rosszul, csak hogy nem minden esetben olyan fájdalmas a beavatkozás, és az utána következő napok.
jan. 17. 07:24

Örülök, hogy szépen sikerült megszabadulnod a fogadtól! Én is így voltam mint te, 2 hét antibiotikum után simán kihúzták. Mint bármely más fogat és nekem varrni sem kellett.

De azért akinek nem nő ki és amiatt kell kiműteni, annak általában durvább. Akkor szokott bedagadni, fájni még jó darabig. Tapasztalat, mert lányomnak nem nőt ki.

A sima húzástól nem kell szerintem sem parázni, jó orvos kérdése az egész.

jan. 17. 06:38

Azért nyitom ezt a fórumot, mert eltávolították a bölcsességfogamat és rengeteg negatív élményt olvastam előtte, így felesleges aggódásban voltam napokig. Közben rájöttem, hogy ez azért lehet, mert az fórumozik, akinek van valami problémája. Úgy hogy megosztom a tapasztalataimat én is.

Adott egy bölcsességfog ami kinőtt teljesen, de letört a 90%-a kb. Be is gyulladt, iszonyatosan fájt, ez a tipikus falat kaparós fájdalom, természetesen mindig éjszaka. Fájdalomcsillapító nem hatott, úgyhogy tudtam muszály orvoshoz mennem. Persze a körzeti fogorvos nem vállalta, menjek a szájsebészetre... na az az a hely, ahol életemben egyszer voltam és nem is megyek soha többet. Ezért kerestem egy jónak vélt orvost. El is mentem hozzá, megnézte, mondta hogy ezt valóban ki kell venni, de előtte antibiotikumot kell szednem. Másfél héttel későbbre írt be műtétre. Beszedtem a gyógyszert, talán az utolsó darabnál kezdett el szűnni a fájdalom, de még mindig érzékeny volt, így rettegtem a műtéttől, hogy majd nem hat az érzéstelenítő. Olvastam időközben minden szépet és jót :D már úgy volt, hogy nem is megyek, de persze tudtam, hogy az nem lenne okos döntés. 15 órára volt időpontom, csúsztunk 15 percet. Kaptam 2 adag érzéstelenítőt, 20 percet zsibogtam, behívott, nyomkodta, kérdezte tompa vagy éles a fájdalom, sajnos éles volt egészen lent a gyökérnél. Ezért nem mert neki kezdeni, adott még egy szurit, 10 percet zsibogtam. Na mondta, hogy lesz ami lesz itt ma fog nem marad, majd igyekszik :) időközben rájött, hogy nem kell előtte felmetszeni, simán kitudja húzni. Nyomta lefele először a fogamat, na az nagyon fájt!! De nem tartott sokáig. Mondta, hogy megmozdult, már nem fog annyira fájni, úgy is volt. Tekergette jobbra balra aztán hopp kint is volt. Maga a húzás kb 3 perc volt öblögetéssel eggyütt. Aztán összevarrta és kész is voltam :) maradnom kellett még 10 percet, megnézte hogy mennyire vérzik, de szerencsére rendben voltam. 2 hét múlva szedi ki a varratot.

Na ezek után a legrosszabbra voltam felkészülve az olvasottak alapján. Belilul a fejem, feldagadok, ordítok majd a fájdalomtól! Hát semmi nem lett ezekből!!! Nagyon jól vagyok egyelőre most 2 napja hogy kihúzta. Nem dagadt be egyáltalán, nem is lilult be, és nem is fáj! A szurik helye egy kicsit, de nem vészes. Nagyra nem tudom még nyitni a számat de simán tudok enni inni, aludni.

Szóval nyugalom mindenkinek aki előtte áll :)

Ja, a doki Szolnoki volt, dr. Abkarovics Eduárd. Bátran ajánlom másnak is. 15 ezer ft volt így, ha felvágta volna előtte akkor 20 ezer lett volna. Nekem simán megért ennyit.....

Az sztk-ból annó, sírva remegve jöttem ki egy foghúzás után, hívnom kellett páromat hogy vigyen haza, mert menni alig tudtam a sokktól. Most simán haza tudtam volna vezetni is (30 km), de az előzőből tanulva nem egyedül mentem :)


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook