Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bográcsos lencse füstölt oldalassal recept

Bográcsos lencse füstölt oldalassal recept

A Bográcsos lencse füstölt oldalassal hozzávalói:
1 kg lencse,
80 dkg füstölt oldalas,
2 dl tejföl,
1 dl mustár,
20 dkg kacsazsír,
5 dkg cukor,
2 cl tárkonyecet,
4-5 db babérlevél,
1 paprika,
1 paradicsom,
bors,
2 dkg liszt,
2 dkg pirospaprika,
1 csomó zellerzöld,
1 csomó petrezselyem,
50 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
őrölt kömény,
só,
tárkonylevél,
Delikát ételízesítő


A Bográcsos lencse füstölt oldalassal elkészítési módja:
Az oldalast kb 3-4 óráig áztatjuk langyos vízben, majd főzni tesszük babérlevéllel, sóval, delikáttal, borssal. Közben beáztatjuk a lencsét. Fél óra elmúltával az oldalashoz tesszük, zellerrel, paradicsommal, paprikával együtt. Csipet köményt is adunk hozzá. A kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és amikor megpirult, a zúzott foghagymát, petrezselymet, legvégül a pirospaprikát. Mustárral és tejföllel csomómentesre keverjük, majd állandó kevergetés közben csurgassuk az oldalassal együtt a főtt lencséhez. Rottyantsuk egyet, és csepegtessünk bele tárkonyecetet, de csak keveset.


Kategória: Egytálételek receptjei


A bográcsos lencse füstölt oldalassal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook