Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Bodzaszörp recept

Bodzaszörp recept

A Bodzaszörp hozzávalói:
6 l víz
3 kg cukor
10 dkg borkősav
3 felkarikázott citrom
10-15 nagyobb bodzavirág(én többet szoktam,jobban
érződik a bodza ize)


A Bodzaszörp elkészítési módja:
a cukrot a vízbe keverem, felforralom, és szirupot főzök belőle. Megvárom, amíg teljesen kihűl, és belekeverem a borkősavat, a citromkarikákat és a bodzavirágokat. Lefedem, és hűvös helyen (hűtőben, spájzban) 1 hétig tárolom. (ez idő alatt minden reggel és este átkeverem az egészet) A hét leteltével literenként 1 késhegynyi natrium-benzonátot keverek a fazékba, majd leszűröm és jó alaposan kimosott üvegekbe töltöm a kész szörpöt. Parafadugóval lezárom, és elteszem a spájzba.

De azonnali fogyasztásra is jó.
Én többször csinálok,mert nálunk kelendő ez a szörp.Nagyon finom!!!!


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A bodzaszörp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook