Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Biztosítás szerződés fórum

Biztosítás szerződés (beszélgetős fórum)


21. sanyinak (válaszként erre: 20. - Lianax)
jún. 8. 21:18

Nem igazán tiszta számomra, hogy mi alapján mondták fel a biztosításotokat.

Mindenesetre a biztosítók igyekeznek nyereséget termelni, de a jogi korlátokat ők sem léphetik át.


Szerintem ne keress másik biztosítót, azzal sem jutsz előrébb.

20. Lianax (válaszként erre: 18. - Sanyinak)
jún. 7. 11:08

Régen kotöttèk a szüleim a biztosítást de folyamatosan fizetve lett. Érdekes ha az évek alatt változott a rá vonatkozó feltételek akkor miért hagyták hogy ugyanúgy fizessèk,nem kellett volna értesíteni őket hogy szerződés módosítása esedékes????? Már mikor befizették a sok sok összeget és tényleg töredékét kapta annak az összegnek vissza,mikor apukám elhunyt,az már nem tetszett nekik felháborodtak,de az hogy fizettük a semmit, már megváltozott szerződés pontokról nem ertesitettek,az nem volt sürgős nekik ugye?

Na ez az igazságtalan eljárás.Mèrges is vagyok rajuk de nagyon.

19. Lianax (válaszként erre: 16. - Sanyinak)
jún. 7. 11:02
Igen igy van.
18. sanyinak (válaszként erre: 11. - Lianax)
jún. 5. 19:40
Nem tudom, mennyi idős édesanyád, de adott életkor felett már nem kötnek ilyen biztosítást - hiszen nagy valószínűséggel veszítenének rajta.
17. sanyinak (válaszként erre: 14. - VendrinerPiroska)
jún. 5. 19:38
A biztosítók sem akarnak olyan szerződéseket kötni, ahol nagy valószínűséggel veszteségük lesz.
16. sanyinak (válaszként erre: 13. - Regin_a)
jún. 5. 19:36
Ha jól értem, ez temetkezési jellegű biztosítás volt és nem életbiztosítás. És a biztosítás is már régen került megkötésre.
15. Regin_a (válaszként erre: 13. - Regin_a)
jún. 4. 22:14

Amelyik biztositó tegezve próbál behálózni azt nagyívben elkerülném

[link]

14. VendrinerPiroska (válaszként erre: 12. - Lianax)
jún. 4. 22:00

Biztosan igazad van, bár furcsa eljárás, amiről szerintem a központnak is tudni kellene, mert ez igen furcsa intézése a dolgoknak. Nekem még kötvény sem volt a kezemben, mégis minden gond és megjegyzés nélkül fizettek, igaz nálunk csak egy fix összeg volt.

Anyunak van is van ilyen biztosítása, ami nagyobb összegű. Bár szerintem már legalább annyit fizetett ki rá havi biztosítási díjban, mint amennyit kapnánk a testvéremmel. Lehet, hogy apránként félre tenni jobb ötlet - a te édesanyád különben is elég fiatal még. Most lehet, hogy depressziós az apukád elvesztése miatt, mint ahogy anyukám is az volt egy ideig, és többet jár a halálon az esze, de remélem, az még messze van. Viszont, ha most köt egy ilyen szerződést és fizeti a min. 5 ezres díjat, akkor nagy valószínűséggel sokszorosát fogja befizetni, mint amit megkaptok.

13. Regin_a (válaszként erre: 10. - Sanyinak)
jún. 4. 21:57
Életbiztosítás megszüntetése különleges esetnek számít, ha a biztosító a szerződés létrejötte után szerez tudomást a szerződést érintő lényeges körülményekről,valamint ha a szerződésben meghatározott körülmények változása okán kockázatelbírálást végez, s ennek az eredményeképpen a szerződést 30 napos felmondási határidővel írásban felmondja."
12. Lianax (válaszként erre: 10. - Sanyinak)
jún. 4. 21:15

Én nem tudom hogy csinálták ezt meg,de felbontották a szerződést.Anyum elmondta hogy mikor kérdezte az okát annyit mondott mogorván hogy mert sokat fizettek ki.Jelzem a temetkezési vállalkozó készített számlát és azt kellett felmuatatni,az alapján utaltak ki 200.000ft -ot.Anyum mondta nekik ha nem járt volna nem fizetik ki. Válasz: Pont ezért bontjuk fel, mert sokat fizettünk....

Értetlenül állok előtte....

11. Lianax (válaszként erre: 6. - Guruljka)
jún. 4. 20:28

Anyu kerèse is a legegyszerűbb szertartás, és ugyan az a kérése h szórjuk szét.


Sajnos nem tudok anyunak ebben anygailag segíteni.

Ezért is keresek neki biztosítót mert a régi megszűnt.

10. sanyinak (válaszként erre: 1. - Lianax)
jún. 2. 22:32
Valami nem stimmel ebben a történetben. Biztosítási szerződést nem lehet az egyik pillanatról a másikra felbontani. Kizárólag évfordulóra és legalább 30 nappal előtte közölni kell.
jún. 2. 15:38

[link]


Ebben a cikkben több biztosító szolgáltatását említik meg.

8. globus (válaszként erre: 4. - Lianax)
jún. 2. 15:34
Kegyeleti biztosítás néven keress rá, szinte minden biztosítónál van ilyen szolgáltatás. Előre kiválasztható a "díjcsomag", és bizonyos életkor után nem kell már fizetni, persze de jó lenne, ha az ember tudná, mikor jön el az órája...
7. Guruljka (válaszként erre: 6. - Guruljka)
jún. 2. 11:33

Félreérthető volt: félretenni úgy nem tudok, hogy rendszeresen havonta x összeget megtakarítani vagy rendszeresen befizetni.

Változó összegeket, ha nem is havonta, de össze tudok rakosgatni.

6. Guruljka (válaszként erre: 4. - Lianax)
jún. 2. 11:28

Nézd, én 62 éves vagyok. Tisztában vagyok vele, hogy a nyugdíjam kevés lesz, dolgoznom kell mellette.

Félretenni nem tudok. Sem nyugdíjas járadékra, sm másra.

Nem is mernék havi fizetéses kötelezettséget vállalni, mert ha valamiért nem tudok rendszeresen fizetni, akkor az csak kellemetlenség.

Édesanyám néhány éve távozott, ő összerakta a számláján apránként a végső fizetni valót. Ha idősebb leszek, én is így fogok tenni, mert az az összeg nem vész el, és nekem fog kamatozni.


A kiírásodból úgy értelmeztem, hogy segítenél Édesanyádnak. Félrerakosgatni is segíthetsz.

Tudom, hogy egy temetésnél sokféle szempont van, de a húgaimmal megegyezve és anyánk kérését ismerve minimális volt a szertartás, a hamvakat elszórtuk.

Ez megegyezett Édesanyánk kérésével, ő nem kívánt koporsós temetést.

5. Lianax (válaszként erre: 3. - Csicsi25)
jún. 2. 10:43
Talán nem eléggè jól fogalmazhattam meg a mondanivalóját amiért tanácsot kértem. Más esetben jó ötlet lenne de anyum idős minimál nyugdíjjal.
4. Lianax (válaszként erre: 2. - Guruljka)
jún. 2. 10:40
Az lehet de nem nekem kell, anyu részére, és ő már 64 èves szted mennyivel kéne félre tenni hogy időben amikor csak a legnagyobb szügseg hozza elő kapjak párszáz ezrer hirtelen? Talán más szögből nézted a dolgot.De Innen nézve már kissé bizonytalannak tűnik ez a megoldás.
jún. 2. 09:20
Biztosítóval én sem kezdenék. Azt a pénzt inkább tedd a párnahuzatba - jobban jársz.
jún. 2. 08:51
Én egyik biztosítóban sem bízom. Ha csak annyit félreteszel havonta egy számlára, amennyit egy biztosítónak fizetnél, akkor neked kamatozik az a pénz, amit össze tudsz gyűjteni.
jún. 2. 07:37

Sziasztok.

Egy jó Biztosítót keresek olyan céget aki megbízható.

Anyukámnak kéne aki 64 èves.

Sajnos mindenre kell már előre gondolkodni mert ha egyszer ,,HAZA menne a szüleihez,, egy fillerem sem lenne az intézkedèshez a szokásos dolgokhoz.Utálok bele gondolni, mert apukámat tavaly februárban már elvesztettem, és tudom milyen hatalmas fájdalom mellett, amiből az ember felsem ócsudik már hivatalos dolgokkal èszen lenni és intézkedni.Egyke lèvèn csak én vagyok rá. Szóval ismertük a Gruppama biztosítót előtte anyumèk hosszú évekig gyerekkorom óta azzal áltak szerződésben.Mikor apum elhunyt igényt tartottunk rá... bementünk szerződéssel miegyebek igazolásokkal, és első kérdésük milyen jogon is igenyelnènk mi a pénzt? De akkor már a kezükben voltak az iratok, kórházi jelentesek,halotti anyakönyv minden, és elmondtam az okokat.Flegman beszélt en pedig már olyan kimerült voltam hogy beszóltam:olyan jogon kérem hogy itt áll a szerződésben, nem magamtól találom ki. Bele kötött azzal ő nem találja a temetési biztosítás be lenne rajta jelölve.Gèpen bámulta az adatokat mint a vakablakot.En erre elvettem a szerződést és céltudatosan rá mutattam a szerződés azon pontjára hogy jogosultak vagyunk persze nem teteszett neki,de én hatalmas ironikus nyugalommal udvariassággal türtőztettem magam,amugy is teljesen kimerült voltam már a rengeteg intézkedés a fájdalom az önuralom.

Szóval 3x is be kellett utazni mire jóvá írták egymás kezébe adogatták a szerződést en meg nem èrtettem.Kèrdeztem is gond van talán? válasz:nem,nincs.

Mikor már lejárt a procedúra rá a következő hónapra anyum fizette volna az esedékes havi részletet tovább. Kapott egy levelet hogy menjen be.Ès ott helyben felbontották vele a szerződést mindenfèle magyarázat nélkül. Kérdezte mi az oka.Válasz hogy ők már nem akarnak szerződésben lenni. Szerintem:Nem tudtak kijátszani és inkább szakszerűtlenül megszakitották.Döbbenten álltunk az eset előtt.

Szóval megbízható biztosítót keresek akik tényleg korrektek.Ha valaki ismer ilyet volt már vele dolguk, akkor Szívesen venném az ajánlatokat, tanácsokat.Kereshetnèk hiszen tele van vele az internet,de az még nem biztosíték hogy nem vernek át mikor oda kerül a sor hogy teljesitsèk a szerződès pontjait.Igy gondoltam ha valakinek közvetetten volt már dolga egy adott korrekt céggel az valamilyen módon bizalmat ad hogy ,nem hiába fizetjük.Ès a bajban sem kell ,,harcba'' szállni mire hajlandóak emberi hangot megütni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook