Biztos én vagyok tájékozatlan, de nem értem mire jó az, ha... (beszélgetés)
Egy fórumon nem sok keresni valója van. Valódi emberek véleményétől és hozzászólásaitól lesz valódi egy fórum! Most engedjük el azt a tényezőt, hogy a “ kommentelők “ mennyire valódiak!
… de tényleg döbbenetesen sok dologra tud választ adni!
Hja, igen, ebben igazad van!
:-))
Nem rossz dolog ez. Én pl. most pillalatok alatt megtudtam általa, egy bizonyos terméket hol tudok a legkedvezőbb áron beszerezni szállítással együtt megbízható boltból, de tudományos írásokat is hamarabb megtalál nekem mint ahogy én sok esetben.
A fórumon is írtam már be 3 alkalommal olyan itt feltett kérdésre választ, amire úgy gondoltam nem sok mindenkinek lett volna ötlete. Viszont jeleztem is hogy ezt a kis okoskát kérdeztem az ügy kapcsán.
Szerintem már mindenki használja, és ha komoly dologról van szó nem itt teszi fel a kérdést róla.
Így vagyok ezzel én is.
(Erről ismerem meg az AI-t; színtelen-szagtalan-íztelen; steril. Fórumozó társnak teljesen alkalmatlan.)
ChatGPT-t használom, ha kérdéseim vannak. Hamarabb összgyűjti és összefoglalja a lényeget, mintha magam bogarásznék át (és tévednék el:)) ~50 weboldalt.
Mostanában a kutyákról, tartásukról, a fajták jellemző betegségeiről.
Hogy egy fórumon mi értelme van használni? Nem tudom. Tippelek: talán nem elég tájékozott egy-egy témában, de mégis okosnak szeretne látszani?
Ma is tanultam valami újat.
A környezetemben szoktam írni kérvényt, beadványt stb. (természetesen ingyen).
Egy hónapja, jött egy ilyen emberke, és mondta most ő írta meg, de nézzem már meg azért, jó-e?
Elképedtem, annyira jó volt. Mondtam is neki, mi történt, hogy így megtáltosodott?
Mondta megírta és a MI-vel átszerkesztette. Tehát, erre kitűnő, hogy egy kérvényt, panaszt stb.-t hivatalos formába öntsön.
És olyan trükkök is amikkel átverik a MI-t
Azt irja, hogy a munka pályázatokat ma már bedobják egy dobozba és a MI értékeli ki
Erre a trükk, fehér alapon fehér betükkel olyan szavakat rejtenek el a szövegben, hogy a MI olvasáskor, értékesebbnek vegye a pályázatot a többinél
Azért még jelentősebb alkotást, érzelmek nélkül nem hiszem, hogy tudna írni, legalábbis az alap nem.
Olvastam már itt cikket/cikkeket, ami száraz tényeket ír le. Unalmas. Nincs benne az a többlet, amit az ember önmaga tapasztal meg, amitől egyedi lesz.
Inkább a magam nevében írok, hogy számomra nem jön át, az a plusz élvezhetőség.
Őszintén mondom, nem érdekel ki, vagy mi ír számomra tetszőt.
Az IM által írt potenciális regény, forgatókönyv már felmerült, nálam jóval okosabbaknál is, akik szakértői a témának.
De gondolom majd lesznek, vagy talán már most is vannak olyan algoritmusok, amik kiszűrik az AI által készített dolgokat.
De igen. Tudnál íratni vele bármit. Akár regényt is. Volt valamikor itt ez is téma, és megkérdeztem az AI asszisztenst. Azt válaszolta, hogy igen, tudna írni. Forgatókönyvet, novellát, verset, regényt, cikket.
Hidd el, veled is készséges lenne.
Ó, ezen már rég túlléptem.
Szerintem legtöbben észrevettük már, de nem kell ennek jelentőséget tulajdonítani.
Többször felmerült már ez a téma. Sokan használjuk az AI asszisztenst, én is. Viszont eszembe nem jutna bemásolni a válaszát. Illetve volt már olyan, amikor egy topikba beillesztettem az AI válaszát, de akkor jeleztem is. Vannak rajtam kívül is, akik jelzik.
Aki pedig saját gondolata helyett bemásolja az AI "okosságát", saját magát csapja be. Mások úgyis észreveszik. Biztos jele van.
Azt nem tudom, hogy mire jó ez, de az biztos, hogy egyre gyakoribb jelenség lesz egyesek körében a "szerkesztett beszéd". Azon kívül, hogy felismerem, nem foglalkozom vele.
Soha nem írnék sem hozzászólást, sem cikket úgy, hogy nem a saját gondolataim lennének. Kivéve, amit fent írtam.
Embernek kell a logika szerint
Példaképpen nézzünk egy autó/motorversenyt. Nem a motor nyer a versenyen hanem aki vezérli, kezeli, annak a tudás számit.
Én biztos nem tudnék MI-vel forgatót vagy novellát iratni vele :)
Nem baj, majd megszokod, ezen kár rágódnod, fájjon a kiadók, forgatókönyvírók feje, hogy most kinek is adják majd a Nobel-díjat?..embernek, vagy robotnak.
Néha kimondottan hasznos, ha a választ a MI adja, nem egy bugyutaság íródik le.
További ajánlott fórumok:
- Mikor mutatható ki biztosan a terhességi teszten, hogy terhes vagyok?
- Valószínűleg 3 hetes terhes vagyok:) Mire figyeljek oda nagyon, hogy biztosan megmaradjon?
- Ma tudtam meg, hogy állapotos vagyok ez már biztos, mindenki az abortuszt emlegeti körülöttem, mit tegyek?
- Nem vagyok biztosított. Ha magánrendelésre megyek, annak a költségén felül kell fizetnem?
- Tudna valaki segíteni nekem lelkileg? Candidám van régóta, és most már biztos vagyok benne, hogy lelki eredetű.
- Mennyire biztos a teszt? ha már nem vagyok együtt a magzatom apukájával hogyan döntsek?